Lužické hory: zpráva z 21.1.

Vloženo 21.1.2022 21:14
PARKOVÁNÍ a ❗KONTROLY POLICIE O VÍKENDU NA POLEVSKU❗, SOBOTNÍ ZÁVOD UKAPLIČKY, AKTUÁLNÍ ÚPRAVA.
Zima se konečně trochu rozjela. Sněhu není moc, ale radost je veliká. Pojďme si to trochu shrnout...
✔️ ZÁVOD a PARKOVÁNÍ
V sobotu se U Kapličky nad Polevskem od 9 hodin koná nový závod Severska20. Ski Polevsko pro závod zajišťuje tratě. Počítejte tedy s omezením tratí na Polevském vrchu a U Kapličky. NENÍ POVOLENO parkování podél silnice U Kapličky ani na louce!!! Policie nás upozornila na kontroly během víkendu. V týdnu zde zapadl dokonce i sypač!!! Je nutné zajistit průjezd na dva pruhy a průjezd techniky. Protože je počet míst U Kapličky omezený, pořadatelé navedou závodníky i všechny ostatní běžkaře od Kapličky na záchytné parkoviště P1 u fotbalového hřiště (kapacita 50 aut): https://mapy.cz/s/jozacohero.Odtud je možné dojít pěšky (cca 1 km) nebo přímo od parkoviště na běžkách po ujeté trase od skútru až ke Kapličce. U Kapličky bude umožněno POUZE vyložení věcí nebo otočení.
Těm běžkařům, co nezávodí doporučujeme rovněž využít záchytné parkoviště P1 nebo další parkoviště přímo v obci P2 u hospody (stopa začíná hned za zastávkou) nebo na Jedličné - i zde na Jedličné je omezené parkování a zakázané stání aut podél silnice. Mapa parkovišť je ke stažení na https://skipolevsko.estranky.cz/file/161/parkovaci-mista--1--page-001.jpg nebo na www.skipolevsko.cz. Žádáme všechny o respektování pravidel i o ohleduplnost. Vyhnete se nervům a pokutám.
✔️ AKTUÁLNÍ ÚPRAVA STOP v okolí Polevska
Sněhu není moc, nesouvislá pokrývka prašanu v kombinaci se zmrzlým podkladem od 5 do 15 cm. Na tu bídu se podařilo upravit kolem 20 km v okolí Polevska. Odstraněno bylo několik stromů z tratí. Naši skútraři dělají co mohou.
❄️ Skútr Ski Polevsko upravil z Polevska a z Jedličné tzv. trojku lesem (POZOR na vyčuhující podklad v lese u Kytlických pastvin) a navazující pětku až ke Kapličce. Na Polevském vrchu je ujetý okruh cca 2,5 km na klasiku i na SKATE. Prosíme bruslaře, aby bruslili jen zde a neničili stopu jinde. Upravena je od pátku i Kočárovka - na začátku vyčuhuje podklad a kamínky!!!, ale dále už to je dobré místy výborné. Další úprava proběhne po sněžení v sobotu ráno.
❄️Skútr z Obec Okrouhlá upravil zatím válcováním trasu od benzínky KM Prona z Okrouhlé lesem kolem Wachsteinu k fotbalovému hřišti a dále ke Kapličce a k vysilači na Prácheň. V sobotu ráno se pokusí vyříznout stopu tam, kde to umožní sněhové podmínky.
❄️Dále jsou v Lužických horách upravené trasy ještě v okolí Jedlové a v okolí Luže.

ℹ️ Pro více informací sledujte FB stránku Lužická magistrála, kam přispívají všichni skútraři/upravovatelé stop. Podrobnosti o úpravě v Lužických horách najdete pravidelně na webu www.kamzasnehem.cz a na webu www.bilestopy.cz jsou aktuální informace GPS o pohybu skútrů a časech poslední úpravy.
Příští týden má opět sněžit či sněžit s deštěm, teplota má jít ale nahoru. Zatím věříme, že připadne a 29.1. se uskuteční Lužická 30.
Užívejte parádní počasí i podmínky!
SKOL! Honza
Oblast: Lužické hory Lužické hory

Nejnovější zprávy z oblasti Lužické hory

Vloženo 23.1.2024 14:32
Kočárovka byla ok, k Řachvaji místy minimum sněhu, od Řachvaje k silnici pod Klíčem jeho zatím dostatek.
Vloženo 23.1.2024 12:34
Včera bylo krásné svezení....celá trasa od Šébru až k chatě Luž a okolo Pěnkaváku. Ráno ještě sněžilo, ale teď se oteplilo a taje. Stopa dobrá, pod stromy však rozmoklá, jak prší ze stromů. Tak musíme počkat na mráz. Skol
Vloženo 20.1.2024 22:08
Dnes pohádkové svezení z Jedlové do Svoru: Točnou na Šébr (moc pěkné), kolem Luže po hřebeni (standardně sem tam kámen), k chatě Luž, sjezd na Jána parádní stopa, nahoru pod Bouřný bohužel rozhamtané turisty, bez stopy. Ze Šébru na Novou huť stopa... více
Více zpráv z oblasti Lužické hory