Skutrař Ski Polevsko – profil lyžaře

Registrován od 16.12.2022, vložil celkem 15 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 19.1.2024 21:34  
Skutr a 4kolka Ski Polevsko dnes od 16:30h upravila vsechny trasy ktere udrzujeme …”Kočarovka stopa v obou směrech z Kocarovky jsme se vydali na propojku na Stožecke sedlo kde jsme museli odstranit pár padlích stromu,kde to teren dovolil upravili jsme 2 stopy vedle sebe,dale 3 a 5 km okruh kolem Jedlične a samozdrejme “Ledovec ke Kapličce” kde jsme se pokusily uválcovat i okruh na skate a opet 2 stopy,bohuzel prchní “krusta” nam moc nedovolila a proto je teren lehce hrbolaty….sledujte aktualni upravu na Bílé stopy - Nejaktuálnější stav zimních běžeckých stop a webovkach www.KamZa Sněhem.cz

» Zobrazit všechny fotky (celkem 8)

Lužické hory
Vloženo 16.1.2024 20:55  
Upraveno…. Ski Polevsko hlásí upraveno tzv.3 a 5 ke Kapličce pres tzv.Ledovec kolem jezirka a buku pres Kytlicke pastviny na Jedličnou upraveno s vyřízlou stopou….dale jsme upravili Kočarovku kde jsou po cele délce dvě stopy a krásny manšestr.Pohyb skutru a ctyřkolky je mozno aktualne sledovat na Bílé stopy - Nejaktuálnější stav zimních běžeckých stop a mapy cz. a na webu www.Kamzasnehem.cz
17:00
17:01
17:30
17:33

» Zobrazit všechny fotky (celkem 5)

Lužické hory
Vloženo 8.12.2023 23:33  
Ski Polevsko hlásí “upraveno” projeto a strojove upravena 3 a 5km trasa Jedlična - Polevsky vrch tam opet fouká velmy silný vítr a stopu po projeti skutrem okamžitě zafouka byl zde odstranen padlý smrk,dale projeta Kočárovka dvě stopy a opet padlé 3 vzrostlé smrky zato dík Pavel Kortus ktery se o vse postaral …jako vzdy sleduj Bílé stopy - Nejaktuálnější stav zimních běžeckých stop a web www.kamzasnehem.cz snad zitra bude stopa krásná jako ted👍
19:08
20:00
20:29
21:21

» Zobrazit všechny fotky (celkem 7)

Lužické hory
Vloženo 5.12.2023 21:33  
Dnes projeta a strojově upraven 3 a 5 km okruh s loukou a tzv. “Ledovcem” kde to podmínky dovolili byli vytvořeny 2 stopy…podminky jsou idealni všude dost sněhové pokryvky pouze na louce u “kapličky” byl silny vítr který stopu okamžitě po projetí techniky zafoukal…aktualni informace najdete na Bílé stopy - Nejaktuálnější stav zimních běžeckých stop a na webu www.kamzasnehem.cz …další upravu planujeme na pátek připadne sobota dopoledne.skol…
21:14
21:14
21:14
21:14
Lužické hory
Vloženo 3.12.2023 19:33  
Dnes proběhla úprava tak zvané “spojnice” na Stožecké sedlo”Šébr”cestou byli odstraněny 2 padle stromy a byla rovnou upravena Kočárovka a projet stoparem i 3km okruh v lese na Jedličné…K Nové Huti proběhla uprava bez problemu,ale na Stožecke sedlo se nepovedlo dostat ..,skútr si z težký terenem neporadil a cca po 300m se propadl do mokrého rygólu…po vyproštění jsem upravu vzdal viz foto…. Vseobecne info o úprave sledujte na Bílé stopy - Nejaktuálnější stav zimních běžeckých stop a www.kam za sněhem.cz kam take davame aktualni info.
13:22
13:22
13:59
14:34
Lužické hory
Vloženo 2.12.2023 0:14  
Ski Polevsko hlásí upraveno - Jedlična - kytlicke pastviny - Polevsky vrch -ledovec …2 stopy,odstranen padly smrk( viz foto)s Pavel Kortus a diky Sjezdovka & Bikepark Polevsko i luxusní ovál na skate …dale upravena tzv. Kočárovka s stopamy v obou směrech.
20:09
20:35
21:12
22:04

» Zobrazit všechny fotky (celkem 6)

Lužické hory
Vloženo 10.2.2023 19:52  
Ahoj ahoj dnes upraven okruh na “Ledovci přes polevsky vrch ke Kapličce a zpět….vcera odpoledne kluci z Sjezdovka & Bikepark Polevsko rolbou upravili okruh na skate a mi dnes stopařem řízli stopu,podmínky ideální,v lese v okoli Jedličné to uz moc hezké neni stopa je ledová je v ní spousta větvicek,to samé i Kočarovka…
Lužické hory
Vloženo 4.2.2023 21:16  
Dnes probehla plánovana úprava,projeli jsme vse co se dalo z Jedlične pres zelenou vrstevnici k “Medvědí hůrce” pres “Jezírko a Ledovec” az ke Kapličce dale jsme pokracovali na druhou stranu silnice az k Vysílači na Pracheňske strane…dale pres Wachstein k fotbalovemu hrišti kde se da pohodlne a bezpečne odlozit/zaparkovat auto a rovnou “skočit” do stopy😉a cele zpět…bohužel stopa je pěkná pouze na nekterých místech kde zustalo dostatek sněhu,jinde kde silný vítr vše sfoukal až na ledový podklad se stopa říznout nedala..byl odstraněn spadlí strom nad kozí farmou
Lužické hory
Vloženo 3.2.2023 10:44  
Prší,prší a proto jsme se rozhodli dnesní upravu a propojení Luzicke magistrali k Šébru odlozit na so/ne dle podmínek
Lužické hory
Vloženo 1.2.2023 19:42  
Ahoj skol….dnes podle plánu upravena Kočárovka (stopy v obou směrech)doufam ze vydrží,dale jsme se pokusili upravit spojnici k Šébru a Lužická magistrála ale zastavila nás spatna cesta(podmočeny terén a spadlé stromy)…o nápravu se pokusíme v pátek…dále projeta 5km trasa z Jedličné ke Kapličce kde silný vítr stopu po průjezdu techniky ihned zafoukavá…odstraněno bylo pár popadaných špiček stromů.Sněhu všude dostatek….
Lužické hory
Vloženo 31.1.2023 19:50  
Dnes odpoledne proběhla úprava 3 a 5km trasy tj z Jedličné přes medvedí hůrku a ke kapličce pres “ledovec”…připadlo par cm tak je opět průjezdný usek ke Kytlickym pastvinám…na zitřek planujeme upravu “Kočárovky a spojovačky Lužická magistrála k Šébru…podminky idealní
Lužické hory
Vloženo 27.1.2023 20:13  
Dnes navečer proběhla úprava tratí na zítřejší zavod Lužická třicítka ,bylo upraven celý 7km okruh letodního závodu,podmínky i pres trvající nedostatek sněhu jsou celkem dobré,tak zítra na startu se na vás tešíme…😁 skol
Lužické hory
Vloženo 21.1.2023 23:55  
Dnes večer v 20h proběhla úprava,upravil se 3 a 5 km okruh i s loukou u Kapličky a tzv “ledovcem”.Z Jedličné smerem na Kytlice je sněhu méne a proto je projeto pouze válcem bez “rezání” stopy,vsude jinde je sněhu dostatek a je zde i stopa na klasiku…. Na “ ledovci jsou stopy dvě.Dale jsme strojově upravili Kočárovku tam je situace idealni….
Lužické hory
Vloženo 19.1.2023 11:57  
Dnes dopoledne upraveny trasy nad Polevskem projeto pouze valcem snehu malo,místy vyčuhuje podklad hlavne na Kytlickych pastvinach…nejlepsi svezení na loukach nad Polevskem,upravena Kočárovka kde se povedla “říznout” stopa,ale prvních 150-200m opet snehu malo a vyčuhuje podklad pak uz ale svezeni dobre.
Lužické hory
Vloženo 18.12.2022 18:36  
V neděli odpoledne/navečer proběhla větší úprava tratí z Jedličné přes Kočárovku a na zkoušku až na Stožecké sedlo(Šébr) a tzv. trojka a pětka v okolí Polevska.
Zde podrobně:

✔️ na Kočárovce prvních 200m pouze válcováním, pak 2 stopy na klasiku, zde super podmínky! Podklad po mrazech a válcování pěkně umrzl a stopa se do rána také pěkně zatáhne. Zde nefouká jako na loukách. Doporučujeme!
✔️ z Kočárovky po Lužické magistrále pod Velký Buk a na Novou Huť místy opravdu málo sněhu!!!, vyčuhuje hlína, kameny, je to jedině na kameňačky. Zde stále čekáme na přislíbenou opravu cesty od Lesů mezi Kočárovkou a falknovskou cestou. Snad se ještě letos dočkáme!
✔️ Z Nové hutě jsme poprvé v historii na zkoušku projeli cestu od parkoviště u usedlosti na Nové Huti k lávce na Šébr podél silnice po tzv. plynovodu. Trasa je pročištěná od náletů. Ale jsou zde mokré úseky a místy vyčuhuje podklad a klacky od náletů. Děkujeme Lesy České republiky a plynařům za pomoc s úpravou cesty. Zde musí napadnout dalších aspoň 15 cm, aby byla trasa dobře průjezdná pro skútr i pro běžkaře.
✔️ z Jedličné "pětka" k Jezírku nad vlek to v lese celkem jde, ale občas čouhá podklad a hlína. Doslova špatné podmínky jsou na Kytlických pastvinách směrem na Jedličnou - zde čouhají kameny a hlína. Nedoporučujeme se sem vydávat. Doporučujeme směr z Jedličné vlevo směr Jezírko a Polevský vrch.
✔️ na skate i na klasiku je upravena louka na Polevském vrchu nad vlekem. Zde opět hodně foukalo, takže stopa rychle zafouká. Zde velmi dobré podmínky. Nástup ideálně od parkoviště U Kapličky (mezi Polevskem a Práchní). Na našem oblíbeném Ledovci jsme uválcovali široký pás na skate + 2 stopy na klasiku.

Užívejte zimních radovánek, než nám sníh od středy začne brát obleva. Sněhu sice není mnoho, hlavně v lese vyčuhuje podklad. Super podmínky jsou na Polevském vrchu a na ledovci (i na skate) a na Kočárovce (zde JEN na klasiku!!!)

Byli jste spokojeni s úpravou tratí v okolí Polevska? Můžete nás podpořit zasláním příspěvku přes přiložený QR kód nebo na číslo účtu: 43-1708990227/0100. Do zprávy prosím uveďte "dar".
Děkujeme.

SKOL!

» Zobrazit všechny fotky (celkem 6)

Lužické hory