Východní Krušné hory: zpráva z 2.12.

Vloženo 2.12.2023 23:45
Start Dlouhá Louka, hned po pár set metrech překvápko - mnohonásobně rolbou upravená zelená turistická značka v místě, kde se odpojuje od okruhu Vysoká mýť. Doufal jsem, že rolbař vytvořil kolečko okolo chatové osady Dlouhá Louka, tak jsem dobrovolně klesal níž a níž, bych jej probádal. Jenomže stopa skončila u baráčku se zaparkovanou rolbou, a při pozornějším prozkoumání byl manšestr narušen pouze jedním lyžařem, který si jej zřejmě upravil sám pro sebe.
Vrátil jsem se, za Vysokou mýtí popadaly stromky, pár metrů se musí soupažit. Pod vrchem Tří pánů nebyla urolbována pouze odbočka na Vilejšov. Vlhký padající sníh nejel. Na louce s větrníky vítr už stihnul stopu malinko zavát, stejně tak i na všech dalších odkrytých pláních. Pokračuji přes Trafo, Klínovčík, Vitišku a dopřávám si občerstvení na Štěničárně, kde fotím zasněženou škodovku s pražskou SPZ. Její řidič bude muset počkat na oblevu, ale možná jen šetří poplatky za parkování v hlavním městě.
Na Cínovci kupodivu foukalo jen minimálně, ale při cestě zpět od hotelu Pomezí už mi vítr hnal sníh do obličeje. Stopa přes golfové hřiště byla zafoukaná, zkouším objížďku kolem garáže cínovecké rolby a po příjezdové silnici. Je to určitě rychlejší, ale jezdí tam auta. Pokračuji zpět k Trafu, chci mimořádně zkusit sjezd do Hrobu. Začátek až ke sjezdovkám projet skialpinisty, za mikulovským slalomákem (vlek už jezdil, ale svahy moc upravené nebyly) začala řádná divočina. Kdosi tam přede mnou sjížděl, pár pěšáků dupalo, sněhu bylo relativně dost, ale sem tam jsem o něco zadrhnul. A dole, těsně před výjezdem lesa mi kameny ohoblovaly skluznici i hrany. Cesta mezi pastvinami už sjízdná nebyla, zbytek jsem musel dojít.

Mapa obsahuje polohu všech 5 fotek.

Oblast: Krušné hory Východní Krušné hory

Nejnovější zprávy z oblasti Východní Krušné hory

Vloženo 21.4.2024 13:56
Moldava nádraží, mostek Zaunhaus, Rehefeld. Pěkně bílo, ale na běžky to není, jen sem tam se najde ve stínu 100m v kuse. Navíc v poledne už bylo dost teplo.
10:25
11:01
11:05
Vloženo 28.1.2024 6:23
Dobrý den, je po sněhu. Kdyby se dalo na ski, jistě tu bude dost příspěvků. (Odpověď na dotaz uživatele Ir z 27.1.: Dobrý den, můžu se zeptat na stav z dnešního dne Cínovec-Vitiska?děkuji za info)
Vloženo 23.1.2024 22:41
Podvečerní ježdění mezi Komárkou, Cínovcem a Vitiškou, stopy vymrzlé a rychlé. U Sedmihůrské vyhlídky kouká asfalt, ale ještě nebylo nutné jet příkopem, ve sjezdu od Cínovce na Sedmihůrskou silnici občas vykukují kamínky ale nebylo jich mnoho,... více
Více zpráv z oblasti Východní Krušné hory