TondaS – profil lyžaře

Registrován od 20.10.2020, vložil celkem 5 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 15.2.2024 9:17  
Na to jaká je zima jsou zde podmínky velmi dobré :-) není to tak ledovaté jako směrem na Švýcárnu. Bylo to rychlé, mimo míst kde je jehličí (krátky úsek v nižsí partii). Nikde nic nelezlo, ale otázka co s tím udělá víkendová obleva. Celkově je to nahoru stoupání dolů sešup - pro průměrné běžkaře v pohodě, děti a začátečníky bych vzal někam více na rovinu (Teď asi jenom Praděd).
Vyražte dokud to jde.

(Odpověď na dotaz uživatele Palis z 14.2.: A ještě jeden dotaz. Nikdy jsem nebyl okruh ze sedla na Vřesovou studánku.
Jaký je tam terén? nemyslím teď sněhové podmínky, i když rolba z 13.2.2024 říká, že stav skvělý.
Děkuji.
Palis)

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Hrubý Jeseník
Vloženo 11.12.2022 19:25  
Skřítek -Žlutý potok- Alfrédka - Pod Ztracenými kameny - Skřítek. Prozatím sněžení nepřišlo, ale dá se s horšími lyžemi a opatrností pěkně zalyžovat. Nižší polohy nutné opatrně - prudké sjezdy v lese na Rozcestí u Zeleného potoka a v lese Pod Ztracenými kameny raději pěšky. Nahoře mezi rozcestím Pod Ztracenými kameny po Alfrédku paráda. Sjezdy mezi rozcestím Pod Zelenými kameny a nad Žlutým potokem je potřeba opatrně - probíhá zde těžba dřeva, ale dá se taky bez problému. Stopa vyšlápnutá od lyžařů, bruslit se nedá. Projel jsem taky malý okruh na druhé straně Skřítku- dá se taky, ale místy v lese to chce ještě připadnou.
Hrubý Jeseník
Vloženo 24.2.2021 18:50  
Jezdím nahoru se 4x4, ale řetězy nasazuju i tak - na zledovatělé cestě dolů s autem do protivky to je jistota, tam je mi 4motion platnej jak mrtvýmu zimník. S odvahou, zkušenostmi a štěstím tam ale vyjede i předokolka, ale dle mého názoru to je zbytečný risk - zasekne to pak cestu všem ostatním.
(Odpověď na dotaz uživatele K.cz z 24.2.: Zdravím,
mohu poprosit o nějaké objektivní info, zdali se dá vyjet se 4x4 bez řetězů aktuálně na Paprsek? Normálně bych toto neřešil a mířil klasicky pod sjezdovku do Vrbna, ale kolegové na zítřejší běžkování nejsou až v takové kondici... Děkuji.)
Rychlebské hory
Vloženo 4.12.2020 20:38  
Z CHS - Výrovku - Petrovku a směrem na Kamzík.

Na to jak to vypadalo kousek po sedlem celkem dobré sněhové podmínky.

Sněhu cca 10 - 15cm, stopa slabá, místy prošláplá, některé časti dost zapadané jehličím, některé úseky dobré. Na kameny jsem narazil pouze na dvou místech v poslední zatáčce ve sjezdu na Petrovku a v otevřeném větrem vyfoukaném místě kousek pod Kamzíkem, tam jsem to otočil a poté pendloval mezi Petrovkou a Skalní tabulí. Cca půl cesty od CHS a Skalní tabulí projeté autem od lesáků.

Na kameňačkách nebo horších lyžích to ještě zítra půjde.
Hrubý Jeseník
Vloženo 20.10.2020 12:47  
Ovčárna - Rozcestí pod Pradědem. Upraveno, na říjen super. Uvidíme co s tím udělá obleva
Hrubý Jeseník