Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 26.12.

Vloženo 27.12.2021 9:14
Dnes absolutní nádhera! Z Mariánské hory skatem Čihadla -> Kristiánov -> Máří -> Knajpa -> Kiosk -> Předěl -> Písčiny -> Smědava -> Mořina -> Vlašský hřeben -> Smědava -> Knejpa -> Protržená přehrada -> Mariánská hora. Všude pěkně upraveno, souvislá vrstva, tvrdý zmrzlý sníh ale ne led. Ledové kluziště je jen křižovatka na Kristiánově, tam je to o ústa. Jel jsem na áčkách a bez úhony, jen jsem se vyhnul loukám na Jizerce (viz foto 2), dojel jsem na Mořinu po Promenádní a vrátil se k Bunkru stejnou cestou, i když jsem původně chtěl jet kolem Panského domu. Při stoupání od bunkru na Vlašák je třeba překročit potůček, to je ale drobnost. Doporučuju se vyhnout Bedřichovu a Nové Louce, jinde je to radost.
Ráno na Mariánské hoře -15°C, odpoledne -10°C. Na Promenádě celkem dav, na Písčinách nebo Protržence nikdo. Severský zážitek s tím mrazem a šikmým sluncem! Parádní den to byl!
Na Paličníku jsem potkal Honzu, velký respekt v tom mrazu! Tohle setkání mi vždycky udělá radost. Velmi inspirativní člověk.
Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 24.4.2024 23:38
Parkoviště pod Bukovcem Tak trochu jsme podlehli zprávám, že by tu mohl být ještě sníh na běžky. Není. Mám fotku, jen ji sem nemohu dát.
Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála