Vítek – profil lyžaře

Registrován od 2.2.2021, vložil celkem 3 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 11.12.2023 17:15  
Výšlap z Jablonného (teplota kolem 0 °C), běžky nasazeny až za Jamným u Urbanova kopce (prošlápnul jsem nově), od 5 bratří lepší kvalita sněhu i stopy od ostatních. Strojové stopy už nebyly nikde znatelné (sobotní noc padal sníh). Běžkařů však bylo docela dost, tudíž bylo uježděno a úseků na bruslení bylo též mnoho, protože byl pevný podklad a nenapadlo velká vrstva nového.
Kolem Suchého vrchu, Pod Bradlem, U 3 pánů, ke Hvězdě dobré stopy i sníh. U Červenovodského sedla a kolem Bukové hory už byl odpoledne kolem 0°C a lehce ledově pršelo, vosky mi tam nezabírali žádné. (Navíc od Náměstíčka směrem k čenkovickým vlekům je těžba dřeva, musí se obejít lesem.)
Celkem najeto 35 km (včetně terénu, kde nikdo neprojel).
Snad to někomu pomůže - kam jet a kde to ani nezkoušet při nadcházející oblevě.
10:04
13:10
13:15
13:25

» Zobrazit všechny fotky (celkem 10) + jejich polohy na mapě

Okolí Suchého vrchu a Čenkovic
Vloženo 4.12.2023 14:25  
Výborné sněhové podmínky na "turistické" běžkování. (Restaurace na Švabinského chatě zavřená :-/) V okolí Kozlovského kopce vyrolbované stopy (místy zaváté, tam, kde moc lidí nejelo - na vrcholu). V nejnižších bodech pod kopcem (jih) byly vyjeté ledové stopy.
Nejlepší skluz a stopy na severním svahu kopce. Po této oblíbené upravené oblasti jsem vyrazil směr Ústi nad Orlicí. Zde je již stopa vyjetá jen ostatními běžkaři, ale je to upěchované dostatečně i přes části pošlapané pěšími. Místy vylézá ledový podklad (krátké úseky). Dále za Javorníkem severně (za Peklákem) kolem Přívratu jsem už místy musel razit novu cestu (nebo jsem nenašel vyšlápnutou). Za Přívratem už je zase vyjetá stopa i pokračoval jsem podél zalesněného hřebenu (po soumraku). Pouze krátkou část pod Andrlovým chlumem jsem prošlápnul nově. Poté už jen kousek přes silnici a po krajnici dojet na nádraží (mimo silnici byl sníh všude).
12:56
13:15
13:17
13:33

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (12)

Podorlicko
Vloženo 3.2.2021 0:50  
Vyrazil jsem do stopy v poledne z Těchonína - stopa zde byla viditelná už jen slabě. Kvalita sněhu přes pastviny nic moc (ale sněhu dost), mokrý sníh s mrznoucí vrstvou - vosk takřka nezabíral. Po zanoření do lesa se kvalita sněhu lepšila, stopa zřetelná, vosk (růžový) zabíral - lépe ve vyšších polohách. K Boudě tvrdá, lehce namrzlá cesta - 0 °C, nahoru k třem pánům větvičky po celé cestě, ale sníh OK. Na Sucháku mlha, -1,5 °C (kolem 14h). SV trasa po červené LTZ od Pod Bradlem na Hvězdu kvalitní, prudký úsek (padák) se dal sklouzat po bocích skluznice. Od Hvězdy, kolem Bukovky a do Štítů čerstvě urolbováno (podle Bílých stop se ale dnes urolbovaly skoro všechny trasy). Díky!
Z ČV jsem jel (po staru dle papír. mapy; vybitý mobil) zelenou a na okruh (modrá LTZ) doprava přes prázdné čenkovické sjezdovky až k bodu Nad Výprachticemi a pak přes silnici u Valteřic, dále čerstvou stopou k Rýdrovicím - zde začala mlha, viditelnost stopy max. 30 m. Pro mě neznámá trasa 4 km v bílé tmě až do Štítů (k vysílači). Úžasný sjezd, nic prudkého, ale parádní soupaž z kopce. (Z Bukovky do Štítů určitě za dobrých podmínek určitě někdy zopakuji, ze Štítů je dobré bus spojení.)
Díky všem lidem po trase, co mi lehce pomohli s orientací a udali čas, abych stihl bus ve Štítech. (Z ČV sedla 15:23, ve Štítech v 16:43.)
Okolí Suchého vrchu a Čenkovic