PetrM – profil lyžaře

Registrován od 27.11.2022, vložil celkem 7 zpráv.

Co dělám kromě lyžování?

Jelikož 5 měsíců v roce trávím na běžkách, tak mimo moji hlavní sezónu méně běhám či jezdím na kolečkových lyžích (zatím jen Skike), kdy aktivitu doplňuji fitkem.

Vložené zprávy

Vloženo 22.3.2024 15:58  
Běžky Mísečky až Labská dnes dopoledne od začátku až do konce mokré, těžké, hodně námahy,ale radost minimální. Bohužel bylo o dost tepleji než dle předpovědi,ale zase nebyla mlha. Výhledově neděle až středa vypadá na luxusní podmínky. K dotazu na úpravu lze uvést, že doposavad se zdá, že se až na Labskou i svážnice u Medvedina upravuje každý den. Ale jen na skate. Úprava ale odpovídá podmínkám. Na mapy.cz či bílých stopách úprava není značená. Jestli někdo víte,kde najít odkaz na plánovanou či končící úpravu, hoďte to sem. Díky a Skol PS: od parkoviště se už ke svážnici i nástup na Návrší musí tak 800 metrů pěšky. Do neděle se to asi protáhne.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 18.2.2024 13:21  
Je super, že se nám starají jiní o tratě. Škoda, že od Černé až po Pec a dále si nikdo nevšiml, že v noci bude mrznout. Prostě nechali tam úpravu z pátku (kdy upravovali až pěkně za tepla v poledne) a tak dnes jsme si krásně zajezdili po zmrzlé rozdupané trati! Jasně, že já to přímo neplatím, ale někdo platí za to,aby tam rolby jezdili zbytečně a když je to potřeba, tak to prostě neudělají. Je to rok od roku horší a je to velká škoda,neb v republice je těch běžkařských příležitosti méně a méně! Pokud si dnes někdo něco nezlomil,tak to bude zázrak.
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 14.2.2024 13:53  
Z Černé hory až na Bramberk i otočku desítky ještě dopoledne 1-2 dny stará, lehce zasypaná trasa, takže super. Drží to a je to zatím rychlé. Lepší a čistčí než v sobotu. Na áckové lyže kromě úseku těsně nad Hrnčířskými boudami směrem k Oddechu, ale dá se to kousek přenést, na horších lyžích i projet. Lidí, tedy turistů, mraky. Parkoviště na Černé bylo dopoledne plné, fronta na lanovku už v 8:30 na 20 minut!
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 8.1.2024 20:28  
Dnes na Černé hoře po včerejší polední úpravě stále pěkně sjízdné. I když je manžestr již rozježděný, vzhledem ke sněhovému základu to dobře drží, ale zase je to pomalé, což bylo cítit hlavně ve stopě. Hodně zřídka jehličí vzhledem k velkému větru kromě posledních asi 500 metrů tzv. Svážnice, kde to bylo pro jehličí nesjízdné.
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 31.12.2023 19:35  
Tak dnes na Černé super podminka na skate i klasiku vzhledem k noční úpravě. Tedy pro ty, co včas zaparkovali. Od Kolínské dál to bylo upraveno včera dopolko a taky o dost horší, ale na místní podmínky vlastně dobrý. Dostat se od Lesní na Desítku(Vodovod) už bylo peklo. Co nebylo rozjetý skutrama, tak bylo rozšlapané. Nevěřím, že ty pěšáci si to v tom měkkém sněhu užili. Ale věřím, že po tomto šíleném víkendu, kdy to tady bylo horší než na Václaváku, bude zase dobrý. Další info až příští rok😉
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 7.4.2023 13:23  
Ačkoli mapy.cz nic neukazují, tak malý okruh na Černé hoře upraven (skate i klasika). Dá se sjet az ke Kolínské (tam už je sucho). Po Václaváku zpět, či na Signál na Světlé, je to neupravené a spíše pro skalní! Svážnice super, Švédský val jen na půl upraven. Zbytek se dá projet. Na 20 km skatem jsem přenášel jen 2x! Stoupání pod Černou boudou ledovaté. Jinak celkem na měknoucím ledu 1 cm prašanu.
10:39
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 27.11.2022 20:13  
Černá hora: Asi 10 cm sněhu, na trati krásných 5 cm uježděného, což bohatě stačilo na první svezení. Od lanovky přes Sokolku až na vysílač (1km) by se dalo i bruslit. Zbytek už hodně rozšlapané, i tak se na svážnici dalo pěkně zatrénovat. Potkal jsem za 2 hodiny asi 3 bežkaře. Od kolene dolů ke Kolínské jsem už neriskoval. Lanovka zase pojede až příští víkend. Sněhu určitě přibude. Sezonka pro bežkaře je za 2.700. Jednosměrná jízda za 270, zpáteční 330.
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně