Tomas_B – profil lyžaře

Registrován od 11.4.2022, vložil celkem 4 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 19.2.2024 15:34  
Černá hora - Lučiny - Plynovod - Liščí cesta - Friesovy boudy a zpět. V neděli jsem vyjel lanovkou nahoru na Černou h. - jelikož poslední úprava proběhla už v pátek, kdy poté v sobotu v rozměklých stopách proběhlo a prošlo spoustu lidí a zároveň přišel po 14 dnech první výraznější mráz v noci, tak toto oraniště se změnilo v nedělní ráno na tvrdou a extrémně nerovnou plochu. Tudíž první kilometry po malém okruhu kolem ČH a dále poté část velkého okruhu kolem Zrcadel až téměř po Kolínskou b. byly naprosto šílené a ve sjezdech lyže velmi špatně ovladatelné. Většina lidí i velmi mírné sjezdy raději scházela pěšky. Od Kolínské dále už sníh i díky slunci povolil v jarní firn a dalo se už celkem dobře bruslit. Lučiny až po rozcestí pod Lesní boudou se daly přejet bez přenášení (i když kolem Pražské je to již kvůli potůčkům na hraně), jen 2 úseky v lese kolem vysílače jsou naprosto plné jehličí. Plynovod celkem jde, ale potřeboval by již srovnat. Nejlepší úsek určitě Liščí cesta, která je krásně široká na bruslení a díky malému vytížení od lyžařů, pěšáků a zásobování je pořád ve velmi dobrém stavu. Poslední úsek Krkonošské magistrály na Friesovy boudy překvapivě také ve velmi dobrém stavu. Poté zpět na Černou h. a dolů lanovkou - sjezd dolů jsem neriskoval, údajně se dá sjet s opatrností dolů někam cca do serpentiny k odbočce na Zrcadlovky, pak už jedině pěšky na Hoffmannky.
Celkově kromě prvního úseku ráno slušné lyžování, víceméně v jarním duchu. Jen by bylo fajn, kdyby úprava neprobíhala asi podle nějakého pevného plánu (tipuji út / pá), ale i s ohledem na počasí - sobotní večer si o to úplně říkal, stopy mohly krásně přes noc konečně pořádně vymrznout a cesty by se srovnaly.
10:56
11:13
11:18
11:41

» Zobrazit všechny fotky (celkem 8)

Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 6.2.2023 13:52  
Dobrý den,
upravené úseky se zobrazují v zimní verzi mapy.cz (Janovičky, Adršpach, okolí Police) + je dobré sledovat info na https://ski.kladskepomezi.cz/aktuality
T.
(Odpověď na dotaz uživatele Radka z 5.2.: Dá se někde v okolí Broumova vyrazit na běžky, Janovičky, Křinice.. kde by byla stopa? Karlow netřeba uvadět :))
Broumovsko a Náchodsko
Vloženo 21.11.2022 15:02  
Ahoj,
včera první běžky (skate) na úseku podél lesa na Karlowě. Upraveno (uválcováno) před víkendem po kraji je od běžkařů vyšlapaná stopa. Jelikož vrstva sněhu není velká, kouká na spoustě místech tráva, ale na béčkových lyžích je to super zaježdění na listopad. Velké díky nadšencům za úpravu!
15:10
15:19
15:20
15:22

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (6)

Broumovsko a Náchodsko
Vloženo 11.4.2022 12:09  
Start ze Šerlišského mlýna přes Polomské sedlo na Šerlich - sněhu dost, úprava ze soboty zapadaná vrstvou čerstvého sněhu, takže bruslení obtížnější. Poté Šerlich - V. Deštná - Pod Homolí a zpět: perfektní podmínky na skate, úprava vydržela i díky spoustě běžkařů, kteří nový sníh ujezdili. Celá trasa bez problému na áčkových lyžích bez přenášení. Vypadá to, že na Velikonoce se ochladí a připadne, tak snad ještě opět vyrazí rolba. Díky za úpravu! Tak jezděte, lyžníci! :)
10:03
10:29
11:12
11:37

» Zobrazit všechny fotky (celkem 5) + jejich polohy na mapě

Hřeben Orlických Hor