Otakar Kohl – profil lyžaře

Registrován od 23.12.2018, vložil celkem 92 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 23.1.2024 22:41  
Podvečerní ježdění mezi Komárkou, Cínovcem a Vitiškou, stopy vymrzlé a rychlé. U Sedmihůrské vyhlídky kouká asfalt, ale ještě nebylo nutné jet příkopem, ve sjezdu od Cínovce na Sedmihůrskou silnici občas vykukují kamínky ale nebylo jich mnoho, jinak tenhle sjezd byl pro mě na zledovatělém sněhu spíš za trest (lepší sjezdař co se nebojí by asi problém neměl).

EDIT: kdo parkujete na Komárce, při vjezdu na parkoviště pozor na podélnou prohlubeň v cestě, je třeba jet krokem, jinak je to o nápravu.
Východní Krušné hory
Vloženo 21.1.2024 15:20  
Dnes luxusní podmínky na Cínovci a okolí, poslední úprava tomu prospěla. Je to jednička s hvězdičkou. Zato u Němců bída, tam je to s bídou 2 mínus, poslední úprava proběhla včera, ale ze zákulisních zdrojů vím, že tamní rolbař Mohamed se s tím moc nepáře, takže často vykukují kamínky. Proto asi všichni jezdí k nám.
Jinak aktuální informace z Cínovce jsou na Facebooku - zde odkaz: https://www.facebook.com/bezeckestopy
Byla tam informace o proběhlé úpravě. Aktuálně se nepropisuje informace z GPS na mapy.cz.
Východní Krušné hory
Vloženo 21.1.2024 7:41  
https://www.idnes.cz/usti/zpravy/rolba-porucha-krusnohorsky-klub-dlouha-louka-bezkari.A240119_152022_usti-zpravy_grr

Odkaz k článku o situaci na Dlouhé Louce. Tam letos asi už neupraví.
Východní Krušné hory
Vloženo 20.1.2024 18:09  
Včera i dnes ježdění v oblasti Cínovce a Altenbergu. Rolbaři na obou stranách hranice odvedli skvělou práci. Samozřejmě že sněhu je málo, čili občas vykukuje tráva/větvičky/kamínky. Dnes mraky lidí, zítra to bude asi stejně. Čili by bylo dobré dodržovat určitá pravidla, třeba nejezdit vedle sebe nebo se rozhlížet pokud chci předjet někoho před sebou. Sedmihůrská silnice - stopy jsou blízko sebe, čili bruslit mezi se bez najíždění přes stopu nedá.

Jinak k tratím v Altenbergu existuje i interaktivní mapa, přikládám odkaz:
https://www.altenberg.de/mobile/de/tours/#area=1012921&bm=oac%3Awinter&cat=Langlauf&filter=r-fullyTranslatedLangus-,r-onlyOpened-,sb-sortedBy-0&ov=winter_alpine&wt=Altenberg&zc=11,13.8184,50.77468
Pokud kliknete na Karte (v mobilním zobrazení dole uprostřed), tak se vám ta mapa zobrazí. Vedle denního "Berichtu" v pdf docela užitečná věc.
Východní Krušné hory
Vloženo 17.1.2024 18:33  
Mezi Cínovcem a Vitiškou proběhla dnes úprava, rolba jela od statku podél silnice, ale tam vykukuje tráva, kromě magistrály je projet i okruh U vojáka, ale tam je to o lyže kromě jednoho úseku kde byla i stopa. Jezdilo se hezky, ale občas se píchá hůlkama do asfaltu. Od 14 hodin začalo sněžit, tak snad se podmínky zlepší.
Východní Krušné hory
Vloženo 13.12.2023 21:50  
Včera večer projela rolba úsek Cínovec - Vitiška, je to široko daleko jediný čerstvě upravený úsek, jezdilo se pěkně. Zkusil jsem jednou přes Pramenáč, ale stopa už je téměř zašlá, sníh se bořil a místy bylo dost vody. Tak jsem pak už jezdil jen po čerstvý úpravě.
Východní Krušné hory
Vloženo 6.12.2023 22:04  
Dnes bylo čerstvě upraveno na Adolfově, tak jsem vyrazil. Ze Zadní Telnice po silnici (pouze manšestr, stopa nebyla ale šlo to), jinak jsem projel všechny tratě kromě závodního okruhu, dolů jsem se vracel po Českém kole, úprava vzorná (všude pás na bruslení i stopa na klasiku), nově se upravuje i po červené turistické směrem na Komárku (tentokrát jen do Habartic), takže vznikl ca. 5-kilometrový okruh. Na tratích dneska maximálně 10 lidí, takže luxus.
Východní Krušné hory
Vloženo 14.2.2023 19:27  
Z Komárky přes Přední Cínovec dále na Cínovec, pak po magistrále, odbočka na okruh U Vojáka, pod Šteničárnou na Pramenáč, odtud dolů na Vitišku a po magistrále zpět na Komárku. V dolních partiích horší sníh, u Sedmihůrské vyhlídky lze projet jen příkopem, slabší místa jsou taky směrem na Pramenáč (typický místa kde sníh sleze vždycky jako první).
Byl jsem po týdnu a rozdíl je to strašnej, je to spíš takový jarní lyžování, určitě ne na nový lyže. Na druhou stranu byly stopy docela umrzlý tak to jelo.
Východní Krušné hory
Vloženo 8.2.2023 21:12  
Dnes na Adolfově - parkování v Zadní Telnici u lanovky. Nahoru Ruským kolem, dolů zase Českým. Jinak okruh Liškárna a hraniční, po magistrále na Krásný Les, bylo dnes čerstvě upraveno, nicméně doporučuji to otočit před závěrečným sjezdem do Krásného lesa, dál je kvalita trati vzhledem k menšímu množství sněhu horší. Zkusil jsem ještě ca 3 km po magistrále na Petrovice, ale radši jsem se otočil - je to spíš na starší lyže. Magistrálu z Adolfova na Komárku jsem zkusil jen kousek a vypadá celkem slušně.
Východní Krušné hory
Vloženo 5.2.2023 15:19  
Dneska projeto od Cínovce po Dlouhou Louku, tratě krásné, nejlepší samozřejmě úseky s nejčerstvější úpravou. Trochu zklamal rozsah úpravy na Dlouhé Louce, snad se úpravy až na Žebrácký roh letos dočkáme.
Na přiložených fotkách něco k parkování na Cínovci: velké parkoviště pro ca 200 aut je fakt kousek od tratí, funguje od 7 do 19 a je zadarmo! Není tedy důvod stát přímo u křížení tratě se silnicí, jako se to "povedlo" dnes. Sorry, ale tohle fakt nebyl dobrý nápad.
9:29
Východní Krušné hory
Vloženo 4.2.2023 16:49  
Dnes skvělé poježdění v oblasti Cínovce a Altenbergu, hodně upravených tratí jak na klasiku tak i bruslení. Lidí jako vždy o víkendu hodně.

Zde posílám odkaz na tratě v okolí Altenbergu, je tam denně aktualizovaný "Bericht" v PDF formátu ke stažení (1. odkaz). Jen je třeba trochu umět německy. Jinak lze na stránkách Altenbergu najít i popis jednotlivých okruhů včetně mapky - viz 2. odkaz:

https://www.altenberg.de/mobile/de/page/tages-news-zum-download/47003971/

https://www.altenberg.de/mobile/de/page/langlauf/64779534/

(Odpověď na dotaz uživatele newli z 4.2.: Nemate prosim nekdo link na web, ktery by ukazoval projete stopy rolbou na nemecke strane (altenberg)? Nedari se mi nic najit, ale umim jen anglicky ....)
Východní Krušné hory
Vloženo 1.2.2023 18:22  
Včera večer a dnes dopoledne v okolí Kahlebergu, fouká hodně silný vítr, do toho dost sněžilo. I přes každodenní úpravu to není žádná hitparáda. Stopy jsou místy zapadané nebo zafoukané, někde už úprava ani nebyla poznat.
Na české straně dnes proběhla nějaká úprava na Adolfově, ale myslím že při tom počasí to dlouho nevydrží.
K situaci na Klínech připojím info z webu ski areálu Klíny:
BĚŽECKÉ TRATĚ JSOU ZAVÁTÉ. DALŠÍ ÚPRAVA PROBĚHNE PO UKLIDNĚNÍ POČASÍ
(Odpověď na dotaz uživatele Michaela z 1.2.: Zdravím, nějaké info, jak aktuálně vypadá stopa na Klínech? Mračný vrch? Byla jsem minulý týden a dalo se v pohodě, dnes nemohu nikde dohledat čerstvé informace. Děkuji moc.)
Východní Krušné hory
Vloženo 29.1.2023 16:43  
Pátek na Adolfově, včera v oblasti Cínovce a dnes na Dlouhé Louce. Všude solidní úprava, samozřejmě se najdou slabší místa vzhledem k množství sněhu. Dneska se mi nejvíc líbil Flájský okruh, příjemně překvapily i dolní partie, i tam bylo dost sněhu.
Jinak opět apel na bruslaře - nejezděte prosím přes stopu na klasiku, ničíte ji. Děkuji.
Východní Krušné hory
Vloženo 22.1.2023 15:41  
Na německé straně upraveno, kolem Kahlebergu rolbou, za silnicí (okruh Osterzgebirge a směrem na Schellerhau) jen skútrem se stopovačem. Mraky lidí.
12:13
12:13
Východní Krušné hory
Vloženo 21.1.2023 13:07  
Cínovec - Vitiška bez problémů. Sněhu je sice tak 5 cm, ale na to první svezení to stačí. Bruslaři se možná občas zarejou do asfaltu, ale klasika nebo soupaž úplně v pohodě.
Východní Krušné hory
Vloženo 14.12.2022 18:12  
Dnes na německé straně Cínovce. Upraveny základní dva okruhy - kolem Kahlebergu (lepší) a kolem Scharspitze (zde místy dost jehličí a občas vykoukne kámen). Jen urolbováno, stopa jen místy - mělká, jen od lidí.
Východní Krušné hory
Vloženo 11.12.2022 15:40  
Dnes jsem zkusil jet z Cínovce na druhou stranu, dojel jsem až k parkovišti u Komárky, jel jsem po Sedmihůrské cestě. Sněhu méně než z Cínovce na Vitišku, ale dá se to jet. Hodně pěších.
Taky jsem zkusil jet z rozcestí pod Šteničárnou směrem na Pramenáč, občas se to zadrhne ale lze to. Obdobně je tomu na okruhu "u vojáka".
Východní Krušné hory
Vloženo 10.12.2022 15:25  
Cínovec - Vitiška: souvislá tenká vrstva sněhu, místy u krajů i stopa. Silnice uzavřena pro auta závorou. První letošní svezení.
13:12
13:13
Východní Krušné hory
Vloženo 6.3.2022 17:13  
Doplním Honzu Šotolu: od Pomezí jela rolba ke statku a pak podél silnice směrem ke Krušnohorskému dvoru. Sněhu je tam dostatek a přes golf není třeba vůbec jezdit.
Jinak v oblasti Dlouhé Louky tratě stejně parádní jako včera. Na pláních u větráků na Novém Městě je vyšláplá stopa podél lesa a nikde není nutné přenášet. Pokud by člověk jel z Cínovce, tak jedinej úsek na přenášení je od trafa ca. 1 km, tam, kde vede cesta mezi chalupama nahoru, je už sněhu dost.
Východní Krušné hory
Vloženo 5.3.2022 14:31  
Dnes naprosto luxusní svezení v oblasti Dlouhé Louky, tratě parádní. Směrem na Žebrácký roh končí úprava 2 km od hranic (v místě, kde trať odbočuje z asfaltky), ale dá se jet dál - nakoukl jsem k Holzhau, ale tam je sněhu výrazně méně a už se neupravuje.
Východní Krušné hory
Vloženo 2.3.2022 14:44  
Odpovím si sám: dnes to ještě s velkými obtížemi šlo, ale sníh tam mizí před očima. Čili to bude lepší přenášet.
Jinak dnes od Pomezí po Dlouhou Louku. Cínovecká rolba upravila včera odpoledne, od Pomezí jela ke statku a dál podél silnice ke Krušnohorskému dvoru. Jinak bych chtěl "poděkovat" všem bruslotroubům. Pokud vidíte takové dvě paralelní drážky ve sněhu, říká se tomu stopa, tak ty jsou určeny pro jízdu klasickou technikou respektive soupaž. Bruslit přes stopu je prostě prasárna. Zkuste schválně jet kus soupaž na okruhu u vojáka, abyste měli představu, jak se v tom jezdí. A úprava není stará ani 24 hodin! "Experti" jezdí přes stopu i na magistrále, kde mají mezi stopami cca. 4 metry na šířku!
Jinak sjezd z Klínovčíku k trafu byl celkem o hubu. Stopy na Dlouhé Louce v pohodě, přece jen tam nejezdí tolik lidí jako u Cínovce. Samozřejmě je pár slabších míst, ale vzhledem k sněhovým podmínkám nic nečekaného.
Ráno sníh přemrzlý a ultrarychlý, k poledni už to je na sluníčku horší.
Ještě doplním pro uživatelku Rozárie (zpráva z 26.2.): Flájský okruh se už nějakou dobu neupravuje, protože je málo sněhu a v dolních partiích by rolba udělala víc škody než užitku. Úprava je vidět na webu skimapa.cz . Jinak krátký okruh, kde úprava proběhla, je třeba Vysoká Mýť (4 km na rozcestí pod Vrchem tří pánů), zpátky buď červená cesta (2 km, červené turistické značení) nebo jet k silnici (3 km), takže celkem 6-7 km.

(Odpověď na dotaz uživatele Otakar Kohl z 1.3.: Byl jste někdo DNES na Novém Městě? Je na loukách ještě nějaký sníh? V neděli jsem to ještě nějak na lyžích překonal. Ale přenášení by mě asi nebavilo. Děkuji.)
Východní Krušné hory
Vloženo 27.2.2022 18:48  
Ráno start z Nového Města směrem na Cínovec - po magistrále, dále na skok k sousedům, po půl 11 zase u nás, tentokrát přes okruh "u vojáka" a pak přes Pramenáč. Z Nového Města pokračování na Dlouhou Louku, zde projeto téměř vše co bylo upraveno, návrat na Nové Město.
Germáni měli stopu z dnešního rána. Magistrála Vitiška-Cínovec už hodně použitá, po desáté je to masochismus (davy lidí), zbytek tratí ve slušném stavu. Na loukách u Nového Města je to směs sněhu a trávy, ale na starších lyžích lze přejet.
Nevím kde byla včera uživatelka Rozárie, dle poznámky o parkovišti bych soudil na Dlouhou Louku, pokud ano, měl jsem dnes jinou zkušenost.
Východní Krušné hory
Vloženo 24.2.2022 17:56  
Dnes jsem vyrazil od Spáleného Mlýna, zkratkou přes Lví důl na Pomezky, dále okruh kolem Kraví hory a pak dál k okruhu kolem Dlouhého hřebene (ten jsem dal pro jistotu třikrát) no a pak přes Pomezky a Lví důl zase ke Spálenému Mlýnu. Dohromady 60 a půl km. Úprava vzorná, lidí málo, počasí super, jen odpoledne to na sluníčku moc nechtělo jet. V okruhu na Haidě je ta spodní cesta horší, v lese je ve stopě hodně jehličí. Celkově velká spokojenost.
10:37
10:37
10:52
10:52

» Zobrazit všechny fotky (celkem 5)

Úpa a Rýchory
Vloženo 23.2.2022 20:16  
Jsem tu na dovolené od neděle, první dny jsem byl dost nepříjemně překvapen žalostným stavem různých tratí, takže jsem včera raději jel do Jizerek. Dnes mě ovšem velmi příjemně překvapili v oblasti Černé Hory, bylo čerstvě urolbováno a tratě opravdu pěkné. Výjimkou bylo pár cest v blízkosti sjezdovek, kde veškerou úpravu zlikvidovali sjezdaři, dále tzv. sáňkařská cesta, ale tam se to dalo čekat, a cesta od Václaváku nahoru na Černou Horu, kde navíc chodí spousta pěších. Na některých jinak dobře upravených cestách chyběla z nepochopitelného důvodu stopa pro klasiku (např. od Pardubických bud k rozcestí pod Černou Horou, ca 500 metrů).
Čili abych to shrnul: dnes příjemné překvapení, nicméně oproti jiným českým pohořím je tady dost co dohánět.
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 13.2.2022 12:52  
Včera jsem se pohyboval na tratích Dlouhé Louky, Holzhau, Klínů a "Schwartenbergloipe", dnes v oblasti Cínovce. K tratím už bylo řečeno dost v jiných příspěvcích. Jen bych doplnil, že mezi Cínovcem a Komárkou jsou tratě na obou cestách nic moc, je to dáno spíš podkladem a menším množstvím sněhu.
Co se týče parkování na Cínovci, od 7 do 19 funguje velké parkoviště (zadarmo) - viz fotky. Před oranžovým krámkem zabočit doleva. Ke stopě jdete max. 5 minut pěšky.
Měl bych pár proseb k chování na tratích: 1. pokud zastavíte, snažte se uhnout ke kraji cesty. Vůbec nejhorší je, když se někdo zastaví ve stopě a fotí si selfie. 2. zvažte vhodnost chození vedle sebe, zejména na užších cestách. Občas vás někdo chce předjet! 3. pokud bruslíte na úzké cestě do kopce, nemůžete se koukat do země! Těch téměř kolizí bylo za víkend až až. 4. snažte se nebruslit přes stopu pro klasiku, ničíte jí. Pokud nelze bruslit, protože je cesta úzká, dá se jet soupaž, chce to trochu cviku. 5. pokud plužíte s kopce, nezůstavejte jednou lyží ve stopě. Stopa kvůli tomu brzo zmizí a ve stoupání by se bývala hodila. Děkuju.
8:23
11:31
Východní Krušné hory
Vloženo 6.2.2022 15:49  
Dnes z Komárky přes Přední Cínovec na Cínovec, napadlo ca. 10 - 15 cm nového sněhu, stopa od lidí byla nicméně na této cestě celkem slušně prošlápnutá. Pak jsem ale zbaběle prchl do Německa na čerstvě upravené tratě, lidí bylo tedy hodně. Návrat z Cínovce na Komárku po druhé cestě (Sedmihůrské silnici), tato část byla asi nejhorší, místo stopy to místy připomínalo oraniště. U Cínovce je ca. 400 metrový úsek, kde se "podepsali" lesáci (viz poslední 2 fotky).
9:27
11:19
11:19
11:50

» Zobrazit všechny fotky (celkem 5)

Východní Krušné hory
Vloženo 4.2.2022 16:50  
Určitě je, sněhu je dostatek. Dnes byla trochu obleva, tak to moc nejelo, ale už v noci má mrznout. Teď už jezdí Cínovecká rolba, na Dlouhé Louce by měla proběhnout úprava dnes v noci. Na německé straně, kde jsem byl v posledních třech dnech, byla upravena taky spousta cest (od Altenbergu po Holzhau). Aktuální českou úpravu lze sledovat na webu skimapa.cz .
(Odpověď na dotaz uživatele hela z 4.2.: Na běžky je možné vyjet?)
Východní Krušné hory
Vloženo 2.2.2022 15:34  
Hromady nového sněhu, k tomu poměrně větrno. Čili avizované úpravy v oblasti Cínovce a Dlouhé Louky se odkládají, nejspíš až na pátek - tolik informací z webu a Facebooku.
Já byl dnes na německé straně u Altenbergu, tam bylo upraveno parádně. Nicméně Němci na to mají lidi (co jezdí rolbou v rámci své práce) a hlavně asi podstatně víc financí. Pevně věřím, že až se počasí trochu uklidní, že budou parádní podmínky na obou stranách hranice.
Východní Krušné hory
Vloženo 26.1.2022 14:50  
Dnes kolem Kahlebergu, dále pod silnicí až k Schellerhau, zmrzlý podklad a na něm tenká vrstva nového sněhu, stopy ve slušném stavu, na bruslení to taky vypadá ok. Nakoukl jsem i na naší magistrálu, i tam je to v pohodě. Další úprava na naší straně by měla proběhnout v pátek.
Východní Krušné hory
Vloženo 9.1.2022 14:36  
Dnes start z Nového Města, směrem na Dlouhou Louku. Projety okruhy Vysoká Mýť a Flájský. Nejhorší byl asi sjezd k Flájím od silnice, často jsem se zadrhnul o kamínek, podél plotu obory to bylo výrazně lepší. Sněhu je málo - na úpravu rolbou to fakt není, stopy od lidí vesměs v kolejích od aut (lesáků), na bruslení to taky moc není. Lidí bylo ve srovnání s Cínovcem málo.
Východní Krušné hory
Vloženo 8.1.2022 15:16  
Po včerejším a dnešním sněžení to vypadá výrazně lépe. Na rolbu to ale ještě není. Dnes jsem se pohyboval pouze po německé straně a o kamínek jsem zavadil pouze výjimečně. Bohužel mraky pěších, kteří nechápou, že do stopy se neleze.
Východní Krušné hory
Vloženo 8.1.2022 8:03  
Odpoledne lyžování v okolí Cínovce. Němci upravili cesty kolem Kahlebergu, ale dost vykukují kamínky, po krajích jsou mělké stopy od lidí. Na silnici Cínovec-Vitiška (od závory) je to lepší, souvislá vrstva sněhu.
Východní Krušné hory
Vloženo 12.12.2021 15:09  
Dnes tratě spadající pod Dlouhou Louku, byla to paráda. Projel jsem v podstatě vše.
Pozor ve sjezdu z rozcestí pod Vrchem tří pánů směrem na Vilejšov, je tam spadlý strom. Bude to potřebovat pilu. Čili jestli někdo vozíte, abyste mohli řezat zatáčky, tak se stavte. 😁
Východní Krušné hory
Vloženo 5.12.2021 16:02  
Včera a dnes v okolí Cínovce na obou stranách hranice. Dnes výrazně lepší podmínky, strojově upraveno u nás od golfu k trafu na Novém Městě plus okruh přes Pramenáč, v Německu cesty kolem Kahlebergu a kolem Scharspitze (to je na druhé straně silnice u celnice). Mraky lidí včetně pěších.
Rád bych znovu apeloval na bruslaře, nevjíždějte do stopy - pokud je mezi stopami cesta široká 3 metry, není k tomu důvod!
Ohledně situace na Dlouhé Louce se bojím, že letos budeme mít smůlu. Sám jsem nějaký příspěvek na opravu rolby poslal, ale chybí ještě hodně. Ať jsou výhrady k panu Fišerovi jakékoliv, Dlouhá Louka byla vždy jedna z nejlépe upravených oblastí a navíc je ten areál v rámci Východního Krušnohoří nejrozsáhlejší. Očekávat že úprava bude zadarmo je slušně řečeno naivní.
Skol.
Východní Krušné hory
Vloženo 19.2.2021 8:42  
Podobnou trasu jsem jel ještě před zavedením trvalých kontrol a byla to paráda. Viděl jsem i dvojici Němců, kteří se vydávali k nám. Nicméně teď už bych tam nejezdil. Trasa vede bezprostředně kolem silničního hraničního přechodu na Moldavě. Přikládám foto z Facebooku (sám jsem to tedy nefotil), kde je vidět policejní auto přímo na silnici. Čili by se mohlo stát, že se celníkovi zachce zkontrolovat běžkaře. A vzhledem k tomu, že tam teď na pár vymezených výjimek nemáme co dělat a že ČR je pro ně vysoce riziková oblast, tak by to mohlo být hodně hodně drahé.

(Odpověď na dotaz uživatele Petr.1 z 19.2.: Chci se zeptat jak je sjízdná trasa z Cínovce na nádraží v Moldavě a odtud pak po německé straně směrem na Český Jiřetín a v Teichhausu odbočit na Žebrácký roh...
Východní Krušné hory
Vloženo 17.2.2021 16:11  
Včera večer s čelovkou z Komárky na Vitišku a dál na Moldavu k nádraží a zase zpět. Magistrála Cínovec-Vitiška byla úplně v pohodě, zbytek horší, nejhorší byly cesty mezi Cínovcem a Komárkou, bruslaři to dost poničili - pokud jsou stopy ca. metr od sebe, mělo by to znamenat "no skate", ale to bych asi chtěl moc. Jinak na magistrále mezi Cínovcem a Vitiškou jsem potkal dva běžce a upozorňoval na to, že bez lyží tam nemají co dělat. Nicméně včera byly stopy vymrzlé a jelo to takřka samo.
Dnes jsem vyrazil do oblasti Dlouhé Louky, ráno napadlo trochu mokrého těžkého sněhu, tak to moc nejelo, postupně se podmínky zlepšily tím, jak to lidi projeli. Kolem poledne ale začalo střídavě pršet a sněžit. Nejhorší ovšem byl silný vítr, zejména na otevřených úsecích. Dnes je to jen pro opravdové nadšence.
Východní Krušné hory
Vloženo 13.2.2021 15:51  
Dneska jsem projel spoustu tras jak z oblasti Cínovce tak Dlouhé Louky. Je to paráda, jen se to trochu boří na tratích, které byly projety po dlouhé době, ale žádná tragédie.
Rád bych znovu apeloval na bruslaře, nevyjíždějte do stopy na klasiku, ničíte ji! A pak bych chtěl poprosit všechny - pokud se někde zastavíte, je třeba se přemístit na kraj cesty nebo ještě lépe mimo. Auto také neodstavíte uprostřed křižovatky. Díky moc.
Východní Krušné hory
Vloženo 10.2.2021 8:07  
Problematický bude úsek ze Žebráckého rohu do Vilejšova, kde rolba projela naposledy 31. ledna (viz můj dotaz na provozovatele, zatím bez odezvy).
Sasíci pouštějí Čechy jen z pádného důvodu, což určitě není výlet na běžkách. Čili i s negativním testem by to znamenalo karanténu - tedy pokud by člověka chytili. Nicméně na zelené hranici (aspoň zatím) nikdo nestojí. Takže je otázka, jestli by člověka někdo vůbec odhalil. Při nejhorším spustit německy a pádit pryč co to dá (bude to takový pěkný rychlostní trénink).

(Odpověď na dotaz uživatele Petr z 9.2.: Chci se zeptat jak je sjízdná trasa z Cínovce na nádraží v Moldavě a odtud pak po německé straně směrem na Český Jiřetín a v Teichhausu odbočit na Žebrácký roh. Odtud pokračovat na Vilejšov, Vrch tří pánů a pak zpět na Na cínovec.
Dále se chci zeptat jestli jsou trasy na německé straně přístupné i pro nás. Zaslechl jsem, že Sasíci pouštějí Čechy pouze s negativním testem, který musí mít každý u sebe. Má s tím někdo nějakou zkušenost?
Děkuji za odpověď.)
Východní Krušné hory
Vloženo 7.2.2021 21:47  
Dnes parádní lyžování v oblasti Cínovce. Snad toho rolba v týdnu upraví víc.
Na dvou přiložených fotkách je názorně ukázáno, co udělá bruslař když zajíždí do stopy. Toto už je fakt na přesdrżku (omlouvám se redakci, ale slušně se to říct nedá), protože v takovéto stopě už se moc dobře nejezdí a je tu během chvilky zničeno několikahodinové úsilí rolbaře. Jsou zkrátka cesty, které na bruslení nejsou vhodné. Vídám tedy bruslaře, kterým nestačí ani 4 metry na šířku, snažím se je na to upozorňovat, ale mám pocit, že na to neslyší nebo slyšet nechtějí.
Východní Krušné hory
Vloženo 5.2.2021 14:36  
Dnes 41 km v oblasti Dlouhé Louky, projel jsem v podstatě vše co bylo včera večer upraveno i něco navíc - konkrétně z Vilejšova na Žebrácký roh a zpátky druhou cestou lesem, částečně to je po červené turistické. Zde problém - od silnice na Fláje směrem k Dlouhé Louce ca. 0.5 km úsek kde to projela lesní technika (viz foto), stopa je zachovalá slušně ale bruslaři budou mít problém. Jinak čerstvé stopy byly hlavně po ránu dost hrbolaté (dáno typem sněhu a vlastnostmi rolby, ale žádná tragédie), postupně se to ale zlepšovalo, takže ty staré stopy byly hladší a lépe to v nich jelo. Na pláních u Nového Města rolba taky nejela, ale je to normálně sjízdné, ale už občas vykukuje tráva.
Východní Krušné hory
Vloženo 31.1.2021 12:31  
Včera večer jsem projel většinu tras, spadajících pod Cínovec, stopy parádní, podmínky na bruslení nemohu posoudit. Mezi Komárkou a Cínovcem jsou obě cesty upraveny tak, že stopy jsou od sebe ca. na 1 metr, čili na bruslení to opravdu není, bruslaři zajíždějí do stopy a tuto ničí! Navíc je to mezi stopami rozhamtané od pěších v podstatě všude, čili se na tom ani moc bruslit nedá.
Co se týče parkování, na Komárce je to za 80,- a na úpravu tratí z toho nejspíš nejde ani koruna. Provozovatelem je Restaurace Pod Kaštany, která je dole v Krupce. Na netu jsem ještě našel tuto informaci: https://www.krupka-mesto.cz/informace-o-parkovani-na-komari-vizce/d-11158 - z plánku je patrné, kde všude je parkoviště zmíněného provozovatele. Samozřejmě nemám nic proti zpoplatnění parkování, ale raději bych to dával někomu, kdo se současně stará i o tratě.
Východní Krušné hory
Vloženo 22.1.2021 18:26  
Dnes okruh: od trafa na Novém městě na Cínovec, po německé straně přes Rehefeld, dále neupravenou cestou k hraničnímu přechodu na Moldavě, dále po Bahndammloipe na Holzhau, kdy první 2 km neupravené, dále čerstvě urolbováno - tj. měkké, do ČR jsem se vrátil na Žebráckém rohu, dále na Dlouhou Louku a po magistrále zpět na Nové Město. Okruh Žebrácký roh je bohužel z větší části neupraven, vyhla se mu i úprava z minulého víkendu - velká škoda, strojová stopa začíná až u Vilejšova. Kolem poledne byly stopy místy měkké a nejelo to, na okruhu Vysoká Mýť a dále na magistrále směrem na Nové Město byly stopy hodně špinavé.
Východní Krušné hory
Vloženo 20.1.2021 16:25  
Dnes parkování u Krušnohorského dvora, vzal jsem to přes čáru a nemělo to chybu. Spousta cest čerstvě upravena, luxusní stopa i dostatečně široký pás na bruslení.
Východní Krušné hory
Vloženo 16.1.2021 13:48  
Ráno v 8 jsem dorazil na Cínovec, avizované velké parkoviště bylo zavřené, čekalo se na pluh. Vietnamec naproti neváhal a dalo se za 50,- Kč parkovat. Vzhledem k velkému množství nového sněhu a větru jsou podmínky místy horší, ale to se dalo očekávat, nejlepší podmínky jsou asi v lese na okruzích 5 a 10 km. Taky jsem zajel přes čáru, je vidět že Němci upravují několikrát denně protože na to jdou asi jiné finance. Doufejme že Cínovecká rolba už nebude mít závady a po příští úpravě už tratě budou perfektní.
Rád bych zareagoval na uživatele Petra, který byl na Dlouhé Louce v pátek: očekávat v tomto počasí perfektní tratě je přinejmenším naivní. Jinak co se týče zmiňovaného neustálého objíždění klasiků - rychlejší lyžař musí počítat s tím, že se bude muset prodírat mezi pomalejšími. Bruslaři mají zase nešvar že neustále zajíždějí do stopy na klasiku a tuto ničí. A to nejen v aktuálních podmínkách, ale i když jsou cesty upraveny.v plné šíři a k zajíždění do stopy není důvod.
Východní Krušné hory
Vloženo 27.12.2020 15:03  
Dnes moje první svezení v letošní zimě. V okolí Cínovce se dá, nicméně sněhu je zatím málo. Silnice na Vitišku bohužel není pro auta uzavřena, čili dá se jezdit po krajích, jinak to auta ujezdily na led. Cesty za hranicemi jsou s opatrností sjízdné, kamínkům se vždy nevyhnete. Aréna je otevřena jen pro profesionály, ale sněhu tam víc vidět nebylo.
Východní Krušné hory
Vloženo 20.2.2020 16:42  
Dnes v oblasti Dlouhé Louky, projeto vše co bylo v noci urolbováno plus okruh Vysoká Mýť. U Nového Města se rolba otáčela na pláni v úrovni větrníků (je tam dřevěná cedule). Nejslabší byla silnice z Dlouhé Louky, je tam pár míst kde se dá chytnout škrábanec a navíc sněhová vrstva nestačila na vyříznutí stopy na klasiku. Celkově velká spokojenost, už jsem letos nedoufal.
9:43
9:43
10:09
10:09

» Zobrazit všechny fotky (celkem 5)

Východní Krušné hory
Vloženo 18.2.2020 10:04  
Zkusmo z Cínovce směrem na Vitišku, je to totálně zledovatělé, takže jsem to po půl hodině zabalil.
Východní Krušné hory
Vloženo 16.2.2020 14:50  
Projety víceméně všechny trasy spadající pod oblast Dlouhé Louky. Flájský okruh je horší než zbytek a asi už se po něm brzy nesvezeme. Jihobřežní cesta je hodně špatná s výjimkou posledního cca kilometru směrem k silnici na Český Jiřetín (mimochodem trať za uvedenou silnicí je víc hnědá než bílá, tak jsem se tam ani nepouštěl). Ostatní trasy v pohodě, dnes to bylo ideální na soupaž, jelo to skoro samo. Na loukách u větráků na Novém Městě je už bohužel sněhu minimálně. Od Nového Města se taky někdo projel autem, naštěstí zabočil na Grünwaldské vřesoviště, takže toho nezničil moc.
Východní Krušné hory
Vloženo 12.2.2020 16:20  
Aktuální informace z Facebooku: rolba upravuje úsek Cínovec - Trafo na Novém městě.
(Odpověď na dotaz uživatele mira z 12.2.: Nevíte někdo jak dnes (12.02.) vypadá úsek Vytiska - Cínovec?)
Východní Krušné hory
Vloženo 12.2.2020 16:15  
Z Nového Města na Dlouhou Louku, projel jsem okruhy Vysoká Mýť a Loučná plus nějaké cesty navíc. Pořád tedy dost fouká, ale včerejší úprava byla poznat, i když ty stopy byly místy dost zafoukaný.
V místopisu, který použil pan Fišer, se teda ne vždy orientuju. Jako "červenou cestu" jsem považoval cestu z Dlouhé Louky směrem na Nové Město, kudy vede červená značka, tahle cesta ale projetá nebyla. Stejně tak nevím kde je "Stará Flájská cesta", každopádně to vypadá že rolba vjela na okruh podél plotu obory dolů a nevím kde se otáčela, druhá strana okruhu projetě nevypadala (ovšem na serveru skimapa.cz okruh vypadá projetý celý) - ale své mohl udělat vítr.
Jinak k dotazům na situaci u Cínovce - rolba tam dle dostupných informací nejela, takže to bude dost zafoukaný. Ani Němci zatím neprojížděli, pouze snížili stupeň varování před vichřicí ze 4 na 2 (nevím jakou stupnici používají) a stále varují před vstupem do lesa.
Východní Krušné hory
Vloženo 7.1.2020 15:30  
Dnes v okolí Cínovce, na obou stranách hranice. Celkem to šlo, o něco lepší se mi to zdálo na české straně. Dobrá zpráva na konec: dnes byla uzavřena silnice Cínovec-Vitiška pro auta.
Východní Krušné hory
Vloženo 5.1.2020 19:27  
Vyrazil jsem z Nového Města směrem na Dlouhou Louku. Zhruba půl kilometru za Vrchem tří pánů začínala včerejší úprava rolbou. Projel jsem vícero cest, některé po úpravě, jiné bez strojové úpravy, a můj pocit byl, že tomu ta rolba spíš uškodila. Sněhu je fakt málo, takže odkryla řadu kamínků. Taky je škoda že rolbař u sebe neměl GPSku, na serveru skimapa.cz není nic. Ačkoliv oblast znám dobře, místopis úplně dobře neznám. Jinak silnice z Dlouhé Louky bohužel není uzavřena pro auta, takže tam to stojí za prd.
Východní Krušné hory
Vloženo 4.1.2020 14:40  
Sice to patří do obecné diskuze, ale tam si to pan Fišer nepřečte. Stejně jako uživatel Tomáš nemám problém s placením za parkování. Ale velký problém mám s provozní dobou a sankcemi za pozdější odjezd.
Východní Krušné hory
Vloženo 31.12.2019 11:58  
Pln optimismu ze včerejších zpráv jsem dnes vyrazil z Nového Města od parkoviště u bývalé benzínky, na loukách už moc sněhu nezbylo, v lese už to bylo lepší. Přes Grünwaldské vřesoviště jsem se dostal na magistrálu pod Vrchem tří pánů, a tam to bylo totálně zledovatělé, takže jsem to na Vrchu tří pánů otočil a vrátil se stejnou cestou zpět. Asi by bývalo lepší dnes zůstat doma. Dokud nenapadne nový sníh, nemá to cenu.
Východní Krušné hory
Vloženo 29.12.2019 14:02  
Dnes jsem vyrazil z Cínovce na německou stranu, okolo Kahlebergu to jde celkem dobře. Ke konci jsem zajel zase na naši stranu, ale podmínky na silnici mezi Cínovcem a Vitiškou jsou oproti včerejšku podstatně horší, je to umydlený od aut, jen po okrajích je místy něco jako stopa.
Jinak nerozumím tomu, proč mi redakce smazala můj dotaz ze 17.12. ohledně parkování na Dlouhé Louce, přestože nebyl zodpovězen!!! Nikde není napsáno kde je možné koupit ten čip na celou sezónu (předpokládám že v penzionu Na Rozcestí). A opravdu by stálo za úvahu prodloužit provozní dobu, konec v 19:00 je opravdu brzy. Argument probíhající úpravy stop resp. parkoviště moc neberu, protože minimálně na tratích neprobíhá úprava každý den.
Východní Krušné hory
Vloženo 28.12.2019 13:24  
Cínovec - Vitiška: vrstva ledu a na ní tenká vrstva sněhu. Je to spíš na bruslení, a samozřejmě na starší lyže. Bohužel tam jezdí i celkem dost aut (často je vidíte jet tam a za chvíli zase zpátky).
10:40
10:40
Východní Krušné hory
Vloženo 12.3.2019 18:27  
Koukni ráno na http://www.skimapa.cz/oblast/krusne-hory-vychod?utm_source=uASOqsvKMTZU9t61gRIoe9GGDGVcfLhlsyIrAu1M&utm_medium=widget&utm_campaign=widget-krusne-hory-vychod, resp. na www.altenberg.de - nicmene aktualne neni upraveno nic.
(Odpověď na dotaz uživatele Petr z 12.3.: Rád bych ve středu vyrazil nejlépe na Cínovec na skate. Proběhne nějaká úprava? Nebo už je sezóna odepsaná?)
Východní Krušné hory
Vloženo 5.3.2019 15:17  
Cínovec: včera bylo dost nad nulou, v noci to pak zmrzlo, takže ráno to byl jeden velkej led, trochu na to napadlo čerstvýho sněhu, ale i tak to stálo za prd. Vzhledem k tomu že ani soudruzi z NDR dneska s rolbama nevyjeli, tak jsem to po půl hodině zabalil.
Východní Krušné hory
Vloženo 23.2.2019 8:36  
Včera start z Cínovce, rolba jela chvíli přede mnou, rozbila ledy, nicméně stopa na klasiku hodně špatná, použitelná v podstatě až od Šteničárny směrem k trafu. Od trafa dál k Dlouhé Louce už tratě výrazně lepší, protože rolba jela ještě než začalo mrznout, a sníh pak dobře vytvrdnul. Jelo to jako namydlenej blesk. Mimo upravené tratě bych se asi bál, je to v podstatě led.
Východní Krušné hory
Vloženo 20.2.2019 19:06  
Start na Novém Městě, projeto téměř vše co spadá pod Dlouhou Louku, k tomu pár kilometrů okolo Holzhau. Všude dostatek sněhu, nejvíce se mi líbil Flájský okruh (ten byl spolu s okruhem Vysoká Mýť projet včera večer rolbou).
Východní Krušné hory
Vloženo 19.2.2019 19:34  
Mezi Komárkou a Cínovcem stále dost sněhu a stopy v pohodě, jedinou výjimkou je pár metrů okolo Sedmihůrské vyhlídky, kde už je jen tenká vrstva tajícího ledu. Tratě kolem Kahlebergu a Scharspitze také v pořádku.
Východní Krušné hory
Vloženo 13.2.2019 9:14  
Pro Míru: co se týká Klínů, psal jsem jim mail, proč jejich úprava není na skimapě. Dle jejich odpovědi mají rozbitou gpsku z rolby. Cínovecká rolba na skimapě vidět je, ale ti zase psali, že upravovat vzhledem k silnému větru budou až v pátek.
Východní Krušné hory
Vloženo 6.2.2019 21:45  
Následující příspěvek se sice netýká dnešního stavu tratí, ale týká se stop v oblasti Cínovce, proto prosím redakci, aby ho nepřesouvala do obecné diskuse. Oblast od Komárky po Nové Město nespadá pod Krušnohorskou bílou stopu, přesto rolba jezdí pravidelně a kromě toho nám na Cínovci připravují řadu parkovišť. Já sám toho odtrénuju hodně a mám pocit, že je správný na úpravu tratí přispívat. Na rozdíl od ostatních oblastí, kde koupíte známku KBS, je ten proces přispění poněkud komplikovanější, je potřeba uzavřít darovací smlouvu. Kontakty najdete na stránkách MAS Cínovecko, všechno se dá vyřídit e-mailem. Nedávám to sem proto, že bych se chtěl chlubit, ale rád bych inspiroval další. Pokud budu přispívat sám, asi to velkej smysl dávat nebude. Stejnej příspěvek najdete i na Facebooku "Fotky z kamzasnehem.cz", pokud budete sdílet, budu jen rád. Skol.

Odkaz na příspěvek na FB: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3017168721642039&set=gm.1131642963673955&type=3&theater
Východní Krušné hory
Vloženo 30.1.2019 18:40  
Dneska padesátka převážně soupaž na Dlouhé Louce, tratě v super stavu, k tomu parádní počasí. Měl bych prosbu na opatrné lyžaře, pokud jedete s kopce pluhem, je třeba komplet opustit stopu, cesty jsou dostatečně široké, pokud zůstanete jednou lyží ve stopě a druhou plužíte, tak z té stopy nic nezbyde. A bruslaři prosím nezajíždějte do stopy, dá se to. Dík.
13:04
13:04
Východní Krušné hory
Vloženo 29.1.2019 15:46  
Od 9 do půl 1 na německé straně Cínovce, rolby dle Wetterberichtu jezdily od 8, jednu jsem potkal hned u meteostanice. Ze začátku měkké a nejelo to, k polednímu to už bylo lepší, většina cest už byla projeta a na zbytku byla slušně prošláplá cesta od lidí.
Východní Krušné hory
Vloženo 23.1.2019 17:15  
Dneska v oblasti Dlouhé Louky, příjemné svezení, tratě stále v super stavu, oproti Cínovci minimum lidí.
Východní Krušné hory
Vloženo 22.1.2019 15:29  
Z Komárky na Cínovec, pak do Německa až k Schellerhau a zase zpět, na české straně ještě po magistrále nad klesání ke Štěničárně a pak návrat zpět na Komárku. Tratě stále v super stavu, Němci oproti pátku zprovoznili další cesty, i v aréně (tam jsem nezajížděl) je něco upraveno.
Východní Krušné hory
Vloženo 21.1.2019 17:10  
Nové Město sice není členem KBS, ale rolba jezdí celkem pravidelně z Cínovce. Aktuální informace se získají nejlíp na webu skimapa.cz. Občas je info na Facebooku "Bílá stopa Nové Město - Cínovec - Komáří vížka", ale bohužel ne vždy (o sobotní úpravě tam nebyla ani zmínka). Ale informace bývá i na webu KBS.
(Odpověď na dotaz uživatele Zdeněk Kolář z 21.1.: Nové město již není členem KBS!!! Info přímo z webu, nevíte co se stalo? Popř. kde nyní sehnat informace co je upraveno a co není ?)
Východní Krušné hory
Vloženo 21.1.2019 7:41  
Start na Cínovci, vedle hotelu Pomezí je velké parkoviště, směrem na Nové Město, zde odbočka k hotelu Ján, dále k chatkám a přes Grünewaldské vřesoviště zpět na magistrálu (mělo tu být něco protaženo obecní čtyřkolkou, ale asi jsem to netrefil, byla jen prošláplá stopa od lidí různé kvality), dál přes Vrch tří pánů, Vilejšov, Žebrácký roh, na německé straně stopa na pohled horší, proto otočka, přes Flájský okruh na Dlouhou Louku, pak návrat na Cínovec, odtud ještě po magistrále cca. 2 km směrem ke Komárce a návrat k autu. Všechny tratě ve výborném stavu, velký rozdíl oproti minulému víkendu.
Východní Krušné hory
Vloženo 19.1.2019 23:24  
Podle skimapa.cz je čerstvě upraveno z Cínovce na Komárku i na druhou stranu až k trafu na Novém Městě.
Východní Krušné hory
Vloženo 18.1.2019 16:47  
Poslední úprava proběhla ve středu v rozsahu Cínovec - Vitiška - trafo, resp. stadion na Novým Městě, na Komárku zatím nic. Bohužel Facebook "Bílá stopa Nové Město - Cínovec - Komáří vížka" mlčí. Němci projeli odhadem tak 5-8 km, jsou tam mraky lidí, ale dá se. Parkoviště u celnice bylo dneska zadara.
(Odpověď na dotaz uživatele Edita z 18.1.: Prosím, máte někdo info o tom, jaké všechny oblasti by měly být upravené v sobotu? Jedná se mi hlavně o úseky Vitíška-Cínovec, od trafa na Dlouhou (tam už chápu, že je/bude upraveno), případně směr na Komárku. Na německé straně ten okruh u Kahlebergu je zavřený, nebo to tam taky nějak dávají do kupy? Díky moc.)
Východní Krušné hory
Vloženo 18.1.2019 16:44  
Dneska jsem vyrazil na Cínovec, auto jsem nakonec nechal u bejvalý celnice, dnes bylo parkování zdarma. Němci projeli pár km tras, stopa byla tak na polovině, jinak jen manšestr, lidí bylo mraky. Vydal jsem se i na českou stranu, ale nový sníh výrazně zhoršil situaci, magistrála místy připomínala oraniště. Sjel jsem i ke stadionu na Novém Městě, tam byly tratě zcela zapadány novým sněhem. Snad brzo projede rolba, avizovaná úprava směrem na Komárku taky zatím neproběhla.
Východní Krušné hory
Vloženo 16.1.2019 16:38  
Dnes z Komárky po červený turistický značce na Cínovec, místy to byla překážková dráha. Z Cínovce pak již po urolbovaný trase na Vitišku, dál na stadion na Novým Městě, pak zpět, z Cínovce na Komárku návrat po magistrále. Pod 800 m.n.m. trošku obleva, tak to moc nejelo, ve vyšších partiích ok. Na stadionu jen manšestr, stopa na klasiku nebyla, nevím jestli to tak je standardně, mockrát jsem tam nebyl. U Pomezí na louce vyhrabáno velký parkoviště.
11:52
13:19
13:20
Východní Krušné hory
Vloženo 15.1.2019 17:48  
Vydal jsem se z Komárky po magistrále, jakmile jsem na Cínovci vyjel z lesa, bylo to pekli, tak jsem se otočil a jezdil pak v dolní části magistrály. Soupaž ve stopě, kterou jsem si vyšláp, postupně se přidalo pár dalších. Místy vítr odfoukl nový sníh až na přemrzlý podklad, takže místy byla i stará stopa od rolby. Spadlé stromy se dají většinou objet, jen jeden je třeba přelézt a jeden zase podlézt.
Východní Krušné hory
Vloženo 13.1.2019 21:04  
Dneska jsem se vydal na Dlouhou Louku, sněhu je fakt hodně, je to dost měkký, k tomu spousta popadaných stromů. Cesty, který byly projetý dvakrát, jsou o něco lepší. Odpoledne sněžilo, pak to přešlo v déšť, ale mělo by se zase ochladit. Ještě tak dvakrát urolbovat a bude to paráda.
Východní Krušné hory
Vloženo 10.1.2019 17:20  
Právě jsem se dozvěděl z Facebooku, že úprava v oblasti Cínovce neproběhne, sněhu je tolik, že je třeba nejdříve zprovoznit komunikace a vytvořit parkoviště. Závod Krušnohorská 30 se z toho důvodu ruší.
Východní Krušné hory
Vloženo 8.1.2019 12:52  
Soudruzi z NDR udělali asi někde chybu a tratě byly dneska neupravený. Celý dopoledne padal mokrej sníh, na klasiku to celkem šlo, stopy byly prošlápnutý od lidí, na skate asi nic moc. Chvíli jsem kroužil v aréně, tam rolba jela. Mělo by připadnout dost, tak snad se nám ty podmínky zlepší.
Východní Krušné hory
Vloženo 8.1.2019 7:14  
Penzion Stará škola je přímo u okruhů na Mračném vrchu. Na magistrále nic není.
(Odpověď na dotaz uživatele TerZdeK z 8.1.: Ahoj, prosím, poradíte kam se vydat najíst popř. kde je co otevřené (restaurace, bistro) okolo Klínů. Budu se pohybovat po magistrále a nikdy jsem v těchto místech nebyl. Rád bych něco kousek od stopy. Díky za odpovědi.)
Východní Krušné hory
Vloženo 6.1.2019 20:59  
Dneska z Nového Města až na Mračný Vrch, a zpět přes Dlouhou Louku. Celou dobu mrznoucí mrholení, podle toho jsem taky vypadal, nicméně stopy extra rychlý, šupiny teda bez šance, takže jsem musel soupažit i do kopce. Na stránkách kbs psali, že nemáme čekat zázraky, o to víc jsem byl příjemně překvapen. Jihobřežní cesta je teda špatná, Flájský okruh dost zledovatělý, cesta přes Jelení hlavu ok, ta druhá cesta na prd, jsou tam holý místa a občas louže. Celkově spokojenost.
Východní Krušné hory
Vloženo 5.1.2019 10:50  
K úpravě by mělo dojít během dneška, nejspíš ale až večer nebo dokonce v noci. Zdroj informací Facebook, "Bílá stopa Nové Město - Cínovec - Komáří vížka".
(Odpověď na dotaz uživatele Komárka - Cínovec z 5.1.: Ahoj, nevíte jak to vypadá tenhle víkend na asfaltce z Komárky na Cínovec? Sněhu tam už musí být dost a poslední úprava stále loni v lednu :( Je to škoda, mám ten úsek rád.)
Východní Krušné hory
Vloženo 28.12.2018 8:38  
Včera večer mezi Novým Městem, Dlouhou Loukou a Žebráckým rohem. Původně jsem chtěl skate, nakonec z toho byla převážně soupaž ve stopě a skate jen do prudších kopců. Sněhu strašně ubylo, takže je tam hodně kritických míst, na druhou stranu tam bylo i pár hezkých úseků s krásnou stopou, na bruslení to ale bylo vinou oblevy a opětovného zmrznutí nic moc.
Východní Krušné hory
Vloženo 26.12.2018 23:11  
Dneska opět večerní běžkování, tentokrát z Komárky na Vitišku a zpět s malou odbočkou do Němec, celkem ňákejch 44 km. Zhruba 3 a půl km od Komárky obě cesty po nájezdu pěšáků, naštěstí teda nechodili ve stopě pro klasiku. U Sedmihůrské vyhlídky cca. 20 metrů nutno přenést nebo jet příkopem. V těch dolních partiích navíc sníh nic moc, dneska muselo být nad nulou a večer to zmrzlo. Od hlavního stoupání směrem k Cínovci už trať výrazně lepší, i když poslední 2 km k Pomezí opět po nájezdu pěšáků. Na pláni u Krušnohorského dvora místy opravdu málo sněhu, magistrála pak v pohodě. Stav u Němců ok, na jedné cestě spadlý strom. Oproti včerejšku to líp jelo, lepší by to dneska bylo na bruslení.
Východní Krušné hory
Vloženo 26.12.2018 8:33  
Včera večer jsem vyrazil z Cínovce na německou stranu, projel jsem toho hodně, starý sníh udělal dobrý podklad, problematických míst bylo minimum. Skoro všude byla vyříznutá stopa na klasiku. Nejlepší byl asi okruh kolem Scharspitze. Na závěr jsem si prohlédnul novou stopu směrem od Pomezí na Komárku, viděl jsem první cca. 2 kilometry. Na otevřených úsecích to okamžitě zafoukával silný vítr, ale v lese super.
Východní Krušné hory