Spouštíme poradnu pro lyžaře

Potřebujete radu při výběru vybavení pro běžecké lyžování? Hodí se vám tipy na mazání běžek? Nebo chcete vědět více o nejnovějších trendech? V nové poradně se dočtete mimo jiné o vhodném oblečení na běžky.

Co by to bylo za rady, kdybyste neměli možnost si vhodné vybavení, vosky nebo oblečení zakoupit. Na KamZaSněhem.cz si nic koupit nemůžete, i proto jsme poradnu spustili jako součást eshopu Sporticus, se kterým spolupracujeme již od jeho vzniku.

Pracovníci Sporticusu mají dlouholeté zkušenosti s prodejem zimního zboží a zároveň se věnují běžeckému lyžování, ať už rekreačně nebo závodně. Články připravované zejména hlavní autorkou Lenkou Mechlovou svojí odborností výrazně přesahují to, co bychom dokázali vytvořit silami týmu KamZaSněhem.cz. Takže přispíváme jen drobnými radami a poradna je na webu Sporticusu v dobrých rukou (a přímo na KamZaSněhem.cz zůstanou z “dlouhodobého poradního obsahu” nadále jen rady a tipy na běžkařské trasy).

Mezi již publikovanými články naleznete užitečné rady, které vám pomohou při výběru nových běžek a bot na běžecké lyžování.

V článku Jak vybrat běžky se dočtete:

  • v čem se liší jednotlivé typy běžek na různé styly,
  • jak ovlivňuje výběr běžek výkonnost a zkušenosti lyžaře.

V článku Jak dlouhé běžky se dozvíte:

  • co rozhoduje při výběru konkrétní délky lyží,
  • jak důležitá je tvrdost lyží,
  • jak se vyznat ve váhových tabulkách,
  • jaká je optimální délka běžek,
  • na jaké chyby při výběru běžek si dát pozor.

V článku Jak vybrat boty na běžky zjistíte:

  • jaký je rozdíl mezi vázáním NNN / Prolink a SNS / Pilot,
  • jaké vázání má budoucnost,
  • proč se vyrábí různé boty na různé styly.

Často si kladete otázku, jak se mám dneska obléct, aby mi bylo na běžkách příjemně? Oblečení je základ, který má velmi výrazný vliv na celkový dojem z vašeho výletu či tréninku. Nevhodné oblečení vám může běžkování pěkně znepříjemnit. Mráz a změny počasí k zimě patří. Zkuste se tomu přizpůsobit.

V článku Jak se obléct na běžky se dozvíte:

  • jaké zásady je potřeba dodržovat,
  • jaký je význam třívrstvého systému oblékání,
  • jak přizpůsobit oblečení dle intenzity pohybu a zastávek.

Na jaká další témata se můžete těšit? Jeden článek věnujeme speciálně lyžím se skinem, které se těší velké oblibě. Naučíme vás, jak se o ně správně starat. Poradíme vám také s výběrem vhodných hůlek na běžky. A až napadne nějaký ten sníh, budou určitě aktuální témata s mazacími tipy. :-)

Sporticus je v současné době největším prodejcem lyžařských vosků v ČR. Nabídka je opravdu velmi široká a ceny rozumné. Navíc můžete využít výhod zákaznického systému a nakupovat ještě levněji. Kromě vosků zde najdete také kompletní vybavení pro servis lyží, velký výběr oblečení na běžky a další doplňkový sortiment. O posledním největším rozšíření zimního sortimentu o běžky a běžkařské boty jsme psali už v dřívějším článku zde na KamZaSněhem.cz.

Sporticus má nejen eshop, ale i kamennou prodejnu se sportovním zbožím v Praze. Ta se nachází  již rok na nové adrese U Elektry 650/2, Praha 9 a oproti předchozímu umístění je mnohem prostornější, což se zvlášť v této době může hodit :-). Přímo na prodejně si můžete vyzkoušet boty, oblečení nebo se pobavit s prodejci o konkrétních produktech, které vás zajímají. Prodejci mají sami spoustu zkušeností a sortimentu dobře rozumí. Dokážou zkompletovat lyže s vázáním. Domluvit se s nimi můžete i na základním servisu běžek.

A protože se blíží Vánoce, máme pro vás tip na dárek. Nemusíte vybírat nic konkrétního, nechte to na obdarovaného. Věnujte mu dárkový poukaz.