Východní Krušné hory: zpráva z 15.1.

Vloženo 15.1.2021 17:02
To bylo furt málo, málo... a teď najednou móóóc :)))

Ale vážně:
Dnes ve 12:00 jsem jel prozkoumat skate možnosti do německa. Protože jsem měl informaci odsud, že česká rolba je rozbitá. A protože jsem si vygůglil na německých stránkách že němci upravovat budou. (přestože u nich na tratě mohou jen lidi z okolí do vzdálenosti 15km - maj takhle tvrdý lockdown - takže drážďanský maj smůlu...)

Kolem Biatlonu bylo znát, že to bylo upravováno včera nebo předevčírem - na upraveném bylo 5-10 nového lehoučkého prašanu. Bruslit docela šlo. Zkusil jsem tedy sjet k Rehefeldu jestli tam bude od rolby na skate upraveno na Moldavu a dál na Holzau (byl to risk, ale nahoře byl celkem vichr a chumelilo, tak co..) Na Moldavu opět skate úprava rolbou zasypaná čerstvým prašanem. Dál na Holzau už ale jen klasika - dvě bezvadný stopy vedle sebe od skůtru, ale vedlejší cyklostezka co bývá na skate zcela zavátá :( Stejnou cestou se mi zpátky nechtělo, takže plán: kolem nádraží po Promenádě na český tratě, pod Vitišku, tu vybouchat a snad bude Magistrála aspoň trochu úšlapaná od lidí - Byla to ale na skate lyže špatná volba: český tratě sice projetý nějakým skůtrem, ale jak je toho sněhu už hodně, tak i po tom skůtru měkký a rozbitý od "Amundsenů", na hůlky závěje. Ani sportovní klasik by si tam teď neužil. Krpál na Vitišku jsem vyloženě "skialpově" vyšel ve fujavici s podporou hůlek místo tuleňů :)) a z Vitišky směr Cínovec bohužel pro bruslení bez šance - haldy sněhu a v nich jakž takž dvě stopy vedle sebe - ale i ty byli měkký, rozbitý, místama zavátý...

Až když jsem si to "vyžral" tak jela od golfu na Vitišku rolba a dělala manšestr. Ve 14:30 ???
Nevyznám se v tom, ale nechápu. Proč né ráno? Jestli kůli tomu, že nevyjíždí když sněží a má sněžit, tak ale teď taky furt sněžilo a předpověď je, že tam má sněžit až do 4:00 do rána! To bych spíš teda rozuměl, že by nevyjela vůbec a až brzy ráno... Anebo jestli toto byla jako průběžná příprava předtím, než to budou dělat v noci nebo ráno?
Toto není kritika, jen to prostě nechápu.
Každopádně cca 20min po jejím projetí díky větru a sněžení nebylo skoro poznat že tam projela.
A jestli se má manšestr po projetí nechat nějakou dobu promrznout, tak už vůbec nechápu že vyjede v pátek ve 13:30, když tam logicky přijedou po práci nadrženci (jakým jsem i já :))) ve 12:00 bylo pár aut. V 15:00 když sem odjížděl bylo už plno.

A ještě k turistickýmu přechodu do německa: potkal jsem na Český straně chlápka, kterej mi tvrdil,že tam prý předevčírem přímo u golfu německý cajti stáli a čechy který chtěli přes čáru na tratě domluvou otáčeli a že prej nějaký čechy, kteří se z německa z tratí vraceli a chtěli do Čech k autu prý skřípli, nechtěli pustit a chtěli pokutovat. Tak nevím. Nevím jestli kecal. Dávám jak jsem dostal... Ale fakt nevím.

Mapa obsahuje polohu 1 fotek. Zbylé fotky z této zprávy (1) údaje o poloze neobsahují.

Oblast: Krušné hory Východní Krušné hory

Nejnovější zprávy z oblasti Východní Krušné hory

Vloženo 21.4.2024 13:56
Moldava nádraží, mostek Zaunhaus, Rehefeld. Pěkně bílo, ale na běžky to není, jen sem tam se najde ve stínu 100m v kuse. Navíc v poledne už bylo dost teplo.
10:25
11:01
11:05
Vloženo 28.1.2024 6:23
Dobrý den, je po sněhu. Kdyby se dalo na ski, jistě tu bude dost příspěvků. (Odpověď na dotaz uživatele Ir z 27.1.: Dobrý den, můžu se zeptat na stav z dnešního dne Cínovec-Vitiska?děkuji za info)
Vloženo 23.1.2024 22:41
Podvečerní ježdění mezi Komárkou, Cínovcem a Vitiškou, stopy vymrzlé a rychlé. U Sedmihůrské vyhlídky kouká asfalt, ale ještě nebylo nutné jet příkopem, ve sjezdu od Cínovce na Sedmihůrskou silnici občas vykukují kamínky ale nebylo jich mnoho,... více
Více zpráv z oblasti Východní Krušné hory