RadekS – profil lyžaře

Registrován od 28.12.2012, vložil celkem 26 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 3.1.2021 14:05  
Dnes v 9 h zaparkováno za asistence PČR na parkovišti u odbočky na Šerlich jako jeden z posledních. Přes večer nahoře napadlo cca 5 cm vlhkého prašanu. 200m pod parkovištěm jsou již jen zbytky sněhu. Na Velkou Deštnou to je už z 99% pokryto sněhem. Až za bufetem směrem na rozhlednu je pár míst se štěrkem.
Dost mě šokovala obsluha bufetu, která parkovala svůj VW vedle něj. Asi je jiná doba.
Cestou dolů před 12.h jsme již míjeli davy pěších turistů. Snad něco ještě připadne a vyjede něco co by najelo stopu.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 23.12.2018 19:16  
Dnes rano v 9 od parkoviste pod Serlichem. Vyrazili jsme na Velkou Destnou. Urolbovana cesta byla zapadana cca 5cm snehu, ktery se s pribyvajici vyskou menil z mokreho na prasan, ktery se na klistr lepil a maza tak namrzala. Stopa byla lepsi spis na brusleni nebo pro technicky zdatnejsi klasiky. Pred polednem zacalo sypat a foukat. Super lyzovacka.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 13.12.2018 14:31  
Dnes nové skutrove stopy díky Ski Skuhrovakum. Šel jsem ze Šerlichu na Velkou Deštnou a kolem ní. Fotky jsou Zde: https://photos.app.goo.gl/5ch8BUx9Ko1ESiSk9
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 12.12.2018 11:57  
Tak Vám tu musím sdělit jednu pozitivní zprávu pro všechny nadšené běžkaře. Dnes dopoledne jsem vyrazil na svých nejlepších klasičkách ze Šerlišského mlýna. První kilometry jsem prošlápli v cca 30cm prašanu jako první. Od Grunwaldského mostu nás překvapila krásně najetá stopa od skútru (asi Ski Skuhrov). Dvě krásné stopy na klasiku nás vedly až na Polomské sedlo, kde se stopa hvězdicovitě rozvětvila směrem k Vrchmezí (končila na Polomském vrchu), dále směrem ke křižovatce Pod Sedloňovským vrchem a na druhou stranu vedla až na Šerlich. Takže na první projetí to zcela jistě stačilo. Obrázky najdete zde: https://photos.app.goo.gl/ESmeboFhPKnzWHmL8 nebo zde: https://www.facebook.com/radek.sedlak.1232
9:39
9:39
10:09
10:09
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 13.12.2017 18:09  
Dnes naprosto luxusní podmínky. Ráno bruslení ze stadionu na Šámalku a potom po okolí zpět. Trošku to smekalo, ale nádhera (sem tam sluníčko, málo lidí a jpěkně to odsejpalo). Odpoledne klasika. Zvolil jsem nástup na Maliníku, kde jsme zjistili, že Vládní je až k přehradě pouze asfalt, takže jsme jeli podél kanálu až k Melzerově pomníku odkud to chce jít cca 200m po asfaltu na vládní , kde začíná super stopa až k Nové louce.
Dle mě je situace jak pro klasiku, tak i bruslení skvělá.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 9.1.2015 21:18  
Dnes projeto rolbo snad vše co šlo, tak se nedalo čekat a útěk z kolbenky o 13.hodině byl jasná věc. Nahoře připadlo pěkných pár čísel a manžestr s dvěma stopařema stál za to. Cestou zpět se to začalo lepit a měknout, ale snad do toho nezaprší ve těhle výškách :-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 29.12.2014 18:37  
Ze Šerlichu až na Pěticestí a na Zakletý pěkné polyžování. Celou cestu se dalo bez problémů bruslit. Žadný kámen, troška trávy vylézala až za Homolí směrem na Pěticestí. Sjet se dá i ke sjezdovce na Zakletý.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 26.12.2014 17:05  
Dnes byly ideální podmínky pro překrásnou lyžovačku. Napadlo 10 čísel, které rolba několikrát upravila. Opět jsem začali na vrcholu Černé hory. Tentokrát byla trasa projetá až na Kolínskou a dále na Zahrádky a až po Lesní boudu a zpět se dalo bruslit. Sice nádhernou atmosféru rušili davy hamťáků, ale šlo to. Dále směrem na Liščí nebo na Tetřeví to šlo jen na klasiku (rolba to neprojela).
Zpět se dalo tentokráte sjet do Jánek po sáňkařské dráze. Za odbočkou ze Zrcadlovek vyčnívalo pár kamínků, které se daly minout.
Prostě paráda.
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 24.12.2014 14:58  
dnešní lyžování na Černé hoře bylo zcela jiné. Vše umrzlo a dalo se lyžovat už jen na cestě nad Pardubickými boudami a též kousek na samotném vrcholu (k vysílači). http://mapy.cz/s/eRwS
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 23.12.2014 14:45  
I dnes se dalo pěkně lyžovat na vrcholu Černé hory. Je třeba vyjet nebo vyběhnout bez lyží na vrchol a odtud je to paráda. Ani loni jsem si tak pěkně nezalyžoval. Stopa je sice měkčí ale okruh na vrcholu a směrem na Kolínskou je stále dobrý. Až před odbočkou na Kolínskou od Václaváku to je mokré a vytáté. Přikládám trasu: http://mapy.cz/s/eR0A
Od odbočky na Zrcadlovky jsem běžel až na parkoviště s lyžemi v ruce.
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 2.2.2014 19:16  
Lesní úseky jsou opět plné jehličí a klaců, ale od Šerlišského mlýna na hřeben je stále sjízdná. Směrem k Černému kříži, na Vrchmezí i na Bukačku to je OK. Nejhorší usek je těsně před Šerlichem, kde je tolik jehličí, že to nejede ani trošku.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 1.2.2014 17:04  
Dnes jsme vyrazili dík všem negativním zprávám na průzkum terénu v běžecko atletickém vybavení, tj. v maratonkách. Nešli jsme směrem na Velkou Deštnou a Pěticestí, ale na Šerlich, Polskou traverzovou cestou těsně nad sjezdovkami až na Vrchmezí a poté, dál dolů na Polom a zpět k Šerlišskému mlýnu a nahoru k Šerlichu. Při běhu jsme dost často litovali toho, že jsme si nevzali běžky, protože úseky z Mlýna na Vrchmezí byly nádherné na bruslení a též cesta na polské straně vedoucí rovnoběžně s hraniční cestou kolem Bukačky byla OK. Zítra vyrážíme s běžkama!
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 26.1.2014 15:30  
Ideální podmínky pro běžky jsem vyzkoušel nad Pecí. Pěšky jsem si vyšlápl nad Zahrádky odku začala idylka na bruslení. Krásně upravené tvrdé stopy (na klasiku bohužel nešlo v těch pár cm vyříznout). Ze Zahrádek na Lesní a dále traverz pod Liščí až na Renerovky super. Snad jen stoupání z Lahrovek na Přední Rennerovky nešlo jet a lepší bylo lyže sundat. Pokračovali jsme na Rozcestí , Výrovku a zpět přes Liščí horu. Tam už bylo trošku více ledu, ale i tak super projížďka.
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 19.1.2014 21:33  
To co bylo včera super dnes neplatí. Části magistrály na níž svítilo sluníčko dnes zcela odtály. Dopoledne jsme ještě nahoru od Šerlichu jeli na Bufet, ale cestou zpět to bylo na přenášení. Nevytáté useky byly od Jelenky na rozcestí Pod Homolí.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 19.1.2014 21:29  
Nádherné počasí a nádherné podmínky pro běžkování, škoda, že vedle projížděli bajkeři a ještě více než běžkařů bylo pěšáků. Krásně čistý sníh. To co přes vánoce a nový rok nebylo.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 29.12.2013 19:00  
Dnes jsme vyjeli do sedla pod Homolí odkud se dá celkem slušně jezdit na obě strany. Kvalita sněhu zůstává stejná. Později odpoledne to začalo tuhnout (snad bude mrznout). Nevydržel jsem se dívat na ty odtáté fleky, tak jsem musel vyrazit do stopy s lopatou a pár míst směrem na bufet jsem nahodil po vzoru JIZ50, tak aby se dalo pár dnů ještě jezdit.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 28.12.2013 18:44  
Cesta ze Šerlichu na Pěticestí by se dala shrnout jako velice pěkná jarní lyžovačka. O Velikonoce by to byla zcela jistě pěkné.... Nej úseky bych doporučoval asi takto - rovinka pod výšvihem na bufet na V.Deštné, potom rovinka a sjezd od Jelenky po Homoly. Od Homole na Pěticestí to jde, ale už to není tak pěkné jako tyto dvě místa. Chtělo by to pár lopat a hlavně mráz, který se snad blíží.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 27.12.2013 16:59  
Dnešní projížďka ze Šerlišského Mlýna směrem na Vrchmezí, Černý kříž a Šerlich byla vzhledem k teplotním rekordům celkem dobrá. Nejhezčí úseky jsou od Mlýna po Polomské sedlo a stoupání na Vrchmezí. Ovšem až na Vrchmezí jsme s běžkama nedorazili (odtáto). Většina trasy byla však poseta jehličím v takové hustotě, že se ze skatu muselo přejít do klasiky a pomalého ťapání. Cestou bylo jen pár míst s kamínky a trávou. Zítra se vydáváme na Pěticestí, kde jehličí nehrozí.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 24.12.2013 14:55  
přes večer umrzlo vše co rolby projely nejspíš na večer. Z Černé hory dolů směrem na Kolínskou vše bez náznaku tání. Dále směrem ke Svornosti (nad Zahrádky) to bylo místy zledovatělé a odtáté až na kameny. Zpět jsem se vydal přes Zrcadlovky. Všude to bylo OK až od Zrcadlovek na cestu Jánek jsem musel lyže sundat a vyklusat na rozcestí. Ratraky to rozhrabaly až na kameny a někdy sníh zcela odtál. Cesta z Jánek na Černou horu je pro bruslaře hodně luxusní i sjezd po konci sjezdovky k parkovišti byl super.
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 23.12.2013 18:34  
zdravím všechny běžkaře. Dnes dopoledne byly rolbou projety snad všechny běžné tratě na hřebenu hor. Ve 12 hod. jsme nastoupili do stopy u Šerlišského Mlýna přímo za rolbou. Manžestr na bruslení byl sice měkčí, ale stopa na klasiku držela skvěle. Horší, ale upravené to je i směrem na Černý kříž, kde je podklad tvrdší zato daleko špinavější a plný jehličí. Pokud to s teplotou a deštěm půjde takhle dál, tak to o svátcích půjde jen na vrcholcích.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 21.12.2013 15:50  
Mohu jen souhlasit s CGRIMem. Dnes od 12.hodiny svítilo sluníčko na celém hřebeni. Stopa je nádherně tvrdá. Jediný trošku nebezpečný úsek je pod Bufetem v zatáčce, kde sníh nechybí, ale je tam vyježděné koryto. Snad připadne přes svátky pár centimetrů a nepřijde obleva :-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 14.12.2013 16:35  
Cesta za slunečným počasím skončila krátce po poledni prakticky na celém hřebeni Orlických hor. Tratě jsou upravené skvěle jak na klasiku tak na bruslení. Ze Šerlichu na Velkou Deštnou je zfirnovatělý sníh, který po západu slunce pod mlhu měnil rychle své vlastnosti...
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 1.12.2013 16:16  
Skvělé sněhové podmínky pro klasiku. Škoda, že to neprojel alespoň skútr. Cesta ze Šerlišského Mlýna na Bukačku a všude po hřebenu je bez škrábanců... Vždy se ale najdou pěšáci co si myslí, že když ty dva proužky ušlapou tak bude lépe :-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 19.1.2013 15:49  
Z Vrbna až na Andělskou horu projeto rolbou v celkem dobré kvalitě. V lese a na loukách probíhají o víkendu závody v LOBu. Les je protkám velkým množstvím skútrových cest o různé kvalitě. Sněhu moc není, ale lyže kameˇačky to zvládnou.
Nízký Jeseník
Vloženo 17.1.2013 16:33  
Ze Šerlišského mlýna na Vrchmezí, Bukačku i na Č.Kříž jsou stále skvěle projeté stopy na klasiku a bruslení. Na odkrytých místech je cesta pomalu zaváta. Na hřebeni to musí být očistec, protože tam foukalo fest, ale lesní pasáže jsou supr - pevná stopa pro skvělé sklouznutí...
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 15.1.2013 17:23  
Ze Šerlichu na Jelenku bylo urolbováno o víkendu (na klasiku OK, bruslení v 5cm prašanu je taky super).
Od Jelenky na Pěticestí a dále dnes ve 12hod. projeto rolbou. Stopa pro bruslení je měkčí - při odrazu se trošku boří. Super jízda..
Hřeben Orlických Hor