Jedině s vítězem do hor a na sníh

Jste milovníci zimních sportů a zároveň se poohlížíte po nových zimních pneumatikách s cílem vsadit na jistotu? Pak se seznamte s pneumatikami, které vyšly nejlépe v nezávislých testech. Z nabídky top dezénů si vybere každý. Představíme prémiovou kvalitu i modely s výhodným poměrem ceny a výkonu. Záleží, jaké obutí hledáte.

Jak vybírat zimní pneumatiky

Nejlepším vodítkem při výběru zimních pneu, jsou výsledky nezávislých testů pneumatik. Spolehlivé testování provádí zejména ADAC a Autobild. Díky nim snadno zjistíte, jak se jednotlivé modely držely při jízdě na sněhu, na mokru, na suché vozovce i na ledu. Podstatnou část testů tvoří také hlučnost, valivý odpor a s ním spojená spotřeba paliva.

Jak číst výsledky testů pneumatik

Fakt, že je pneumatika ve výsledcích textů nejlepší, nemusí automaticky znamenat, že je tou nejlepší pro vás. Výsledky testů čtěte s rozumem a sledujte jen to, co je pro vás opravdu důležité. Pokud bydlíte na jihu Moravy, kde se sníh objevuje jednou za uherský rok, led znáte už jen z umělých kluzišť, pak je pro vás pneumatika s vynikajícím chováním na sněhu a ledu, ale se slabšími výsledky na mokru špatnou volbou.

zimni-pneu.jpg

Vítěz testů Continental WinterContact TS 860

Continental WinterContact TS 860 navazuje na svého velmi úspěšného předchůdce TS 850, který se držel, ve dvou desítkách testů pneumatik, na horních příčkách. Continental model ještě vylepšil a vybavil ho nejnovějšími poznatky ze svých výzkumů. Vyplatilo se to, WinterContact TS 860 díky tomu sbírá jedno vítězství za druhým. Mezi jeho hlavní přednosti patří vysoká úspora paliva, komfortní tichá jízda a celkově nejlepší výsledky při jízdě na mokru.

Univerzální Dunlop Winter Sport 5

Dunlop Winter Sport 5 je ideálním obutím na proměnlivou českou zimu. Při jízdě je z tohoto modelu cítit stabilita. A nezáleží na tom, jestli jedete na suché vozovce, na mokru nebo na sněhu. Podrží vás za všech podmínek. Dunlop je známý tím, že přenáší technologie ze závodní dráhy k běžným řidičům. Jestli jste milovníci svižné jízdy, s obutím Winter Sport 5 si užijete perfektní handling i v zimě. Příjemným překvapením pro vás bude u takto vybavených pneu i příznivá cena.

Další dezény, které stojí za zmínku

  • Model GoodYear UltraGrip 9 ohromil porotu hlavně odolností před vznikem aquaplaningu a celkovou stabilitou při řízení. Chybičkou na kráse, jinak spolehlivých pneu, je vyšší hlučnost.
  • Pokud vám záleží hlavně na dlouhé životnosti pneumatiky, pak je pro vás jasnou volbou Michelin Alpin 5, který v tomto ohledu nechal konkurenci daleko za sebou.

 

Reklamám ani marketingu věřit nemusíte, ale testům pneumatik ano. Při výběru pneu jsou tím nejspolehlivějším vodítkem. Porotci testů jsou přísní, a dobrá hodnocení nerozdávají jen tak pro nic za nic. Pneumatiky si je musí zasloužit.