Coco 1966 – profil lyžaře

Registrován od 10.4.2022, vložil celkem 25 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 10.4.2023 8:54  
Na Pláni se dá malý okruh dobře lyžovat bez klasické stopy. Uprava není cerstvá, dopoledne docela pevný a čistý podklad. Nástup jen po Červené sjezdovce z Hromovky a pak pokračovat nahoru Modrou sjezdovkou. Jízdenka přes lanovku nahoru 290 CZK. Oba směry za 500 Kč, zaparkovaní zdarma. Na cestě nad Klínovkami na Rozcestí téměř souvislá vrstva sněhu. Odpoledne břečka mezi Rozcestí a Výrovkou. Dál přes Luční boudu až na Sněžku teměř bez sundání lyží, dolu z vrcholu pěšky. Jen na Obřiím sedle malo sněhu. Na běžecke trati přes Krasný Plan do Spindlu jak se zdá nic moc.


(Odpověď na dotaz uživatele Marek z 9.4.: Nevíte, jak to vypadá z Plani směrem na Klinovky a Rozcestí? Případně pak zpět dolu do Spindlu tou okružní svaznici? Diky)
11:47
13:04
13:13
13:26

» Zobrazit všechny fotky (celkem 6) + jejich polohy na mapě

Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 4.4.2023 22:25  
Nevím, jestli se v Harrachově ještě plánuje uprava. Je to vidět jen na Bílé Stopy nebo na mapy.cz. Pokud zůstane chladno, měla by trasa vydržet alespoň do pátku. Na skiareal.cz jsou informace o běžeckých tratích na Mísečkách a na Plání. Nevim, jestli jsou vždy aktuální. Byl někdo na okruhu kolem Pláně nad Špindlem?
(Odpověď na dotaz uživatele Honza79 z 4.4.: Ahoj chtěl bych o Velikonocích udělat tečku za letošním běžkováním a řeším kam vyrazit (skate). Co jsem kouka na zprávy, tak by to mohlo být dobré na Mísečkách nebo z Harachova smer Krakonošova snídaně, Kládová cesta.
Nevíte někdo, jestli je plánovaná úprava v těch to místech? Nebo jaký je aktuální stav na skate?
Díky!
Honza)
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 4.4.2023 22:08  
Dnes jsem byla opět v Harrachově. Poprvé jsem jela z Lesního Zátiší přes Ručičky na Dvoračky. Výjezd už není tak hezký jako o víkendu. O něco méně sněhu a docela zledovatělý. Rychle se to zlepšuje a je lehký poprašek čerstvého sněhu. Mezi Ručičkami a Dvoračkami velmi pevný podklad, občas led a málo sněhu pod stromy, ale celkem bez problémů. Tento malý výlet za krásný výhled stál. Pak zpět stejnou cestou a pokračovala jsem na Kladovou cestu. Asi 200-300m přenášení. Začalo sněžit a to hodně pomohlo na zledovatělé úseky s malým sněhem v lese. Nahoře jsou stromy níže, tam je už sněhu dost a jede se lépe. Stopy z poslední upravy ještě vydrží. Z výšky 900m to vypadá pěkně zimně. Až na Voseckou boudu je taky vše slušné. Zde leží až 5cm čerstvého sněhu. Podél Mumlavy jsou všechny špinavé a zledovatělé úseky opět lehce zasněžené. Okružní cesta byla v neděli v dolní části jako beton, nyní je opět crispy. V horní části místy led a asfalt. Zítra možna další sněhové přeháňky a zůstane chladno. Každopádně doporučeno i na skate až do Velkého pátku.
11:11
13:37
13:59
14:01

» Zobrazit všechny fotky (celkem 7)

Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 31.3.2023 19:36  
Výjezd z Lesního Zátiší (když začina sníh) na Ručičky je výborný, sjezd taky, pěkně upravený. Čertova Pláň fajn. Poté na této trase žádné velké zázraky. Je to jarní lyžovaní. Sjezd z Planu je velmi špinavý a zledovatělý. Pro mě nesjízdný. Další překvapení dole. Do Studenova projelo auto. Na skate :-(
Tady je dobrá zpráva. Na Kladové cestě sníh stále vydrží a trať je trochu namrzlá. Žádné stopy skútru Jediné problematické místo je v délce asi 200m před chatou. Dál nahoru je stopa stejně dobrá jako podél Mumlavy až k Lubochu. Zítra ještě pujde.
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 31.3.2023 9:26  
Na mapy.cz jsem viděla, že rolba v Harrachově je opět na cestě. Takže o víkendu můžeme ještě jednou vyrazit na běžkách. Byla jsem tam včera odpoledne a zatím okruh Mumlavská cesta - Kládová - Okružní cesta vypadá docela dobře, i na skate. Od Snídaně nahoru na Voseckou boudu a sjezd vždycky hezký, i když včera pomalý. Jako nástupní místo doporučuji Lesní zátiší. První km se musí lyže nést na asfaltu. Cesta má výhodu, že je kratší na Kládovou cestu nebo Čertovu Pláň. Na dolní části Kladové cesty je málo sněhu a 50m přenašení u chatky Kládovka. Odtud dostatek sněhu a rano je lyžování fajn. Pokud začínáte u Mumlavského vodopádu, musíte taky nést lyže alespoň 500m, až k Lubochu včera už docela břečka. Můžu taky doporučit lanovku nahoru. Mezi Čerťákem a Čertovou Planou je překvapivě pevný podklad, téměř ledový. Pokud upravený, tak to není tak špinavý. Za Studenovem na 200m sundat lyže, jinak byl celý hřeben dobře sjízdný včera. V opačném směru trasa je pokrytá sněhem zhruba až k zatáčce Na Kamlu, pak asfalt! Na Terexu nevím, spíš jen, pokud je upravený.
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 29.3.2023 18:18  
I v Harrachově nám ráno!! upravili trať. Pěkná stopa podél Mumlavy k Vosecké boudě. Dole je asi 10 cm sněhu, podklad je trochu pevný. Občas hulka picha do asfaltu, ale to se s výškou rychle zlepšuje. Od Lubochu je sněhu dost a nahoře spousta. Cesta mezi Voseckou a Labskou loukou je zavřená, tak jsem pokračovala kousek po hřebeni. Sjezd jsem si užila po stejné cestě.
28.3. 14:14
28.3. 14:16
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 22.3.2023 23:19  
Taký děkuji za zprávy z Harrachova. Ráda vidím v tomto místě zase pár vice běžkařů. Ještě pár tipů pro Ivu. Nejjednodušší cesta na Terex je z hraničního přechodu. U celnice je několik parkovacích míst. Odtud se vydejte 100m nahoru do zatáčky v lese a jste na Terexu. Nebo asi 100m zpět po silnici, tam začíná cesta u závory. Tratě byly včera upraveny a jsou určitě stále slušné. Celý Terex je dlouhý 12km, takže jednou tam a zpět a možná až na Voseckou boudu. My parkujeme obvykle na parkovišti Mumlavský vodopád za 100Kč. Je to naproti Centrálu a stojí méně. Odtud je nejlepší vynést lyže až na Mumlavskou Boudu a možná ještě kousek dál. Pokud vám nevadí pár špinavých míst (jen na začátku), je to velmi hodnotná jízda podél Mumlavy k Snídani. Tam odbočte vlevo nahoru a Pod Voseckou začíná Terex. Pod Jakšínem můžete sjezdit a dole se asi 1km přenést zpět.

(Odpověď na dotaz uživatele Iva z 22.3.: Ahoj. Mohl by, prosím, někdo poradit. Chtěly bychom zítra někam do Krkonoš na klasiku. Nejsme žádný borky. Uvažujeme do Harrachova. Čtu zprávy od Martina Salaje. Ale jelikož Harrachov moc neznám, mám dotaz, kam nejlíp dojet autem, a kudy nahoru na Terrex nebo kam jinam. Tak na půl dne přiměřený okruh a zase zpět k autu nebo busu.
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 15.3.2023 20:28  
Stalo za to vyrazit ještě jednou z Bedřichova. Start v 10h ze stadionu. Na klasiku bez problémů, jen v lese před Novou Loukou s trochou opatrnosti. Pěkné rychlé tratě na Hřebínek. Asi 100m pod Točnou je malé místo s asfaltem na sjezd!! Mezi Točnou a Marií je konec, pokud nechcete bruslit na ledu. Z Mari na Čihadlo skvělé, hluboké stopy. Na výjezd se šupinami nebo skiny žádný problém, stačí jen síla v rukách. Kasárenská paráda i během sněhové nadílky. Na Promenádní a pod Černým vrchem není moc potěšení, už měkčí a slabší v poledne. Na sjezd z Rozmezí čerstvý sníh trochu pomohl, tak paradní až na Blaták. Nová Louka špatná a zbytek jen pro zkušené běžkaře.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 12.3.2023 0:04  
Můj přítel se chtěl dnes zúčastnit závodu Harrachov40. Takže jednou v zimě do Harrachova. Už výlet na Mumlavský vodopád stál za to. Tolik vody jsem tu viděla vzacné. Celý den hustě sněžilo, jen pár slunečních paprsků. Na pravém kraji Mumlavské cesty stopa, která byla docela dobře sjízdná. Na cestě už bylo několik běžkařů. Po půl hodině jsem potkala rolbu a radost byla veliká. Jen mezi snídaní a heliportem lepilo. Po chvíli byly tratě rychlejší. Pokračovala jsem přes Kladovou cestu až do Ručiček. Čerstvá stopa nahoru byla bohužel vyšlapaná od pěšáků. Říkala jsem, že tady je závod, ale je to zbytečné... Na Ručičkách jsem čekala asi hodinu a pak jsem jela za závodem. Nechtěla jsem závodit a jen jsem si užívala prašanu. Přes Čertovu pláň už byla trať trochu nepravidelná a zrcadlová, většina lidí jezdí tady. Dolů po Nové Janově cestě bylo prostě nádherně. Pevný podklad, trochu zledovatělý a pak prašan. Možná zítra po této trase pojedeme naposledy. Samozřejmě nevím, jestli bude upravená. Na ostatních trasách je sněhu dost. Cesty jsou většinou v lese a jsou trochu chráněné před větrem a sněžením. Takže dejte Harrachovu šanci. Nám se tam líbilo.
Velký dík Harrachovu za tento víkend. Ideální podmínky i v neděli a konečně nová rolba. To může být nový začátek pro běžkařský ráj Harrachov.
11:07
11:49
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 11.3.2023 22:02  
Pro Folin: Měrka sněhu je několik metrů za odbočkou do Studeného údolí. Na mapy.cz (letní mapa) se toto místo jmenuje Pitelkův pomník. Odtud můžeš pokračovat rovně kolem Josefodolské přehrady, jak ji dnes popisují David S. a Tomáš. Doufám, že se ti dnešní výlet kolem Bedřichova líbil. Já bych určitě jela jen až pod Žďárek jako ty. Můžu taky doporučit zpáteční cestu přes Bílé buky, což je Magentový okruh.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 9.3.2023 18:26  
Dnes jsem nastoupila u elektrárny krátce po 10h. Trať je od závory pěkně upravená a čistá. Po čerstvém manchestru jsem vyjela rychle nahoru, stopa je pomalejší. Kolem Černé Nisy a přes Olivetskou to bylo měkčí. Tak přiště musím vyrazit dřív a na tomto úseku to chtělo ještě pár víc lyžařů. Byla jsem velmi spokojená z Bílé Kuchyně na Žďárkek, tam to dobře klouzalo. Čím výš, tím to bylo měkčí. Na sjezd z Rozmezí jsou potřeba rychlé lyže nebo dobrý soupaž. Uprostřed to vypadalo ze skutru dost rozjetě. Kolem Bedřichova zase rychlejší a Vladní také skvělé. Silnice k přehradě je stále sjízdná. Někdy jela tu rolba a poté pár aut, občas vykoukl asfalt. Tady jsem nejela, ale kousek po kanále. I tady je to ještě v pořádku a docela čisté. Zatím! Sjezd k elektrárně byl lepší než z Rozmezí. Na Panelce včera ještě nad 60cm sněhu.
10:16
11:54
11:55
13:53

» Zobrazit všechny fotky (celkem 7)

Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 6.3.2023 19:00  
Fantastické podmínky v Bedřichově. Stačí vyrazit před 10h ráno. Jela jsem vlastní padesátku. Stadion - U Nové Louky - Vladní - Olivetská - Hřebínek - Nová Louka - Blatný rybník - Kristiánov - Rozmezí - Štolpišská - Smědava - Kasárenská - Čihadlo - Mari - Bílé Buky - kolem Josefodolské přehrady - Jablonecká chata - U Prezidentské - Pětka. Už pár dní mi chyběl výjezd na Rozmezí a to jelo samo. Z Čihadla zpět docela rychlé. V lese před Marií začalo sněžit, žádný problém. Na Panelce mě nadchla trať. Ještě v poledne hluboká stopa a pevný podklad a nový sníh byl jako sůl. Sjezd z Bílých Buků byl bezpečný. Jen asi sto metrů pod Bukem je pravá stopa hlubší a pravá hůlka se mohla bořit. Z Kristiánova na odbočku do Studeného údolí také skvělý. Studené udolí není upraveno, ale dá se lyžovat po staré stopě, není zasněžené. Nevím, jestli ještě někdy v zimě uvidím tak skvělou trať kolem přehrady, tak jsem pokračovala tady. Jasně je to tu trochu pomalejší a potřebovala jsem univerzální kluzný vosk. Přes přehradu jako vždy uprostřed a na kraji. Tohle bývala v minulosti moje úniková cesta, když bylo kolem Bedřichova moc lidí. Doporučuju ji, když je dostatek sněhu. Návrat přes závodní okruh dobrý i bez upravy.
13:37
13:38
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 5.3.2023 20:28  
Ahoj Lucko, po kanále to dobře klouzalo a vypadá to, že tam byla uprava skutrem. 2 malá mokrá místa se dají dobře objíždět. Dnes v noci stále sněží. Fotky západu slunce jsou z minulé středy a ostatní dnes odpoledne. Mnohem lepší než Vladní na klasiku.
(Odpověď na dotaz uživatele Lucie z 5.3.: Zdravím, nejel jste někdo z Maliníku po kanále? Chystáme se tam zítra a ráda bych věděla, jak to tam vypadá. Díky. Lucka)
1.3. 17:16
1.3. 17:17
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 25.1.2023 18:31  
U elektrárny je opravdu dost sněhu. V pondělí byla v Rudolfově hustá mlha a dnes odpoledne taky lehká mlha. Slunce se v lednu v tomto studeném údolí dostane jen na pár úseků a sníh se lépe drží. Dá se tam nastoupit od závory. Ze začátku je cesta trochu hrbolatá, ale po 500m se to zlepšuje a jsou tam stopy na obou stranách. Když jsem se vrátila, bylo to uprostřed už mnohem lepší pro bezpečný sjezd. Žádný led, žádné jehličí, větvičky atd. Jela jsem taky podél kanálu a bylo to nádherně zasněžený. Občas vykukují kořeny, ale to nevadí. Stezka pro nadšence. Díky za výborné občerstvení na Maliníku. Pokud nemusíte nutně běhat každý den a nepotřebujete tolik slunce, jsou tyto stezky pro vás tak akorát.
13:41
13:41
13:42
13:59

» Zobrazit všechny fotky (celkem 5)

Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 13.12.2022 19:02  
Takové sněhové podmínky v prosinci v Bedřichově jsou už 5 let za námi. S trochou vosku pěkný svezení i nahoru na Rozmezí. Všude parádné stopy. Na Cestě pod Černým vrchem doporučuji směr Padesátky. V dolní části vlevo stále vykukují borůvky a malé smrčky. Ve středu je sníh stále měkký, ale stopy se sluncem trochu zpevnily. Jela jsem na křižovatku Jezdecké cesty a stejnou cestou zpět ke stadionu. Bohužel to byla na nějakou chvíli moje poslední velká jízda v týdnu. Nemohlo to být krásnější. Uvidíme se odpoledne.
12:31
13:03
13:22
14:16

» Zobrazit všechny fotky (celkem 5) + jejich polohy na mapě

Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 12.12.2022 19:49  
Velký dík za první ohlídku tratě. Byli jsme první ve stopě na Hřebenovcé. Užili jsme si svezení na prašanu v zimním lese. Nikde nekoukaly borůvky ani větve. Dávejte si pozor na kameny na hraniční stezce, hlavně na přechodu u Černé brány. Nejlepší byla cesta k Šebru v bukovém lese. Na okruh kolem Penkavči vrchu jsme bohužel neměli čas. Zítra to tam určitě bude hezké. Silnice v Horní Světlé byla sjízdná a my jsme bezpečně zaparkovali před Chatou Luž. Když jsme se vrátili, bylo vše uklizeno. Zatím raději si vezměte bečkove a vyrazte.
14:31
15:24
15:25
15:26

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Lužické hory
Vloženo 22.4.2022 16:49  
Hlavní trasy jako Dukty nebo Samolot jsou uprostřed dost rozdupané. Ve čtvrtek nejlepší mezi Rozdrožem a Samolotem, ale to se může každý den změnit. Gorní dukt je lepší než Dolní dukt. V sobotu doporučuju ráno na klasiku. Stopy jsou stále tam. Na Spacerowce jsem nebyla, tradičně méně sněhu.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 20.4.2022 19:04  
V Jakuszycích začalo sněžit v12h po celou dobu. Na začátku firn dobře klouzal na Dolným Duktě a k lomu taky pěkně nahoru i dolu. Chtěla jsem vědět, jak vypadají trasy pod lomem - Niematematyczna, Dzielne Klapki a Zimowa. Přes lom níc moc, takže jsem odbočila u punktu 28a. Tohle je můj oblíbený úsek. Nevím, proč už není upraven. Prvních 500 metrů ne příliš příjemných. Pak jen krásná příroda a hluboký sníh. Z punktu 27a jsem viděla stopu z poslední úpravy. Ale nemělo moc smysl tam pokračovat, spousta větviček a šišek, částečně zmrzlá, částečně měkká a jednou přerušení. Tak jsem jezdila zpátky stejnou cestou. Nevadilo mi, že sněžilo. Mohla jsem jezdit víc než 5 hodin. Další pěkný trénink mezi stadionem a lomem. Překvapení, co bude zítřek.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 19.4.2022 18:19  
Jsem stále v Harrachově. Tak jsem se rozhodla znovu vyzkoušet tratě v Jakuszycích po včerejší úpravě. Start 11h při +1 stupni. Na Gorny Dukt se jelo dobře, i když hodně sněžilo. Potkala jsem 10 lyžníků a trať byla dostatečně prošlapaná. K lomu taky v pohodě. Na Samolot a Cicha Rownia se odpoledne stávala měkčí a měkčí. Chtěla jsem jezdit dříve. Na trase před Jelení Lakou jsem musela sundat lyže jen jednou. K překvapení byly oba dukty ještě odpoledne přimrzlé, jak již popsáno. Tak hezke svezení. Udělala jsem další dvě kolečka a opět velká spokojenost.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 18.4.2022 20:50  
Promenádní v překvapivě dobrém stavu a klouzalo se dobře. Start v 10:30h z Mořiny. Jedna stopa na obou stranách. Myslím, že to bylo dobré i pro bruslaře ráno. Tradičně před bunkrem nějaká vytáta místa, ale nic hrozného. Jen jednou přenášení 50 metrů před bunkrem. Pak další malé vytáté místo v dolíku. Na celé trase se zatím objet všemu. Mezi kioskem a Hraniční se šikovní mohou ještě projet těsně u kraje silnici nebo v lesu. Sjezd po Hraniční super 30 km/h. Pozor, dole je to trochu špinavější, mohlo by to být nebezpečné ráno. Na Kasárenské pár malých míst, přenášet jen 10 metrů před Knajpou. U Čihadle jsem potkala skupinu německých chodců a 3 cyklisty, kteří rozdupali stopy... Na Rozmezí tratě v horní části skvělé, jezdili jsme až k Jägeremu křiži, pak už špinavý jako obvykle. Na Knajpě jsme konečně našli velikonoční hnízdo, příjemná pauza. Knižecí také dobře sjízdne, ale odpoledne tradičně pomalejší než Promenadní. Zítra tu bude větší flek, 10 metrů se štěrkem, jinak dobrý. Na Cimrmanově cestě občas se štěrk uprostřed trochu okouká. Pozor bruslaře, 10 metrů před Promenádní je větší flek, tak radši nejezděte tak rychle. Celkově na duben pěkná jizda. Pokud nebude přiliš teplo nebo pršet, určitě se dá jezdit až do května.
11:01
11:01
11:22
11:22

» Zobrazit všechny fotky (celkem 8) + jejich polohy na mapě

Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 16.4.2022 19:59  
Bydlíme v trojzemí, tak proč bychom nejeli do Polska? Přijeli jsme v 10h, mlha na Polaně, teplota -1. Nejlepší přistup je na Gorny Dukt. Tam jsem viděla perfektní trať a také manchester. Stopy byly tvrdé a rychlé a ještě jednou jsem si mohla užít rychlost. O Velikonocích bohužel až na pár milimetrů krupice žádný nový sníh nenapadl. Alespoň máme opět zimní teploty. To je velmi dobré, jinak jsou oba dukty brzy měkké. Si dala jsem několik koleček na Dolnym a Gornym Duktě a odpoledne na Samolot a Cicha Rownia. Na stromech byla hrubá námraza, později vysvitlo slunce a stromy vypadaly sklenĕne. Potkala jsem desítky běžkařů, pěsaky bylo poměrně málo. Byl to pěkný den.
11:31
12:08
12:09
13:03

» Zobrazit všechny fotky (celkem 6) + jejich polohy na mapě

Jakuszyce a okolí
Vloženo 15.4.2022 20:26  
Dnes jsme vyrazili ze Smedavy na Smrk. Start v 10h společně s dvaceti kamarády. Byl to náš tradiční velkopáteční výlet. Ale to byla opravdu poslední jizda na tomto úseku. Rozloučili jsme se se zimními Jizerskými horami. Po dešti sníh byl celý den zledovatělý. Často jsme jezdili po posledních zbytcích sněhu a ledu. Téměř celou cestu byl špinavý bordel. Tucetkrát jsme přenášeli lyže po asfaltu a písku. Ne všude bylo možné lyžovat vedle trasy. Nebeský žebřík je již příliš většinou bez sněhu. Nenechte se odradit, můžete lyžovat dál. Doporučuji lyžovat přes sjezdovku ze Swieradowého Zdroje a po hřebeni na Smrk. A na Promenádní a taky po Kasárenské a s omezením na Ždárek je to stále dobré. Možná jsou tam teď nějaká vytáta místa, což jsem viděla ve středu. Ale žádné porovnání s horší východní částí. Všem krásne Velikonoce se sněhem!
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 12.4.2022 18:32  
Dnes jsem se vrátila na Smědavu. Na parkovišti byla většina němců. Stopy z poslední úpravy jsou stále patrné a základna je pevná. Výstup po Kasárenskou na Rozmezí proběhl velmi dobře, stopy byly ještě trochu zmrzlé. Sjezd byl opravdu pomalý, taky na Žďárek už velmi měkký. Ale to je jarní lyžování. Dole najednou rozkvetou stromy a my lyžujeme po hřebenech. Je to velmi relaxační a balzám na duši a naprosto jedna velká bilá paráda. Občerstvení na Knajpě je otevřeno, diky za to. Odpoledne jsem se na Promenádní dost zapotila. Takže raději jezdete dřív.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 10.4.2022 22:20  
Děkujeme rolbřům za perfektní tratě po celou zimu. Samozřejmě jsme hned vyrazili na poslední upravu a užívali si sněhu na Promenádní a sjezd na louce. Nepamatuji si, kdy byla poslední uprava v takových zimních podmínkách. Skutečne milovníci zimního lyžování nechtějí ukončit sezónu a jezdíme dál. Dnes jsme si dali pěkny okruh v Jakuszycích přes Orle – Samolot – Rozdrože – Lom a na méně frekventovaních trasách Jako Dzielne Klapki a po Zimowé zpět. I když skoro celý den sněžilo, všude paradní svezeni a dost bězkařů ve stopách. Jen při výstupu na Samolot se to trochu lepilo. Určitě se brzy vrátíme na Smědavu a těšíme se na Velikonoce. Tuto zimu jsem byla deset týdnů bez lyží, to nebyl život! Děkuji všem, kteří psali na tuto stránku, hlavně Honzovi. Bez tvých zimních příběhů a krásných fotek já bych únor a březen nepřežila! Nyní jsme skromnější a budeme běžkovat bez uprav. Co bychom za to dali před dvěma lety, kdybychom mohli jet dál do Jizerských hor!
10:58
11:44
11:49
13:12

» Zobrazit všechny fotky (celkem 7) + jejich polohy na mapě

Bedřichov a Jizerská magistrála