Lužické hory: zpráva z 18.12.

Vloženo 18.12.2022 18:36
V neděli odpoledne/navečer proběhla větší úprava tratí z Jedličné přes Kočárovku a na zkoušku až na Stožecké sedlo(Šébr) a tzv. trojka a pětka v okolí Polevska.
Zde podrobně:

✔️ na Kočárovce prvních 200m pouze válcováním, pak 2 stopy na klasiku, zde super podmínky! Podklad po mrazech a válcování pěkně umrzl a stopa se do rána také pěkně zatáhne. Zde nefouká jako na loukách. Doporučujeme!
✔️ z Kočárovky po Lužické magistrále pod Velký Buk a na Novou Huť místy opravdu málo sněhu!!!, vyčuhuje hlína, kameny, je to jedině na kameňačky. Zde stále čekáme na přislíbenou opravu cesty od Lesů mezi Kočárovkou a falknovskou cestou. Snad se ještě letos dočkáme!
✔️ Z Nové hutě jsme poprvé v historii na zkoušku projeli cestu od parkoviště u usedlosti na Nové Huti k lávce na Šébr podél silnice po tzv. plynovodu. Trasa je pročištěná od náletů. Ale jsou zde mokré úseky a místy vyčuhuje podklad a klacky od náletů. Děkujeme Lesy České republiky a plynařům za pomoc s úpravou cesty. Zde musí napadnout dalších aspoň 15 cm, aby byla trasa dobře průjezdná pro skútr i pro běžkaře.
✔️ z Jedličné "pětka" k Jezírku nad vlek to v lese celkem jde, ale občas čouhá podklad a hlína. Doslova špatné podmínky jsou na Kytlických pastvinách směrem na Jedličnou - zde čouhají kameny a hlína. Nedoporučujeme se sem vydávat. Doporučujeme směr z Jedličné vlevo směr Jezírko a Polevský vrch.
✔️ na skate i na klasiku je upravena louka na Polevském vrchu nad vlekem. Zde opět hodně foukalo, takže stopa rychle zafouká. Zde velmi dobré podmínky. Nástup ideálně od parkoviště U Kapličky (mezi Polevskem a Práchní). Na našem oblíbeném Ledovci jsme uválcovali široký pás na skate + 2 stopy na klasiku.

Užívejte zimních radovánek, než nám sníh od středy začne brát obleva. Sněhu sice není mnoho, hlavně v lese vyčuhuje podklad. Super podmínky jsou na Polevském vrchu a na ledovci (i na skate) a na Kočárovce (zde JEN na klasiku!!!)

Byli jste spokojeni s úpravou tratí v okolí Polevska? Můžete nás podpořit zasláním příspěvku přes přiložený QR kód nebo na číslo účtu: 43-1708990227/0100. Do zprávy prosím uveďte "dar".
Děkujeme.

SKOL!
Oblast: Lužické hory Lužické hory

Nejnovější zprávy z oblasti Lužické hory

Vloženo 23.1.2024 14:32
Kočárovka byla ok, k Řachvaji místy minimum sněhu, od Řachvaje k silnici pod Klíčem jeho zatím dostatek.
Vloženo 23.1.2024 12:34
Včera bylo krásné svezení....celá trasa od Šébru až k chatě Luž a okolo Pěnkaváku. Ráno ještě sněžilo, ale teď se oteplilo a taje. Stopa dobrá, pod stromy však rozmoklá, jak prší ze stromů. Tak musíme počkat na mráz. Skol
Vloženo 20.1.2024 22:08
Dnes pohádkové svezení z Jedlové do Svoru: Točnou na Šébr (moc pěkné), kolem Luže po hřebeni (standardně sem tam kámen), k chatě Luž, sjezd na Jána parádní stopa, nahoru pod Bouřný bohužel rozhamtané turisty, bez stopy. Ze Šébru na Novou huť stopa... více
Více zpráv z oblasti Lužické hory