fotbalik – profil lyžaře

Registrován od 4.12.2021, vložil celkem 71 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 19.1.2024 22:29  
Znovu z Louček na Dlouhou Louku. Okruhy již více projeté od lyžařů, takže to jelo dobře. Úvozem asi nejlepší. Od Vysoké mýtě nejel zatím nikdo. Na Vrch Tří pánů rovněž hezká stopa. Vede i dál na Nové Město. Do Vilejšova už jelo lidí méně, na louce téměř zaváto. Stopa pak pokračovala k Žebráckému rohu. Po silnici zpátky na DL jsem jel jako druhý, tudíž nejslabší úsek. Okruh Fláje také dobře prošlapaný, nahoře u plotu závěje. Na Jihobřežní odbočovala stopa i směr Klíny. Sjezd do Litvínova na ledové krustě ještě ušel, ale člověk už si to neužil jako v úterý.
15:51
15:59
16:18
16:27

» Zobrazit GPX záznam trasy a polohu fotek na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 16.1.2024 21:27  
Bez jednoho týdne přesně po měsíci pokračování. Nasazení hned na Loučkách, tady sněhu akorát, hůlky píchaj do asfaltu. Postupně sněhu přibývá. Někdo jel přede mnou, takže nečekaně i se stopou. Nad Hvězdou na Střelnou a Loučnou (cestou po úbočí dolů rozhodně ne, občas koukne kámen) a pak na Dlouhou Louku. Zde vyjetá stopa byla nejlepší. Před hospodou skončila, dál jsem dělal stopu už sám. Okruh Vysoká mýť ve většině v klidu, jen pár míst se slabou pokrývkou. Nejlepší část je úvozem po červené značce. Na závěr zpátky včetně skvělého sjezdu zase až k domům na Loučkách. Obecně 15-20 cm nového prašanu, připomíná to zahájení sezóny na konci listopadu, sněhu ale trochu méně než tehdy. Z 90% je ho dostatek, že by to mohlo být projeto rolbou. Kdyby teda nějaká byla.
14:12
14:45
14:51
15:36

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (6)

Východní Krušné hory
Vloženo 10.1.2024 22:20  
Ve východní části se bohužel nikde nedá. Bez pořádného nového sněhu to ani nepůjde. Nejbližší možnost a vlastně i jediná je na Fichtelbergu a Klínovci nad 1000 m a i tam s rozdílnou kvalitou - viz dnešní foto od celnice na Božím Daru a od Meluzíny.
(Odpověď na dotaz uživatele Alca z 10.1.: Ahoj bezkari, da se nekde? Idealne nekde blizko z Teplic? Dekuji)
11:02
11:04
11:13
13:04

» Zobrazit všechny fotky (celkem 5)

Východní Krušné hory
Vloženo 23.12.2023 20:51  
Ranní Moldaváček dnes nedojel, tak jsem musel po svých z Oseku. U Rýzmburku nasazeno a postupně na Vysokou mýť, Dlouhou Louku a dolů. Úplně sám, jen před Dlouhou Loukou se někdo chvíli pokoušel. Po kolena prašanu rychlostí kilometr za půlhodinu, takže původní plán byl notně zredukován. Předpovídaných 40 cm nového sněhu zřejmě vyšlo. Můj odhad je momentálně tři čtvrtě metru i díky intenzivnímu celodennímu sněžení. Dolů to ani nejelo, jak je sníh hluboký. Ale dalo se dostat na lyžích až do Litvínova. Rozdíl však byl markantní: z hromad prašanu do sotva 3 cm čehosi, co bylo ráno sněhem, i když mokrým. Aktuálně je sněhu tolik, že by měl přežít další příšernou oblevu. Škoda, že jsme si ho ani nestačili užít.
8:52
9:13
11:04
12:00

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (8)

Východní Krušné hory
Vloženo 22.12.2023 20:39  
Inforamce pro ty, kteří by se chtěli zítra projet v prašanu stejně jako já. Nevěděl jsem, jak to bude vypadat, tak jsem šel na prohlídku pěšky. Po včerejším dešti konečně během noci začalo sněžit, dopoledne 5-10 cm nového sněhu, vesměs prašanu. Během pětihodinového výletu čtyři hodiny silně sněžilo. Na začátku na Flájích bylo znát, že na silnici předtím už skoro všechno roztálo, pod novým sněhem jen vrstva ledu. Dál jsem šel Flájský okruh směrem k silnici, dole čouhaly kameny, výš dobré. Od Ručiček na Dlouhou Louku už sněhu spousta, bez problémů by se to dalo projet. Před rozcestníkem Pod Vlčí horou na malém kousku potůček. Na obou cestách k rozhledně jsou padlé stromy, asi zůstanou až do jara. Na Loučné sněhu nejvíc, úplně sypký prašan a krásných -3 stupňů, vítr přijatelný. U plotu závěje. Celkově nad 800 m v pohodě sjízdné (vyjma odfoukaných nebo extrémně podmáčených míst). Škoda, že jsem nevzal lyže už dneska.
12:09
13:08
13:32
14:03

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (14)

Východní Krušné hory
Vloženo 16.12.2023 20:04  
Dnes začátek na Dlouhé Louce odkud po silnici směr Žebrácký roh. Jelo to vcelku slušně, na trochu hrbolatý terén jsem doplatil jedním pádem. Na křižovatce koleje od nějakého ťulpase, který přijel od Flájí autem. Záhy narazil na nahrnutou haldu sněhu, takže se zase otočil a jel zpět (jaký asi mají význam dopravní značky slepá silnice a zákaz vjezdu???). Takže je to tam celé rozvrtané a dál na Žebrácký roh jsem proto už ani nejel, nestálo by to za to. Raději jsem to vzal přes pláně na Nové Město. Zde velice dobré, pevný podklad a krásně se tu jelo. Ideální podmínky na bruslení. Část cesty k Novému Městu je zase už odhrnutá od lesáků. Tak tomu říkám skvěle investované veřejné prostředky (Lesy ČR, že). Od trafa pak už ve stopě. Na Vitíšku jedno slabé místo s vytátým kouskem, při sjezdu nutno opatrně. Zbytek na Cínovec výborný. Ještě jsem udělal kolečko na Sedmihůrskou a zpátky. Když se člověk nenechá odradit první částí od Pomezí na hřeben, tak si to pěkně užije. Krapet lepší je severnější varianta po původní cestě, ale ani nově upravená cyklotrasa není špatná. Sjezd po cyklotrase je v závěru ovšem velice prudký! Z Cínovce jsem pak ještě chtěl vyzkoušet něco vedle, ale Němci tentorkát zklamali - neupraveno. Snad by to šlo na bruslení, ale pro klasiku je to k ničemu. Tak jsem to otočil a raději si užil úpravy na české straně. Ještě jsem odbočil na Pramenáč, kde to z 90% bylo fajn. Ale rolba se sem dlouho nepodívá, u vrcholu jsem četné vytáté kousky, drží se tu hodně vody. To by muselo hodně napadnout. Celkově to bylo takové jarní lyžování, chvílemi i se sluníčkem. Až na to, že takové to má být tak za tři měsíce. Jelikož na Cínovci bylo jediné místo s úpravou, očekával jsem davy. To se nesplnilo. Buď si lidi myslí, že sníh slezl, anebo šli všichni nakupovat. Spokojenost i v tomto ohledu :). Příští týden zase vedro, ale naštěstí bez deště. V druhé půlce jsou ve výhledu nějaké srážky, tak snad to bude více méně sníh. Je pravdou, že jeden vydatnější déšť znamená konec.
9:22
9:54
10:20
10:47

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (13)

Východní Krušné hory
Vloženo 15.12.2023 20:51  
Obhlídka na kameňačkách okolo Loučné a Dlouhé Louky. Sněhu samosebou ubylo, ale ne nijak dramaticky. Konečně pod nulou (na Loučné -2), takže sníh zmrznul, na něj napadlo několik centimetrů nového. Další připadnul při zhruba dvouhodinovém trvalém sněžení. Každopádně nikde se nebořilo a taky nic ani nečouhalo. Pochopitelně čím výš, tím lepší. Sem tam nějaké smetí pod stromy, ale nic hrozného. I na mých starých otlučených lyžích to jelo dobře. Byl jsem příjemně překvapen. Zítra si klidně beru béčkové. Bohužel na Dlouhé Louce umřela rolba. Myslím, že jinak by to na úpravu stačilo...
15:34
15:44

» Zobrazit GPX záznam trasy a polohu fotek na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 10.12.2023 22:24  
Ráno zasypáno, takže ze začátku turisticky na Klínskou branku. Za hranicí ale čerstvě urolbována Schwartenbergloipe. Při návratu už projela rolba i z Klínů, takže to jelo i zpátky dobře. Sjel jsem i po stopě skrz Klíny ke Staré škole. Sníh těžký, padající ze stromů, ve stopě spousta nečistot v podobě jehličí, větviček apod., po jedenácté mrholení. Snad nebude obleva příliš výrazná a v pátek se bude moci navázat.
8:30
8:38
10:06
11:24

» Zobrazit GPX záznam trasy a polohu fotek na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 9.12.2023 21:48  
Začátek v Deutschgeorgenthal, na Grenzweg zprvu jen vyšlapaná stopa, s tím jsem počítal. Zklamalo mě, že v Holzhau neupravili, stopy starší a dost jeté, na části Flossgrabenloipe se navíc projel myslivec k posedu (jo je těžké si tam dojít po svých...). Ringelloipe také starší, ale už lepší, Höhenloipe vůbec neexistovala. Tak jsem raději jel jinam. U Teichhaus jsem v 11 narazil na první úpravu, hm docela pozdě. Po Bahndamm nahoru po stále staré stopě a konečně jsem se dočakl dobré úpravy na odbočce k Drachenkopf-Kannelberg a k okruhům na louce - moc hezké. Od Hermsdorfského nádraží konečně úprava a dojezd na Moldavu. Vyzkoušel jsem letos poprvé na Vápenici (za Starým trafem kousek bez stopy, méně sněhu) a nahoru ke Štěničárně a na Pramenáč. Pak už po magistrále směr Dlouhá Louka s tím, že dojedu na Klíny, letos také první úprava tohoto úseku, za což jsem byl moc vděčný, můj nejoblíbenější. Shrnu-li v Německu hezké počasí, ale teplo, sníh těžknul a padal ze stromů, stopa často pomalá. Při návratu do Čech mlha (třeba na Novém Městě, okolo větráku nebo na Jelení hlavě viditelnost od tyče k tyči), na druhou stranu stopa vesměs tvrdá a rychlá, díky čemuž jsem na Klínech stihnul autobus bez nějaké větší námahy. Velké poděkování na Klíny a Cínovec za přípravu, byl to díky nim dneska skvělý zážitek.
8:51
9:15
10:19
10:40

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (15)

Východní Krušné hory
Vloženo 8.12.2023 22:12  
Krásný Les-Adolfov-Zadní Telnice. Na otevřených místech neměly stopy šanci přežít - silný vítr dělal závěje, takže včerejší skvělé stopy se ztrácely. Také veliká mlha, ale i tak to dnes stálo za to.
14:28
14:32
14:40
15:00

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (6)

Východní Krušné hory
Vloženo 7.12.2023 22:00  
Zadní Telnice-Adolfov-Zadní Telnice. Nahoru po silnici urolbováno, okruhy s vynikající stopou. Stopa směr Komárka se zdála být trochu zavátá, alespoň z pohledu, co jsem viděl u Rudného vrchu, nejel jsem. Zpět dolů po Českém kole znovu s bezchybonu stopou. Dohromady asi 10 lidí. Dnes to nemělo chybu.
15:39
15:47

» Zobrazit GPX záznam trasy a polohu fotek na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 4.12.2023 21:41  
Na Dlouhé Louce stopy už docela opotřebované a samozřejmě pošlapané, ale stále velice dobré poježdění. Dolů jsem to dal přes Hvězdu na Loučky. Podle zpráv jsem se těšil na hezký sjezd v prašanu, ale to jsem se nedočkal. Řádili tu lesáci. Až ke křižovatce nad Hvězdou prohrnuto pluhem téměř až na asfalt, zbytek pod Loučnou se projelo nějaké hovado autem, kde nahoře (chvála bohu) narazilo na hromadu nahrnutou předtím rolbou. Nestačilo tak zničit stopy. Když vezmu v potaz, co prováděli na Sněžníku, tak to nemůže být náhoda, ale cílená kampaň ve smyslu "přece nám sem nebude lézt nějaká lůza". Tudíž táhněte už do hajzlu, vy zasraný lesácký kurvy!
Východní Krušné hory
Vloženo 3.12.2023 20:34  
Letošní první padesátka z Dlouhé Louky na Cínovec a na okruzích u Altenbergu. Na závěr z Vitíšky na Moldavu na vlak. Vše OK, pár nových čísel překrylo to, co ještě ve čtvrtek koukalo. Nejslabší byla trať pod Kahlebergem "za silnicí", uhlazeno bez stopy. O padlém stromku pod Třemi pány už tu bylo psáno. Celý příští týden stále skvělé minusové teploty.
9:45
13:41

» Zobrazit GPX záznam trasy a polohu fotek na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 2.12.2023 21:39  
Klíny dnes dost dobré, ještě lepší v Německu (Schwartenbergloipe a Seiffen). Jen málo slabších míst, co ani nestojí za řeč. Na sobotu velice málo lidí, na Ortsloipe okolo Seiffenu jsem byl úplně sám. Extrémně slabé sněžení a až 1,5 cm nového sněhu (na rozdíl od všude jinde...).
8:13
9:06
9:41
10:13

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (7)

Východní Krušné hory
Vloženo 1.12.2023 22:17  
Dnes Zadní Telnice a Adolfov. Nejprve Ruské kolo, první dva kilometry ještě jakž takž na trati projeté skútrem, poté se zase jednou projevili lesáci svou tupostí, jak psal už přede mnou Vladimír. Předváděli se ještě i za Liškárnou, to už jsem jich měl tak akorát, tak jsem raději použil vyježděnou stopu kamsi, hlavně pryč. Přivedla mě k okruhu na louce, kde už byla suprová stopa rolbou. Ostatně jako všechny nahoře včetně Rudného hřebenu a na Fojtovickou pláň (občasné kousky ledového podkladu). Do Zadní Telnice po Českém kole, které bylo také velice pěkné.
10:49
11:02
11:11
11:14

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (11)

Východní Krušné hory
Vloženo 30.11.2023 21:38  
Dnes byl Cínovec skvělá volba. V Německu neotáleli a upravili, jednou jsem i rolbu potkal. Na 30 km téměř celé bez problémů sjízdné, čtyři místa s bažinatým podkladem horší, ale dají se objet. Nejslabší byl sjezd od kanálu Neugraben k odbočce do Rehefeldu, vydřená místa - lepší je jet dolů od Cínovce, tam je to úplně v klidu. Celkově nejlepší listopadové ježdění, co jsem kdy zažil.
12:24
12:24
12:48
12:48

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (18)

Východní Krušné hory
Vloženo 29.11.2023 22:38  
Po dlouhých letech z Meziboří do Šumného dolu a zpět. Sněhu dost, většinou ve vyšlápnuté stopě, občas v koleji od auta.
Východní Krušné hory
Vloženo 26.11.2023 20:23  
První přejezd Fláje-Kahleberg. První třetinu prošlapávání stopy, na silnici jednodušší, v terénu boření v luxusním prašanu nějakých 30 cm. Silnice Fláje-Dlouhá Louka je uzavřená dopravní značkou Zákaz vjezdu mimo dopravní obsluhu bez závory, takže vlastně není (stav u Flájí, na Dlouhé Louce jsem nebyl). Od rozcestí Pod Vrchem Tří pánů po vyšlapaných stopách od ostatních lyžníků, to už bylo lepší. Pro začátek moc fajn. Takhle ještě další čtyři měsíce a bude to super :)
8:56
9:24
10:22
10:32

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (7)

Východní Krušné hory
Vloženo 12.3.2023 20:12  
Dnes začátek na Flájích. Od studánky nahoru na červenou značku okolo Puklé skály a do Českého Jiřetína. Od Horní Vsi uhlazeno na Žebrácký roh, kde už čekala čerstvá stopa na Dlouhou Louku. První parádní úsek dneška, sem tam slabší místo ať už na štěrkové cestě nebo pak na silnici, ale holt konec sezóny, s tím se musí počítat. Na Dlouhé Louce odbočka na Loučnou a zpět a pak přes Vysokou mýť na Vrch Tří pánů. Stopy byly ze včerejška, ale stále dobré. Po loukách kolem větráků a nad Novým Městem už to není ani hraniční, dolů ke trafu jsem šel už pěšky. Překonání Klínovčíku ucházející a od Vitíšky na Cínovec další výborná část, hlavně úsek ke Štěničárně neměl chybu. Na exponovaných místech na hřebenu už čouhá asfalt. Německem pak návrat na Nové Město. Sjezd do údolí už taky občasné asfaltové fleky, směrem k Zaunhaus bez úpravy, ale vcelku slušná stopa, dokud ji tedy nerozjezdilo několik bruslařů-to je mimo chápání. Přes lávku na českou stranu, kde také stopy od lyžníků. Mezi Vitíškou a Moldavou se pak motalo i dost pěšáků i se psy (samozřejmě bez vodítek, to je přece jasné...), ale to už jsem byl skoro na konci. Vzhledem k malému množství sněhu a při předpovědi na další dny to dnes byla téměř jistě rozlučka. Vyšla skvěle a hlavně dopoledne i s luxusem v podobě sluníčka.
8:33
9:08
9:41
9:45

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (9)

Východní Krušné hory
Vloženo 6.3.2023 23:08  
Na Cínovci v chumelenici na Kahleberg a zpět a pak po magistrále na Dlouhou Louku, k Loučné a dolů. Pár centimetrů nového prašanu. Všude bez problémů sjízdné, louky nad Novým Městem ale mají opravdu málo. Přes den třikrát hustě sněžilo.
16:12
16:56
17:44

» Zobrazit GPX záznam trasy a polohu fotek na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 5.3.2023 22:42  
Cínovec-Moldava-Altenberg velice dobré. Odbočka ještě do Teichhaus, až úplně dole mezi domy méně sněhu, stopa dobrá, i když ke konci víkendu už hodně opotřebovaná. Spojka k Drachenkopf rozrytá lesní technikou, tam už to letos nepůjde. K okruhům v Holzhau jen vyjetá stopa po Schwarzes Buchsweg, já se raději vrátil na Moldavu a ještě si střihnul kvalitní stopy k Cínovci. Slabých míst bylo pomálu, lidí víc jak včera. Často sněžilo, připadlo něco nového prašanu.

» Zobrazit GPX záznam trasy

Východní Krušné hory
Vloženo 3.3.2023 23:10  
Dnes mezi 14-18 hod třicítka mezi Cínovcem a Moldavou. Ze začátku mlhavo, po páté chvílemi i sluníčko a pořád pod nulou. Stopy na rozdíl od předešlých dnů držely celou dobu. Nejlepšími úseky dneška byla magistrála Cínovec-Vitíška a z Zaunhaus na Cínovec podél hranic, až na zanedbatelné očekávatelné drobnosti velice pěkné stopy. V týdnu jsem vyzkoušel Dlouhou Louku, Boží Dar a dnes tedy Cínovec a nejvíce sněhu mi připadalo právě zde. Jinak probíhala příprava na Krušnohorskou třicítku. Zítra jsem chtěl jet Scharspitze, ale dočetl jsem se, že se tam běží nějaký 24 hodinový závod a trať je pro veřejnost uzavřená. Tak pozor, kdybyste tam taky někdo chtěl jet.
16:00
16:33
16:38
16:43

» Zobrazit GPX záznam trasy a polohu fotek na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 28.2.2023 22:41  
Dnes na Loučnou a pak po Flájském okruhu, ze silnice k úvozové cestě a na Dlouhou Louku. Podmínky stále dobré, občas něco slabšího hlavně na silničce podél plotu na hřebenu (téměř asfalt) a spodní část úvozu (převažuje led). Hlavně, že se jezdit dá a dokonce i při úpravě. Pokažený je kus silnice směrem na Fláje, ovšem nikoli kvůli podmínkám, ale hovadu, které se zde prohánělo autem - stopa je částečně poškozená.
Východní Krušné hory
Vloženo 26.2.2023 21:20  
Klíny-Fláje-Vrch Tří pánů-Oldřišský vrch-Žebrácký roh-Český Jiřetín. Zatím bez úpravy, ještě dopoledne totiž vytrvalé husté sněžení i vítr. Pak přechod k přeháňkám a chvílemi i sluníčko. Až k Flájskému okruhu sám skrz hluboký prašan a závěje, pak už stopy od dalších lyžníků, tak to bylo trochu rychlejší. Vzal jsem kameňačky, ale nejsou třeba, sněhu napadlo dost. Jediná slabší místa jsou za Desítkou směrem ke Klínské brance, kde jsem se propadl do bažinky (žádný pevný podklad), sjezd z Jelení hlavy zavání kamínky a spojka od silnice na rozcestí Pod Vrchem Tří pánů je na mostku přes potok úplně odfoukáno.
8:30
9:59
12:02
12:50

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (9)

Východní Krušné hory
Vloženo 25.2.2023 12:56  
Pěší obhlídka na Dlouhé Louce. Před polednem 10 cm nového prachového sněhu, další vytrvale padal. Podklad je žádný nebo minimální, ale na projetí ve vlastních stopách to zítra půjde.
10:18
10:50
Východní Krušné hory
Vloženo 18.2.2023 18:00  
Kroužení mezi Moldavou a Cínovcem. Sem tam na magistrále mezi Vitíškou a Cínovcem teda ještě něco ucházejícího, ale jinak už to přestává být i pro skalní. U Štěničárny koupaliště, čtverec u vojáka i na tu bídu mizerný a na Pramenáč úplně tragické. Kdo by se tady náhodou zítra vyskytoval, tak tam to vůbec nezkoušejte, několikrát jsem dlouze přenášel. Malé kousky dobře sjízdné jsou k Vápenici, ale dál zase části, které zítřek nepřežijí. Směr na Dlouhou Louku jsem vzdal, na loukách jen tráva. Pár pozitiv se ale taky našlo: občas ani nepršelo, úplně prázdno a člověk aspoň byl venku. Uvidíme, co řekne březen.
8:00
8:05
8:11
8:28

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (19)

Východní Krušné hory
Vloženo 10.2.2023 21:26  
Dnešní Klíny perfektní. Jel jsem od Jihobřežní na Jelení hlavu s tím, že jsem vyzkoušel odbočku do údolí Pstružného potoka. Celý okruh na Český Jiřetín ale projetý nebyl, tak jsem se vrátil na magistrálu. Z Klínské branky ještě i na okruh Schwartenbergloipe.
15:38
15:58
16:27
16:53

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (5)

Východní Krušné hory
Vloženo 9.2.2023 21:53  
Nechal jsem se zlákat upravenou stopou z Petrovic přes Krásný Les do Adolfova. Ze začátku to vypadalo, že půjdu spíš pěšky, brzy ale sníh byl. Stopa na otevřených pláních chvílemi sotva viditelná přes navátý sníh, pekelně tu foukalo. Schovanější místa měla stopu hned dobrou. Do Mordové rokle jsem raději šel kousek pěšmo, sníh tu je dost špinavý. Z Krásného Lesa do Adolfova i velice pěkné úseky. Lepší jsou ale dál po silnici a z Habartic na Komárku (jedno slabší místo tu je a taky jednou závěj). Sedmihůrská drží a od Sedmi štítů krpálem na Cínovec. Po výjezdu z lesa je stopa poškozená nějakým zoufalcem s traktorem. Od Pomezí již naprostá nádhera. Vzal jsem to klidnější cestou přes Pramenáč, to byl nejlepší úsek dneška. Na Vrch Tří pánů stopa slušná navzdory otevřené pláni a předchozímu vichru, který se odpoledne naštěstí již zklidnil. Na závěr ještě na západ slunce na Loučnou a různými cestičkami postupným sjezdem k Meziboří. Poslední den s mrázem a sluníčkem byl opravdu vydařený.
9:49
10:31
10:56
11:59

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (11)

Východní Krušné hory
Vloženo 9.2.2023 21:41  
Přejezd z Nových Hamrů na Boží Dar. Kousek od sjezdovky k Chaloupeckému parkovišti jen vyježděná stopa, pak již upraveno. V lese trocha jehličí ve stopě a u Chaloupek občas ve stopě více ledu než sněhu. Jinak moc hezká úprava. Z Jelení jsem si zajel k přechodu a po Kammloipe až do Henneberg, perfektní úsek. Stejně tak Bučinská i Schuppenberská cesta. Za Spáleništěm přes louky nad Hřebečnou je znát, že sněhu moc není. Od Mrtvého rybníka na Boží Dar asi nejlepší z celého dne. Akorát u Mysliven jsem se spletl a jel jsem přes louku, stopa vede k Janouškově cestě skrz les... Celkově velká spokojenost, velice málo lidí a na Ježíškově cestě jen slabé jednotky pěších, což mě mile potěšilo.
9:08
9:45
11:36
13:00

» Zobrazit GPX záznam trasy a polohu fotek na mapě

Západní Krušné hory
Vloženo 5.2.2023 22:03  
Dnes Moldava-Cínovec-Altenberg nemělo chybu. Dokonce i lidí přijatelně, jen na Kahleberg v 13 hod obří zástupy (lyžníci, pěšáci, psi, boby, saně a kdo ví co ještě). Nejlepší na Pramenáč či okruh U vojáka, které byly čerstvě upravené. Ráno a dopoledne i předzvěst následujících dní - mráz a sluníčko.
8:22
9:46
10:57
12:34

» Zobrazit GPX záznam trasy a polohu fotek na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 4.2.2023 19:23  
Dnes přejezd z Klínů po magistrále na Cínovec. Od Klínské branky jsem to vzal po hranici, na obvyklých místech vylézají bažinky, dvakrát je vydřeno taky u silnice směr ke Flájím, vždy se dá objet. Jihobřežní upravena, to se moc často nestává a navíc proti mě jela i rolba zpátky. U Flájí stopa trochu ledová. Na Dlouhé Louce mnoho upraveno nebylo, na Vilejšov aní Žebrácký roh se rolba nejela podívat a bohužel ani na Vrch Tří pánů, to bylo velké zklamání. Alespoň stopa vyšlapaná od běžkařů. Okolo větráků odfoukáno v podstatě až na led. Od parkoviště na silnici na Bouřňák už znovu s úpravou. Obecně na Cínovci a v Německu nejlepší podmínky včetně vymazlené úpravy. Ani těch lidí mezi Vitíškou a Cínovcem nebylo až tolik. Ještě jsem se zajel podívat na Pětku a že jsem měl trochu času, než se přivalí vlak, stihnul jsem i jeden okruh na závodních tratích. Vítr se už uklidnil, během dne občas i sluníčko, ale také intenzivní přeháňky. Do ideálu chybělo jen, aby včera nepršelo, mohlo být klidně 20 cm navíc.
11:28
12:59
14:21
15:04

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (5)

Východní Krušné hory
Vloženo 31.1.2023 21:18  
Dneska jen expediční výstup na Střelnou a Loučnou, protože s lyžováním mělo společné jen to, že jsem měl na nohách dřeva. Nového sněhu 10-15 cm a vytrvale se sypal další. Nad 800 m hezký prašan, níže sníh hutný a lepivý. Na Loučné -3 stupně a silný vítr, pocitově tak nejmíň -10, u plotu se už dělají velké závěje. Dál na Dlouhou Louku jsem ani nepokračoval, tratě nádherně zaváté a stal by se ze mě sněhulák. Při návratu od Hvězdy dolů už zase rozryté lesákama. Jak jsem docházel do Litvínova, tam už jen chcalo.

» Zobrazit GPX záznam trasy a polohu fotky na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 29.1.2023 20:33  
Podobně jako včera. Některé okruhy v Německu na neděli znovu upravené, ráno to bylo výborné. Projeta byla i cesta z Zaunhaus k přechodu na Moldavě. Z Bahndammloipe jsem udělal odbočku k Drachenkopf (nověji nazývaná Kannelberg), kde i ve dvě hodiny docela málo lidí. Hezké a mimořádně široké jsou zdejší okruhy po loukách směr Hemrsdorf, dnes ovšem docela přemrzlé (foto). Pak zpátky na Moldavu na vlak stejnou cestou. No a konečně po šesti dnech zmizela mlha! Příští týden se dočkáme dalšího sněhu, snad ho bude dost.
Východní Krušné hory
Vloženo 28.1.2023 22:01  
Dnes jsem vyzkoušel u Cínovce. Začátek v Novém Městě na stadionu a pak nahoru na Vitíšku jen uježděné, ale v pohodě. Na magistrále na Cínovec občas mělčí stopa. Ráno v 8 ještě docela málo lidí, ve 14 při návratu návaly. Z Cínovce jsem si udělal kolečko k Sedmihůrské cestě. Dál ke Komárce jsem nejel, poněvadž se mi nechtělo jet bez stopy. Sjezd od Cínovce jednoznačně lepší přímo dolů, na červené značce na Přední Cínovec popadané větve. Až k rozpadlému přístřešku to byl z Předního Cínovce nejhorší úsek dneška, pak už zpátky na Cínovec lepší (pod močály akorát občas led). Pak do Německa na okruh Scharptize, který je urolbovaný bez stopy. Na druhou stranu je tu klidněji než u Kahlebergu, kam jsem jel potom. Velice hezký úsek byl směrem na Schellerhau, Runde Osterzgebirge jakoby za silnicí chabá, jak už tady bylo psáno. Návrat na Cínovec a z pod Vitíšky jsem měl ještě chvíli času, tak jsem dojel až na Moldavu. Sice bez úpravy, ale naprosto bez problémů.
Východní Krušné hory
Vloženo 27.1.2023 22:29  
Z Českého Jiřetína jsem si vyšlápl na okruhy v Holzhau. Ringelloipe urolbovaná, ale kvůli méně sněhu bez stopy, Höhenloipe tradičně dvě stopy pro klasiku a vlastní pruh pro bruslení (první foto), pěkná úprava také od Fischerbaude na Žebrácký roh a Moorweg (druhé foto). Od Torfhaus pokračovala upravená stopa k Teichhaus, ale tu jsem už nejel. Pak dlouho po vyježděných stopách nejdřív k silnici (ta by asi nejvíce potřebovala rolbu, neustále se tu prohání auta), od Ručiček dolů ke Flájím a po Jihobřežní (třetí foto) postupně na Jelení hlavu, kde už začínala stopa z Klínů. Vesměs v pořádku, sem tam něco nepříjemného (občasné kamínky ve sjezdu z vrcholu ke Klínské brance) nebo nějaké vydřené místo (holt by to chtělo ještě aspoň 10 cm). Je připravená také Schwartenbergloipe se dvěma stopami a širokým pruhem (čtvrté foto).
13:01
13:37
15:46
16:48
Východní Krušné hory
Vloženo 25.1.2023 22:26  
Znovu okolím Dlouhé Louky. Nejdřív na Střelnou a Loučnou (-3 stupně), od plotu k hospodě se znovu důležitě proháněli lesáci, takže jsme přišli o další kus stopy. Po magistrále na Vrch Tří pánů úplně v pohodě, místy se dvěma stopami. Po červené dolů do Vilejšova po pěkné vyježděné stopě a pak po zelené Pod Vrch Tří pánů a k silnici, na ní koleje od auta z pondělí. Krásná část po Flájském okruhu a potom už dolů. Stejně jako předchozí dva dny i dnes naprostá mlha. Foto: Vrch Tří pánů a Vilejšov.
16:15
16:46
Východní Krušné hory
Vloženo 23.1.2023 22:15  
Dnes jsem vyzkoušel, co z vyježděných stop za víkend zbylo na Dlouhé Louce. Několik tras s různými výsledky: Flájský okruh velmi dobrý, hlavně část u plotu výborná, na silnici jelo přede mnou zase nějaké auto (no jo zákaz vjezdu, že), takže stopa je fuč a zbyly akorát vyjeté koleje, spojka ze silnice Pod Vrch Tří pánů také velice dobrá, od rozcestí na Vysokou mýť dobré, pak po asfaltce na Dlouhou Louku znovu zničeno od auta a nakonec od hospody dozadu k plotu velmi pěkné, dokonce ještě ani nerozdupané. Na závěr pod Loučnou také dobré, zde už se to neobešlo bez ťápot ve stopě, sjezd na Hvězdu fajn, dál už nic moc-přes den sníh natál a s večerem znovu zmrzl, takže pekelně rychlé a navíc rychle ubývá. Případná úprava by velmi pomohla, i kdyby měla být bez vyříznuté stopy, už jen pro zarovnání toho, co permanentně ničí auta. Nebyla by od věci ani nějaká ta hroudička nahrnutého sněhu. Přišlo mi, že víc sněhu je na Flájích než přímo na Dlouhé Louce.
Východní Krušné hory
Vloženo 17.12.2022 21:28  
Busem na Dlouhou Louku, do 2 cm nového sněhu. Kousek k plotu protažený rolbou bez stopy. Na Vlčí hoře u rozhledny a na vršku pod stromy několik kamínků. Dolů ke Flájím včerejší stopa trochu zapadaná. Lesními cestami na Žebrácký roh. V Německu upraveno i se stopou. Ze Žebráckého rohu k silnici pěkně prošláplá stopa. Krásné lyžování zkazila tři auta, co jsem potkal na silnici během hodiny návratu na Dlouhou Louku - hlavně dva dementi u rybníku pod Dlouhou Louku, co jeli jak na závodech! Bez závory je značka naprosto k ničemu. (foto: stopa k Fischerbaude+cesta od Žebráckého rohu)
12:05
12:34
Východní Krušné hory
Vloženo 16.12.2022 19:41  
Nejdřív Flájský okruh, u plotu velmi pěkné, podél vody chvílemi slabá místa a zbytek k silnici většinou bez problémů. Silnice uježděná od aut, z Vilejšova pod Vrch Tří pánů znovu moc hezká vyšláplá stopa. Včerejší parádní stopa na okruhu Vysoká mýť vzala za své, od silnce rozjetá od bruslaře, na Vysokou mýť pošlapaná (hlavně že vedle je úplně netknutý sníh) a na poslední části úvozem na Dlouhou Louku jsem si zpočátku liboval, dokud mě nepředjelo nějaké hovado na čtyřkolce. Stejně tak stopa od hospody k Loučné, kterou jsem vyrobil včera, už není. Bruslaři ve spolupráci s chodiči ji rozjebali. Nevydržela ani 24 hodin... (foto z Flájského okruhu)
Východní Krušné hory
Vloženo 10.12.2022 21:32  
Na Dlouhé Louce silnice směrem na Fláje formálně uzavřená dopravní značkou, závora otevřená. Měl jsem vzít s sebou dneska lyže, silnice dobře sjízdná. Podobně i od hospody k plotu a nejspíš i na Vysokou mýť či dolů ke Flájím (ale ty jsem nešel). Vždy jen po asfaltkách, sněhu je sotva 10 cm a zkoušet jiné cesty nemá cenu.
10:31
10:35
11:46
11:55
Východní Krušné hory
Vloženo 8.12.2022 18:24  
Dnes inspekční výprava na Loučnou: od 600 m souvislá pokrývka, sníh tady ještě vlhký, nad 800 m už hezký prašan, na vrcholu dejme tomu 5 cm. Jestli ze slibované sněhové nadílky alespoň něco doleze až k nám, příští týden už by to mohlo jít.
Východní Krušné hory
Vloženo 2.4.2022 23:37  
Na Dlouhé Louce možno postavit sněhuláka. Asfaltka k oboře ale jen s popraškem ze včerejška. Něco jako lyžování jsem zkoušel u plotu na hřebenu Loučné. Největší závěj má pořád ještě kolem 1,5 metru. Bohužel už sníh není souvislý, na vrcholu a hlavně u brány u odbočky na Střelnou jsou úseky téměř bez sněhu, takže letos opravdu naposledy.
9:13
9:20
10:16
Východní Krušné hory
Vloženo 9.3.2022 0:11  
Na Dlouhé Louce stopy stále v dobrém stavu, občas se narazí slabá místa, co se dají objet. Některé stopy na sluníčku odpoledne už povolovaly. K večeru s ochlazením pro změnu přituhly a krásně to svištělo. Dal jsem na Žebrácký roh a zpět do Vilejšova, po zelené pod Tři pány a pak na Dlouhou Louku úvozem a na Loučnou. Ve většině bez potíží. Sjezd směrem ke Hvězdě po zmrzlém sněhu jen pro odvážné.
17:00
17:50
18:33
Východní Krušné hory
Vloženo 6.3.2022 19:45  
Nejdřív od nádraží na Novém Městě na Vitíšku. U rozcestí pod Vitíškou nahoru k chatě i ke Starému trafu kousek bez sněhu. Asfaltka na Vitíšku v dolní polovině v pohodě, nahoře na rovince téměř kompletně odtátá, ale dá se jet vedle. Pak po magistrále k Vojákovi, čtverec okolo Houbiček a na Pramenáč, řekl bych stejné jako včera. Ze Štěničárny jsem pak jel na Vápenici a ke Starému trafu po hezké vyšlapané stopě. Bylo by to stejně dobré jak na Nové Město, tak na Moldavu, ale hojně se tu chodí, takže stopa zanikla. Od Moldavy vystoupání na Sklářský vrch a pak na Oldřišský vrch, kde to bylo výborné (na vrcholu jsou hromady sněhu). Sjezd směrem k Žebráckému rohu a potom již ve stopě směr na Dlouhou Louku. Zde jsem projel asi všechny okruhy, stále parádní, sem tam slabší místo, ale holt se blíží závěr sezóny. (Foto jsou ze Sklářského vrchu a z vrchu Nad křížkem pohled k Loučné).
10:28
11:32
Východní Krušné hory
Vloženo 5.3.2022 22:42  
Začátek na Mračném vrchu, kde se střídají pohodové úseky se špatnými (tj. málo sněhu a spousta jehličí a jiné špíny) i s mizernými (kde je trochu ledu a žádný sníh). Kousek od rozcestí se žlutým okruhem pod vysokými smrky směrem k Desítce slabší, dál na Klínskou branku již dobré. Odbočka do Německa, horní část Schwartenbergloipe také se stopou, většinou krásnou, ale také dvě krátká místa bez sněhu. Přes Jelení hlavu dobré, ale ve sjezdu směrem na Klínskou branku čouhají kamínky. Dál na Jihobřežní moc hezké, i když jen stopa od lyžařů. Jihobřežní se zhoršila, hlavně otevřená pasáž je už na dvojí přenášení. Pak chvilku turisticky od přehrady k červené značce a na pláň před Žebráckým rohem. Jen o kousek výš než na Flájích a hned to bylo na sněhu znát. Kolečko okolo Kamenné jsem si zčásti vyrobil vlastní stopu, druhou polovinu jsem pak jel ve vyjeté stopě, ale vždy jen chvíli, protože ji nějaký trouba rozšlapal. Hlavně že na obou stranách od stopy je místa dost... Pak po silnici na Dlouhou Louku v nádherné stopě. Dvakrát se musí do příkopu (u přístřešku mezi rybníky a před Dlouhou Louku), když už je odtáto. Upravenou spojku ze silnice na Dlouhou Louku k rozcestí Pod Vlčí horou na modré značce zničili lesáci (dle otisků traktor). Co pohledávali v lese plného závějí těžko hádat. No a v blízkosti parkoviště samozřejmě korzující ignorové.
8:25
9:22
9:41
9:56

» Zobrazit všechny fotky (celkem 6)

Východní Krušné hory
Vloženo 27.2.2022 21:27  
Start na Klínech a přes Klínskou branku na Fláje. Za Jelení hlavu upraveno, vzal jsem to po hranici, na malých kouscích už vylézají bažinky (foto první). Dál na Fláje byla vyšlapaná stopa. Bohužel byla, protože ji zmastili nějací rádoby bruslaři. Prosím už po několikáté, šermujte tam, kde je cesta dostatečně široká a konečně přestaňte vjíždět do stopy pro klasiku. Někdy už toto sobecké chování pokořuje i pěšáckou ignoranci. Jihobřežní dobře prošláplá, oproti minulé neděli k nepoznání. Snad na třech místech méně sněhu a nutná opatrnost, ale dalo se projet. Podél plotu nahoru (pár slabých míst, kde čumí asfalt) s odbočkou na Loučnou, rolba vyjela až na vrchol. Z Dlouhé Louky přes Vysokou mýť na Vrch Tří pánů. Zdejší stopy stále v dobrém stavu, samozřejmě použitější (foto druhé). Sjezd po červené do Vilejšova a po silnici na Žebrácký roh. Projeto lyžaři, občas však podupáno. Ze Žebráckého rohu na Pastviny nic moc, naopak přes Oldřišský vrch dvě krásné divoké stopy, jedna z nejlepších částí dneška (foto třetí). Navíc téměř bez lidí. Pak návrat k větrákům a zpátky na Dlouhou Louku. Na závěr k Loučné a sjezd na Hvězdu extrémně rychlý. Největší klesání skoro lepší raději sejít po svých.
9:02
11:07
14:00
Východní Krušné hory
Vloženo 25.2.2022 22:06  
Upravená stopa na Dlouhé Louce trochu zapadaná novým sněhem z rána+další centimetry prašanu připadly později odpoledne. Většinou bez potíží sjízdné, občas led ať už na loukách nebo na silnici (kde odbočuje stopa k modré značce jeden flek vytátý na asfalt, což pod novým sněhem není vidět, takže tam pozor).
17:21
17:34
Východní Krušné hory
Vloženo 22.2.2022 22:48  
Nových 5 cm prachového sněhu. Nejdřív na Střelnou, podél plotu na Loučnou a pak už na Dlouhé Louce v dobře vyšlapaných stopách na většině okruzích. Jel jsem na Vysokou mýť, dolů do Vilejšova a po silnici zpátky na Dlouhou Louku. Ta byla nejslabší, exponovaná místa jsou zčásti vyfoukaná a zčásti odtátá na led, už čouhá i pár malých fleků asfaltu. Na závěr znovu k Loučné a sjezd pod Hvězdu, dnes v prašanu špičkový. Když jsem odjížděl, začínalo sněžit, pod Hvězdou už zase jen pršelo.
Východní Krušné hory
Vloženo 20.2.2022 21:50  
Přejezd Klíny-Fláje-Dlouhá Louka. Čerstvě nasněženo, zprvu prašan, během dopoledne se ale zase oteplovalo a měklo to. Ráno nejdřív sněžilo, pak chvílemi sluníčko a po poledni další sněžení. Z Klínů až na Fláje bez problémů, jel jsem přes Jelení hlavu. Zde jsou dvě místa, kde už začínají koukat kameny (jedno ve sjezdu ke Klínské brance, druhé na hřebenu). Na Jihobřežní se střídaly dobré úseky s vysloveně kritickými místy, kousek jsem přenášel. Podél plotu na Dlouhou Louku tradiční slabší místa pod vysokými smrky, kde už je málo. Okruh Vysoká mýť dobře sjízdný. Nakonec dobrý sjezd na Hvězdu, akorát že ze sněhu do deště.
8:39
9:58
Východní Krušné hory
Vloženo 13.2.2022 22:22  
Z Moldavy na Bahndammloipe a na pěkné stopy v okolí Hermsdorfu a na Drachenkopf (Kannelberg). Většina nově upraveno, jel jsem se díky tomu podívat i do areálu v Nassau. Tady taky zrovna jezdila rolba, ale mají tu o něco méně sněhu. Návrat na Bahndammloipe s rozviklanou stopou do Teichhaus a nahoru do Holzhau po Schwarzer Buschweg, což byl nejhorší úsek dneška, v žádném případě tudy nejezdit dolů. V Holzhau nic moc, stopy obsazené půl na půl lyžaři a pěšáky, nějaké dvě slepice jsem málem i sejmul v klesání ze Steinkuppe, když přede mnou stouply přímo do stopy. To se nedá pochopit. Od Žebráckého rohu už zase fajn, sjezd ke Flájím mimo stopu. Na Jihobřežní hezká vymrzlá stopa, za silnicí na Jelení hlavu už nádherné. Od Klínské branky na Klíny a pojíždění na okruzích na Mračném vrchu. Celkově velmi dobré, většinou málo lidí, především Drachenkopf vnímám jako skvělou alternativu k přetížené magistrále. Stopy dostaly během víkendu hodně zabrat, bohužel často to mají na svědomí sobečtí dupači. V podstatě na všech úsecích se procházeli...
Východní Krušné hory
Vloženo 11.2.2022 20:05  
Odpolední Klíny-Jelení hlava-Schwartenbergloipe-Klíny. Co ubylo od úterý, dnes znovu připadlo nejdříve ráno a další díl odpoledne, kdy sněžilo celou dobu, co jsem byl, chvílemi i velmi silně. Krásný prašan. Stopa z předchozích dnů ze začátku dobře čitelná, postupně se pod novým sněhem ztrácela.
15:18
16:23
Východní Krušné hory
Vloženo 8.2.2022 22:34  
Odpoledně-podvečerní Flájský okruh. Mlha, lehce nad nulou, sníh vlhký, ale stopa kvalitní. Později začalo mrholit. Sjezd z Loučné ke Hvězdě tentokrát přes Střelnou, příjemně pomalý. Dál tradiční lesácké zoufalství.
Východní Krušné hory
Vloženo 6.2.2022 12:46  
Na úvod vřelé poděkování lesákům za soustavné a dokonalé udržování minimální sněhové pokrývky na silničce z Nové Vsi přes Červenou jámu k Jedláku a na Lesnou. Použitelné snad jedině, až napadne tak metr sněhu za noc :( Jinak po včerejšku dnes spíše turisticky na Lesné včetně výjezdu na Medvědí skálu. Dopoledne velké sněžení a velký vítr, takže stopy zapadané a zaváté, ale i ve vánici urolbované krátké kolečko na Lesenské pláni, protože se tam jely nějaké psí závody.
Východní Krušné hory
Vloženo 5.2.2022 22:28  
Dnes vyzkoušeno od Cínovce po Klíny. Z nádraží na Moldavě do Rehefeldu stará stopa bůh ví od kdy, sjezd ve zmrzlém sněhu ošemetný. Německá stopa začala až za Rehefeldem, ale celou dobu byla až na malé výjimky divná. Zřejmě upravovali až později a zmrzlý sníh akorát rozbili, spousta ledových hrudek. Na české straně hned od magistrály super (v deset i na zdejší poměry málo lidí), okruhy od Štěničárny také dobré, maximálně občas špinavo pod stromy. Jen tak mimochodem, desítka má "přikázaný" směr od stadionu ke Starému trafu, na Vápenici, výjezd pod hřeben a pak sjezdem do údolí, dál na rozcestí U Buků a k Promenádě. Normálně to přehlížím, ale už se nedali přenést dva týpci, co mi sotva uhnuli u Rašelinového potoka a ještě se divili, že kvůli mě lezou ze stopy, a to když jedu z kopce. Od Vitíšky pak přejezd na Dlouhou Louku, louka nad Novým Městem už byla hraniční, další oblevu už nemusí přežít. Něco na Dlouhé Louce a protože byla vyrobena stopa na Jihobřežní dál na Klíny přes Jelení hlavu s odbočkou v Německu od Klínské branky. Sníh držel celý den, občasné malé sněžení doplnilo i sluníčko. Kromě Altenbergu ostatní s pěknou úpravou. Nejlepší dnes ale Klíny, tam to nemělo chybu.
Východní Krušné hory
Vloženo 4.2.2022 21:05  
Dnes na Klínech od obory na Klínskou branku a okruh okolo Jelení hlavy. Pak přejezd na Schwartenbergloipe. Při oteplení jsem nic velkého nečekal, což se s vlhkým sněhem potvrdilo. Po páté začala jezdit rolba jak v Německu, tak poté v Česku a hned to bylo o něčem jiném. V noci přituhne a něco málo nasěnží, takže zítra by mohlo jít o jeden z nejlepších dnů dosavadní zimy.
Východní Krušné hory
Vloženo 2.2.2022 22:05  
Z 0,5 cm v Litvínově na 50 cm na hřebenu Střelné a Loučné, kde jsou navíc metrové závěje. Většinou jsem prošlapával cestu. Od zhruba 800 metrů krásný prašan. Nicméně zítra už nebude :( Směrem na Dlouhou Louku jsem viděl vyjetou stopu. Hezký sjezd opětovně od Hvězdy zmršili lesáci školením jízdy ve sněhu. Takže kosuek pod rozcestím jsem to zabalil a šel radši pěšky.
Východní Krušné hory
Vloženo 31.1.2022 21:13  
Dnes Deutschgeorgenthal-Žebrácký roh-Dlouhá Louka po silnici. Nástup v Jiřetíně kousek projetý německými lesáky, dál stopa od mého předchůdce, od rozcestí zbytky z poslední úpravy. Dole sníh spíš vlhčí a lepivější, od Žebráckého rohu již pěkný. Stopa na Dlouhou Louku jen v náznacích ze soboty, jinak zavalená novým sněhem, který se sypal celou dobu. Zítra přibude další, takže paráda. Za Vilejšovem před mostem přes Flájský potok za zatáčkou pozor na spadlý strom.
Východní Krušné hory
Vloženo 29.1.2022 23:36  
Z Českého Jiřetína na Grenzweg po vyjeté stopě od ostatních, dole sněhu tak akorát. Od plavebního kanálu už v upravené dvojstopě po Flossgrabenweg, občasná slabší místa. Ringelloipe od silnice k Fischerbaude velmi dobrá, potkal jsem zde i rolbu. Höhenloipe bezchybná a od Fischerbaude k hranici znovu po čerstvé stopě. Od Žebráckého rohu překvapila stopa směr Dlouhá Louka, pěkná. Ze silnice jsem odbočil k Flájím a podél plotu pod Loučnou. Pak rychlý, ale dobrý sjezd ke Hvězdě a ještě kousek níž. Lidí poskrovnu. Nejdřív sněžení, pak ledové krupky a kolem poledne i déšť. Ale naštěstí nepršelo dlouho. Vítr obvyklý, se včerejškem nesrovnatelný.
10:22
10:50
11:01
Východní Krušné hory
Vloženo 28.1.2022 19:26  
Dnes z Nové Vsi na okruhy na Lesenské pláni a zpátky. Krásný prašan, ale taky vichřice, takže stopa často úplně zavátá anebo naopak vyfoukané na led. Pěkně se jelo jen na úsecích schovaných v lese. Podmínky těžké, ale fotogenické počasí a navíc jsem za odpoledne potkal jen jednu rodinku. Pozor, na silnici v Nové Vsi a dál na Kateřinu a Brandov se dělají sněhové jazyky až závěje (a podobně to bude jistě i jinde v okolí...).
15:34
15:41
Východní Krušné hory
Vloženo 23.1.2022 20:25  
Souhlas s HonzaH. z předešlé zprávy, čerstvá úprava na Klínech i v Německu byla super, stopa tvrdá a rychlá. Na Skimapě je vidět, že se upravovalo na Lesné - nebyl jste tam někdo?
8:50
9:15
Východní Krušné hory
Vloženo 21.1.2022 23:06  
Od středy nových 10 cm prašanu. Po dopoledním sněžení a při trvajícím vichru některé úseky zaváty, ale hlavně že ten sníh je, odpoledne navíc i trochu sluníčka. Jediné slabší místo na Dlouhé Louce jsem dnes potkal v lesíku pod Vrchem Tří pánů na cestě do Vilejšova, tam je pár metrů s minimem sněhu, jinak všechno OK. Akorát nechápu bruslaře, kteří se snaží bruslit i na úsecích k tomu naprosto nevhodných, tj. úzkých a ničí tam stopu (např. úvozem po červené z Dlouhé Louky pod Vrch Tří pánů nebo po zelené do Vilejšova).
Východní Krušné hory
Vloženo 18.1.2022 22:32  
Dlouhá Louka dnes výborná. Projel jsem vše upravené a krom toho ještě na Vrch Tří pánů. Nový sníh překryl všechno, co ještě v neděli čouhalo včetně většiny ledových ploten (ještě zůstávají na otevřených místech, kde je odfoukáno, hlavně na louce za hospodou je na kousku nejdřív úplně odváto a hned vedle závěj). Na závěr kousek sjezdu, ale jen na Hvězdu - nejdřív hezký prašan, od horní studánky už zase koleje od lesáků a nad rozcestím uježděno často až na ledový povrch. Dál to nejde, směr Loučky téměř bez sněhu.
Východní Krušné hory
Vloženo 16.1.2022 20:55  
Z Nového Města ráno od vlaku na Pramenáč (od Vitíšky nahoru projeto jen od lidí, ale dobré) a ze Štěničárny zpátky na Vitíšku. Přejezd na Dlouhou Louku, stopy stále kvalitní. Akorát od Vysoké mýtě se na Dlouhou Louku projel nějkaý DEMENT autem a zničil stopu - chtělo by to k Rýzmburské cestě nahrnout pořádnou hromadu jako se dělává i na jiných místech (parkoviště na Dlouhé Louce, pod Loučnou apod.). Jinak inverze a dopoledne krásně svítilo. Příští týden by mělo něco nasněžit, tak se těšme.
Východní Krušné hory
Vloženo 13.1.2022 22:01  
Na Dlouhé Louce dnes už nad nulou, sníh ztěžknul, ze stromů "pršelo" do stopy. Projel jsem všechny upravené tratě, ve většině bez problémů, občas ale potřeba opatrnost (málo sněhu, tak může něco čouhat). Nejlepší je okruh přes Vysokou mýť. Navíc jsem přidal ještě Jihobřežní projetou od lyžařů a kromě jednoho místa u vodárenského objektu také v pořádku a ještě na Vrch Tří pánů, což bylo také dobré. Dál směr Nové Město jsem nezkoušel, ale počítám, že přes louky to nemá cenu upravovat rolbou. Na závěr skvělý západ slunce.
Východní Krušné hory
Vloženo 10.1.2022 22:46  
Na Dlouhé Louce krásný prašan, mlha a slabě sněžilo. Po silnici do Vilejšova a zpět. Silnice byla stále otevřená, dokonce jsem i potkal auto. Pozor, je tam přes cestu spadlý strom. Sněhu minimálně stejně jako v prosinci, spíš víc.
Východní Krušné hory
Vloženo 8.1.2022 19:56  
Nejdřív na Klínskou branku (foto), přejezd na Schwartebergloipe a nakonec ještě na Mračný vrch. Všude vyjeté stopy od lyžařů, které ovšem na Mračňáku rozdupali pěšáci. Celodenní sněžení významně zlepšilo výšku sněhu. Zítra by mělo také něco připadnout, pak už by to mohlo být i upravitelné. Měl jsem kameňačky, ale nemusel jsem, sněhu je dost na béčkové lyže. Jediné horší místo je ve sjezdu ke Staré škole. V zatáčce pod vysokými buky tam něco čouhalo.
Východní Krušné hory
Vloženo 21.12.2021 19:26  
Vyběhnutí na Loučnou - hrbolovité zbytky starého sněhu s 1 cm nového. Tak snad někdy v lednu... Pozor: na asfaltce od Hvězdy nahoru je místy náledí.
Východní Krušné hory
Vloženo 11.12.2021 21:09  
Dnes z Nového Města přes Cínovec na Klíny. Dobré podmínky a pěkný sníh. Tentokrát stopa začínala už z nádraží v Novém Městě až na Vitíšku (první foto), upraveny i závodní tratě, ale osobně jsem nezkoušel. Magistrála Vitíška-Cínovec po ránu výborná (druhé foto), německé okruhy okolo Kahleberg taky hezky upravené a docela málo lidí. Po jedenácté zpět na Vitíšku v obřím štrůdlu běžkařů, spousta Němců. Přejezd přes louky a okolo větráků na Tři pány s občasnými stébly trávy, ale v pohodě. Do Vilejšova je ve spodní části znát, že je tam méně sněhu, jedno vydřené místo se dá objet. Po silnici na Dlouhou Louku bez problémů (třetí foto). Překvapilo mě tu fakt málo lidí. Sjezd k Jihobřežní, odkud po vyjetých stopách až na Klínskou branku, chvíli i v koleji od nějakého bezpředmětného auta. Vzal jsem to přes Jelení hlavu a nebyla to špatná volba. Z Klínské branky k Desítce hezký sjezd, jen dole malý kousek bažiny na obvyklém místě, když ještě není sněhu dost. Okruhy na Klínech jsem už nestíhal a po 59 km už mi ani nezbývalo tolik sil.
8:01
8:34
12:14
Východní Krušné hory
Vloženo 6.12.2021 23:25  
Na Dlouhé Louce parádní prachový sníh. Dnes jsem mj. zkusil okruh Vysoká mýť. Cesta úvozem (červená značka) hezká, stopy od pěších vůbec nevadily. Od rozcestí pod Vrchem Tří pánů na Vysokou mýť řádili lesáci, to snad prohrnuli pluhem nebo co, je tu jen slaboučká vrstva, z níž často leze kamení a drny, vůbec nedoporučuji. Z Vysoké mýtě na Dlouhou Louku stopy od nějakého traktoru, ale není to špatné. Sjezd dolů na rozdíl od včerejška už není takový dobrý, pohyboval se tu harvestor a jsou tu obří koleje, v prudkých úsecích jen pro otrlé! Velká škoda, že v takových podmínkách je spousta cest zničených od lesní techniky.
Východní Krušné hory
Vloženo 5.12.2021 21:33  
Ráno z Louček na Hvězdu a dál na Střelnou a Loučnou. Projeto lesáckým autem, které jsem nejdřív potkal na Hvězdě a po pár minutách už se zase vracelo, takže určitě něco důležitého... Pak po asfaltce na Dlouhou Louku. Silnice na Fláje uzavřená závorou, kousek co jsem po ní jel, slušně použitelný - foto. Pak zpátky s pěkným sjezdem na Meziboří. Nespoléhejte na to, že někdo před vámi udělal stopu - je okamžitě rozdupaná pěšáky :(
Východní Krušné hory
Vloženo 4.12.2021 21:05  
Od vlaku na Vitíšku a Cínovec, kde po sněžení stopa z noci lehce zapadaná, ale dobře sjízdná. Na Cínovci přejezd do Německa, kde zrovna začali s úpravou a hned třikrát jsme potkali rolbu. Zatím jen projela bez vyříznutí stopy, na to je sněhu ještě málo. Po tvrdém povrchu se jelo dobře, na pár místech je pokrývka slabá, takže opatrně. Pak návrat na Nové Město a ještě vyzkoušení závodních okruhů na stadionu - široká stopa a bez problémů sjízdné. Od včerejška výrazné zlepšení, velmi příjemné překvapení.
Východní Krušné hory