Východní Krušné hory: zpráva z 16.12.

Vloženo 16.12.2023 20:04
Dnes začátek na Dlouhé Louce odkud po silnici směr Žebrácký roh. Jelo to vcelku slušně, na trochu hrbolatý terén jsem doplatil jedním pádem. Na křižovatce koleje od nějakého ťulpase, který přijel od Flájí autem. Záhy narazil na nahrnutou haldu sněhu, takže se zase otočil a jel zpět (jaký asi mají význam dopravní značky slepá silnice a zákaz vjezdu???). Takže je to tam celé rozvrtané a dál na Žebrácký roh jsem proto už ani nejel, nestálo by to za to. Raději jsem to vzal přes pláně na Nové Město. Zde velice dobré, pevný podklad a krásně se tu jelo. Ideální podmínky na bruslení. Část cesty k Novému Městu je zase už odhrnutá od lesáků. Tak tomu říkám skvěle investované veřejné prostředky (Lesy ČR, že). Od trafa pak už ve stopě. Na Vitíšku jedno slabé místo s vytátým kouskem, při sjezdu nutno opatrně. Zbytek na Cínovec výborný. Ještě jsem udělal kolečko na Sedmihůrskou a zpátky. Když se člověk nenechá odradit první částí od Pomezí na hřeben, tak si to pěkně užije. Krapet lepší je severnější varianta po původní cestě, ale ani nově upravená cyklotrasa není špatná. Sjezd po cyklotrase je v závěru ovšem velice prudký! Z Cínovce jsem pak ještě chtěl vyzkoušet něco vedle, ale Němci tentorkát zklamali - neupraveno. Snad by to šlo na bruslení, ale pro klasiku je to k ničemu. Tak jsem to otočil a raději si užil úpravy na české straně. Ještě jsem odbočil na Pramenáč, kde to z 90% bylo fajn. Ale rolba se sem dlouho nepodívá, u vrcholu jsem četné vytáté kousky, drží se tu hodně vody. To by muselo hodně napadnout. Celkově to bylo takové jarní lyžování, chvílemi i se sluníčkem. Až na to, že takové to má být tak za tři měsíce. Jelikož na Cínovci bylo jediné místo s úpravou, očekával jsem davy. To se nesplnilo. Buď si lidi myslí, že sníh slezl, anebo šli všichni nakupovat. Spokojenost i v tomto ohledu :). Příští týden zase vedro, ale naštěstí bez deště. V druhé půlce jsou ve výhledu nějaké srážky, tak snad to bude více méně sníh. Je pravdou, že jeden vydatnější déšť znamená konec.

Mapa obsahuje polohu všech 13 fotek.

Oblast: Krušné hory Východní Krušné hory

Nejnovější zprávy z oblasti Východní Krušné hory

Vloženo 21.4.2024 13:56
Moldava nádraží, mostek Zaunhaus, Rehefeld. Pěkně bílo, ale na běžky to není, jen sem tam se najde ve stínu 100m v kuse. Navíc v poledne už bylo dost teplo.
10:25
11:01
11:05
Vloženo 28.1.2024 6:23
Dobrý den, je po sněhu. Kdyby se dalo na ski, jistě tu bude dost příspěvků. (Odpověď na dotaz uživatele Ir z 27.1.: Dobrý den, můžu se zeptat na stav z dnešního dne Cínovec-Vitiska?děkuji za info)
Vloženo 23.1.2024 22:41
Podvečerní ježdění mezi Komárkou, Cínovcem a Vitiškou, stopy vymrzlé a rychlé. U Sedmihůrské vyhlídky kouká asfalt, ale ještě nebylo nutné jet příkopem, ve sjezdu od Cínovce na Sedmihůrskou silnici občas vykukují kamínky ale nebylo jich mnoho,... více
Více zpráv z oblasti Východní Krušné hory