Kouřa – profil lyžaře

Registrován od 29.12.2020, vložil celkem 6 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 17.2.2023 16:46  
Cínovec - Vitiška sníh ještě souvislý, místo bez sněhu zatím žádné, ale na půlce od Štěničárny k Vitišce už je hodně jehličí a špíny. Nad Štěničárnou jsou ještě jakž takž čisté úseky, ale spíš se připravte, že podmínka je jak na konci března... Na loukách už místa bez sněhu jsou.
14:34
14:46
14:48
14:48

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 19.1.2023 16:29  
Cínovec - Vitiška: cca 5-7cm lehoučkého prašanu bez základu. Nějaké pokusy o stopu jsou vidět, ale mnohem víc šlápot od pěších. Můj názor: Pro výletní chůzi na běžkách alá "amundsen" ANO. Pro sportovnější pojetí klasiky (na Béčkové lyže) MOŽNÁ. Pro bruslení NE ani na béčkové :( (Místama se někdo bruslit pokoušel ale bylo vidět že šel hranama až na asfalt)

V lese na 10km okruhu ještě horší: málokde víc než 4-5cm, místama sotva 3cm, cesty projeté autem od lesáků a ve vyjetých stopách od pneu viditelné kamínky. Narozdíl od magistrály stopy po běžkách žádné, což dává rozum.

Bohužel sněžit spíš nemá, max sporadicky, takže nejbližší výhled stále bída.
13:26
13:26
13:52

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 15.1.2021 17:02  
To bylo furt málo, málo... a teď najednou móóóc :)))

Ale vážně:
Dnes ve 12:00 jsem jel prozkoumat skate možnosti do německa. Protože jsem měl informaci odsud, že česká rolba je rozbitá. A protože jsem si vygůglil na německých stránkách že němci upravovat budou. (přestože u nich na tratě mohou jen lidi z okolí do vzdálenosti 15km - maj takhle tvrdý lockdown - takže drážďanský maj smůlu...)

Kolem Biatlonu bylo znát, že to bylo upravováno včera nebo předevčírem - na upraveném bylo 5-10 nového lehoučkého prašanu. Bruslit docela šlo. Zkusil jsem tedy sjet k Rehefeldu jestli tam bude od rolby na skate upraveno na Moldavu a dál na Holzau (byl to risk, ale nahoře byl celkem vichr a chumelilo, tak co..) Na Moldavu opět skate úprava rolbou zasypaná čerstvým prašanem. Dál na Holzau už ale jen klasika - dvě bezvadný stopy vedle sebe od skůtru, ale vedlejší cyklostezka co bývá na skate zcela zavátá :( Stejnou cestou se mi zpátky nechtělo, takže plán: kolem nádraží po Promenádě na český tratě, pod Vitišku, tu vybouchat a snad bude Magistrála aspoň trochu úšlapaná od lidí - Byla to ale na skate lyže špatná volba: český tratě sice projetý nějakým skůtrem, ale jak je toho sněhu už hodně, tak i po tom skůtru měkký a rozbitý od "Amundsenů", na hůlky závěje. Ani sportovní klasik by si tam teď neužil. Krpál na Vitišku jsem vyloženě "skialpově" vyšel ve fujavici s podporou hůlek místo tuleňů :)) a z Vitišky směr Cínovec bohužel pro bruslení bez šance - haldy sněhu a v nich jakž takž dvě stopy vedle sebe - ale i ty byli měkký, rozbitý, místama zavátý...

Až když jsem si to "vyžral" tak jela od golfu na Vitišku rolba a dělala manšestr. Ve 14:30 ???
Nevyznám se v tom, ale nechápu. Proč né ráno? Jestli kůli tomu, že nevyjíždí když sněží a má sněžit, tak ale teď taky furt sněžilo a předpověď je, že tam má sněžit až do 4:00 do rána! To bych spíš teda rozuměl, že by nevyjela vůbec a až brzy ráno... Anebo jestli toto byla jako průběžná příprava předtím, než to budou dělat v noci nebo ráno?
Toto není kritika, jen to prostě nechápu.
Každopádně cca 20min po jejím projetí díky větru a sněžení nebylo skoro poznat že tam projela.
A jestli se má manšestr po projetí nechat nějakou dobu promrznout, tak už vůbec nechápu že vyjede v pátek ve 13:30, když tam logicky přijedou po práci nadrženci (jakým jsem i já :))) ve 12:00 bylo pár aut. V 15:00 když sem odjížděl bylo už plno.

A ještě k turistickýmu přechodu do německa: potkal jsem na Český straně chlápka, kterej mi tvrdil,že tam prý předevčírem přímo u golfu německý cajti stáli a čechy který chtěli přes čáru na tratě domluvou otáčeli a že prej nějaký čechy, kteří se z německa z tratí vraceli a chtěli do Čech k autu prý skřípli, nechtěli pustit a chtěli pokutovat. Tak nevím. Nevím jestli kecal. Dávám jak jsem dostal... Ale fakt nevím.
13:32
14:30

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 5.1.2021 12:59  
Přes noc napadlo 3cm lehce vlhkého prašanu. Silnice Cínovec - Vitiška konečně zavřená pro auta a jak již bylo zmíněno upravená rolbou pro klasiku i bruslení.

Stav dnes v 8:00 ráno nový sníh sice tahal za nohy, ale vrstva už je dostatečná i pro áčkové lyže :)
V 9:00 chvíli silně chumelilo. Když nepůjde teplota další dny nahoru, je to cajk!

Odpověď na dotaz na německou stranu: No, mám pocit že ofiko za čáru teď z rozhodnutí němců nesmíme. O víkendu prý kus od přechodu stáli německý pohraničníci - ale nevím jestli kvůli tomu, nebo jestli to je fakenews. Že by tam byli všední dny, a celý den, pochybuju, ale zatím nějak nemám potřebu si to lajsnout, takže stav tratí za čárou je mi neznámý
7:50
7:50
8:40
8:40

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 30.12.2020 11:58  
Dnešní stav Cínovec - na golfu by šlo kroužit bruslení. Cesta na Vitišku pro klasiku fajn při kraji silnice (bez stopy), na bruslení jakž takž první 2km ke Štěničárně, ale uprostřed led a pro auta je to stále otevřený. Z Vitišky k trafu bez šance - kameny. Dole na stadioně na práskačky možná, ale v lese okamžitě kameny.
9:48
9:49
10:36
Východní Krušné hory
Vloženo 29.12.2020 14:45  
Z Bouřňáku na Vrch Tří pánů to vypadalo že se premiéra vydaří (byť na práskačkách) ale dál na Dlouhou Louku jsem 3km šel s lyžema v ruce :( Tím že je to štěrková cesta nejde jet ani na práskačkách. Přesto jsem to šel s motivací a nadějí že třeba asfaltka na Fláje bude lepší - jenže jak je málo sněhu, tak ještě není pro auta zavřená, uprostřed je led a po krajích slabý poprašek, po kterém jsem sic na lyžích ale spíš jen šel :( přes rozc. Vilejšov dál po silnici na rozdvojku a po louce směr zpět na Nové město kde teda jakž takž.

Suma sumárum: pro "Amundseny" kterým stačí jít na procházku na lyžích by se asi dalo nějaké 3-4km kolečko najít, ale sportovní běžkaři zatím zapomeňte - byť máte nějaký práskačky...

Jediný pozitivní je že by stačilo jen dalších 5-10cm a bude to ok protože základ tam je. (pokud nepřijde obleva)
11:02
11:11
11:38
12:26
Východní Krušné hory