Východní Krušné hory: zpráva z 9.2.

Vloženo 9.2.2023 21:53
Nechal jsem se zlákat upravenou stopou z Petrovic přes Krásný Les do Adolfova. Ze začátku to vypadalo, že půjdu spíš pěšky, brzy ale sníh byl. Stopa na otevřených pláních chvílemi sotva viditelná přes navátý sníh, pekelně tu foukalo. Schovanější místa měla stopu hned dobrou. Do Mordové rokle jsem raději šel kousek pěšmo, sníh tu je dost špinavý. Z Krásného Lesa do Adolfova i velice pěkné úseky. Lepší jsou ale dál po silnici a z Habartic na Komárku (jedno slabší místo tu je a taky jednou závěj). Sedmihůrská drží a od Sedmi štítů krpálem na Cínovec. Po výjezdu z lesa je stopa poškozená nějakým zoufalcem s traktorem. Od Pomezí již naprostá nádhera. Vzal jsem to klidnější cestou přes Pramenáč, to byl nejlepší úsek dneška. Na Vrch Tří pánů stopa slušná navzdory otevřené pláni a předchozímu vichru, který se odpoledne naštěstí již zklidnil. Na závěr ještě na západ slunce na Loučnou a různými cestičkami postupným sjezdem k Meziboří. Poslední den s mrázem a sluníčkem byl opravdu vydařený.

Mapa obsahuje polohu všech 11 fotek.

Oblast: Krušné hory Východní Krušné hory

Nejnovější zprávy z oblasti Východní Krušné hory

Vloženo 21.4.2024 13:56
Moldava nádraží, mostek Zaunhaus, Rehefeld. Pěkně bílo, ale na běžky to není, jen sem tam se najde ve stínu 100m v kuse. Navíc v poledne už bylo dost teplo.
10:25
11:01
11:05
Vloženo 28.1.2024 6:23
Dobrý den, je po sněhu. Kdyby se dalo na ski, jistě tu bude dost příspěvků. (Odpověď na dotaz uživatele Ir z 27.1.: Dobrý den, můžu se zeptat na stav z dnešního dne Cínovec-Vitiska?děkuji za info)
Vloženo 23.1.2024 22:41
Podvečerní ježdění mezi Komárkou, Cínovcem a Vitiškou, stopy vymrzlé a rychlé. U Sedmihůrské vyhlídky kouká asfalt, ale ještě nebylo nutné jet příkopem, ve sjezdu od Cínovce na Sedmihůrskou silnici občas vykukují kamínky ale nebylo jich mnoho,... více
Více zpráv z oblasti Východní Krušné hory