Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně: zpráva z 30.3.

Vloženo 30.3.2019 20:08
Trasa: Pec - Liščí hora - Friesovky - po desítce zpátky nad Pec a dolů viz mapa. Z Pece pěšky po žluté, zhruba od poloviny lze nasadit běžky, ale je to tam neupravené a hluboké, od Lesní pohodově do kopce, sníh jak jinak měkký, na Liščí h. při sjezdu k Chatě na rozcestí - tzv. jízda v boulích - jsou ve stínu ledovatá místa (opatrně), ale zbytek cesty na pohodu. Pec tentokrát upravila magistrálu na desítce, takže super svezení a do konce se to dnes objevilo na bílých stopách, kam Černá hora přestala přispívat, i když dle informace od kámoše včera odpoledne upravili Malý okruh i magistrálu po svážnici na jedničku. Nechápu, proč to tam nedají, když už se s tím upravují, takhle by jim lidi vrátili investované peníze do úprav zaplacením lanovky nebo parkovného.
Sněhu všude plno, do Pece jsem jela po sjezdovkách od Pražské a kousek po silnici po modré značce, pod chatou Lokomotiva jsem to radši sundala-sníh tam ještě je, ale by to mokré, hluboké, rozježděné a pod tím ledovaté.
Oblast: Krkonoše Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně

Nejnovější zprávy z oblasti Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně

Vloženo 1.4.2024 21:19
Špidlerovka bez sněhu, po asi 2 km se dalo nasadit, po asi 3 krátkých suchých úsecích přes Luční, Výrovku, Rozcestí, Klínovky. Tam je to holý, ale dál na Planinu to zase jde. Do Spindlu jsme sešli po sjezdovce, ta je tak z poloviny bez sněhu.
Vloženo 29.3.2024 16:51
Od Tetřevích boud je to za sněhem nejblíž buď k Lyžařské boudě, tam začíná souvislá vrstva sněhu. Po cestě kolem Lesní b. lze pár set metrů jet, ale asfalt sníh užírá velkou rychlostí :( Nebo lze z Tetrevich vyrazit na magistrálu (liščí cesta).... více
11:10
11:52
14:42
14:53

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Vloženo 28.3.2024 13:44
Byl jsem na běžkách už v neděli, ale jsou tady dva stále nezodpovězené dotazy na tuto oblast, tak se zpožděním přidám svojí zkušenost z neděle. Upozorňuji, že většina mého výletu byla ještě na starém sněhu, odpoledne některá místa sice už vypadala... více
Více zpráv z oblasti Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně