Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně: zpráva z 9.4.

Vloženo 10.4.2023 8:54
Na Pláni se dá malý okruh dobře lyžovat bez klasické stopy. Uprava není cerstvá, dopoledne docela pevný a čistý podklad. Nástup jen po Červené sjezdovce z Hromovky a pak pokračovat nahoru Modrou sjezdovkou. Jízdenka přes lanovku nahoru 290 CZK. Oba směry za 500 Kč, zaparkovaní zdarma. Na cestě nad Klínovkami na Rozcestí téměř souvislá vrstva sněhu. Odpoledne břečka mezi Rozcestí a Výrovkou. Dál přes Luční boudu až na Sněžku teměř bez sundání lyží, dolu z vrcholu pěšky. Jen na Obřiím sedle malo sněhu. Na běžecke trati přes Krasný Plan do Spindlu jak se zdá nic moc.


(Odpověď na dotaz uživatele Marek z 9.4.: Nevíte, jak to vypadá z Plani směrem na Klinovky a Rozcestí? Případně pak zpět dolu do Spindlu tou okružní svaznici? Diky)

Mapa obsahuje polohu všech 6 fotek.

Oblast: Krkonoše Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně

Nejnovější zprávy z oblasti Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně

Vloženo 1.4.2024 21:19
Špidlerovka bez sněhu, po asi 2 km se dalo nasadit, po asi 3 krátkých suchých úsecích přes Luční, Výrovku, Rozcestí, Klínovky. Tam je to holý, ale dál na Planinu to zase jde. Do Spindlu jsme sešli po sjezdovce, ta je tak z poloviny bez sněhu.
Vloženo 29.3.2024 16:51
Od Tetřevích boud je to za sněhem nejblíž buď k Lyžařské boudě, tam začíná souvislá vrstva sněhu. Po cestě kolem Lesní b. lze pár set metrů jet, ale asfalt sníh užírá velkou rychlostí :( Nebo lze z Tetrevich vyrazit na magistrálu (liščí cesta).... více
11:10
11:52
14:42
14:53

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Vloženo 28.3.2024 13:44
Byl jsem na běžkách už v neděli, ale jsou tady dva stále nezodpovězené dotazy na tuto oblast, tak se zpožděním přidám svojí zkušenost z neděle. Upozorňuji, že většina mého výletu byla ještě na starém sněhu, odpoledne některá místa sice už vypadala... více
Více zpráv z oblasti Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně