Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 27.11.

Vloženo 27.11.2023 17:08
Na Smědavě -1,5°C, zataženo , drobné chumelení na trase.Silnice z Bílého potoka vypluhovaná, posypaná, parkoviště na Smědavě perfektně uklizené , připravené pro lyžníky.Na parkovišti jen 6 aut.
Jel jsem po Jizerské silnici ke kiosku, po Promenádní k bunkru, po Jezdecké a po cestě pod Černým vrchem zpět na Smědavu.Všude cca 50cm sněhu, hůlky nebouchají o asfalt, takže pohoda.
Jizerská silnice neporušená od aut, stejně tak i Promenádní až k odbočce k Cimermanovi.Stopy tvrdší od lyžníků , jedou dobře i když jsou tupější vzhledem k čerstvému prašanu.Celkem pravidelné i bez strojové úpravy.Od odbočky k Cimermanovi na Mořinu stopy od techniky, stejně i Jezdecká.Od bunkru po Jezdecké na vrchol asi 4 potůčky, lze je přejet ,Po vrcholu již stopa a sjezd ke Knížecí v prašanu v pohodě.Cesta pod Černým vrchem bez stop po mechanizaci, jedna měkčí stopa, celkem slušná až k Hraniční.
OPS se zatím nechystá na úpravu , vypadá to asi okolo poloviny prosince, až se domluví s lesy ČR jako obvykle.
V dalších dnech má opět sněžit, je to paráda.Dnes jsem potkal jen 5 lyžnic a žádného lyžníka
Tak jezděte.

Mapa obsahuje polohu 3 fotek. Zbylé fotky z této zprávy (1) údaje o poloze neobsahují.

Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 24.4.2024 23:38
Parkoviště pod Bukovcem Tak trochu jsme podlehli zprávám, že by tu mohl být ještě sníh na běžky. Není. Mám fotku, jen ji sem nemohu dát.
Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála