Západní Krušné hory: zpráva z 20.3.

Vloženo 20.3.2022 19:40
Odpoledne z Božího Daru na Plešivec jarní lyžování se svými krásami i nevýhodami. Kde svítí přes den sluníčko, je to obvykle na skate hluboké, když to přes noc zmrzne a nebude upraveno, po ránu to bude na skate o hubu. Klasika bude v pohodě i ráno, stopy jsou v celkem slušném stavu i na sluníčku. V lese množství jehličí až na níže zmíněné úseky snesitelné, na druhou stranu mimo stopu jsem kvůli jehličí vystupoval často. Sněhu až na jednu výjimku zatím dost.

Horní polovinu trasy od Abertamské silnice na Plešivec nedoporučuji, moc jehličí. Asi v úterý už budou tak 3 vytátá místa.

Mezi Abertamskou silnicí a rozc. Slatina 30 m přenášení a pár dalších jehličnatých míst poblíž. Další 1-2 místa vytajou asi v úterý.

Sjezd z magistrály k Eduardu vhodný spíš jen pro ty, co tam parkují - ve stopě jsem kvůli jehličí nejel ani metr. Na Eduardu už sezónu ukončili (poslední úprava víc jak týden stará), ale kudy jsem jel, tam bylo sněhu dost a na skate to je slušné, stopa na klasiku dle očekávání chyběla. Odbočky na další cesty tam ale už moc vábně nevypadaly.

Mapa obsahuje polohu 9 fotek. Zbylé fotky z této zprávy (1) údaje o poloze neobsahují.

Oblast: Krušné hory Západní Krušné hory

Nejnovější zprávy z oblasti Západní Krušné hory

Vloženo 21.4.2024 17:49
Boží dar. -0,5 stupně, pod mrakem. Sněhu od 15 do 25 cm. Dalo se, za celý den jsem snad ani běžky neškrábl. Místy šly hůlky na asfalt. Od podkladu začíná někde odtávat, ale tak 1-2 dny to určitě ještě půjde.
Vloženo 5.2.2024 8:03
Od odbočky pod Meluzínou 2x kolečko Na Skalách-Pytlácká Rokle-Traverz-odbočka Na Dámské-Pod Macechou-Na Skalách. Podmínky relativně slušné na tu bídu kolem, přenášet se nemuselo nikde, jen asi 2x to chtělo opatrně přeťapat cca 10 m vytátý úsek pod... více
Vloženo 27.1.2024 15:24
Kolem Božího Daru už není sníh. Jediné, kde to jde je nástup do stopy Pod Meluzínou a jet směr Na Skalách, Pytlácká rokle, Traverz, tam nahoře jsou stopy nejhezčí. Stopa na klasiku krásná, asi 1.5 cm prašanu na totálně umrzlém podkladu, ale celá... více
10:22
12:40
Více zpráv z oblasti Západní Krušné hory