Jarmila Zemanová – profil lyžaře

Registrován od 8.1.2021, vložil celkem 3 zpráv.

Co dělám kromě lyžování?

Jsem celoroční turista - prochodila jsem už všechny české hory a některé slovenské hory.

Vložené zprávy

Vloženo 15.1.2021 18:51  
Já doporučuji jet nejezdit asi do profláknutých středisek, protože tam bude asi hodně lidí a plná parkoviště.
Doporučila bych spíše nějaké trasy níže položené, kde není tak velké stoupání a je to spíše po rovině - např. z Jablunkova směrem do Mostů u Jablunkova ( https://www.beskydy.cz/content/beskydy-bezecke-trate-bezecke-trasy-mosty-u-jablunkova-girovska-magistrala.aspx - tam je i telefon pro info - je to tam upraveno). Nebo v okolí nějakých obcí, kde to prošlapali místní lidi. Jinak např. z Visalají pěšky na Bílý kříž a odtud na běžkách směr Charbulák a zpět (z Bíl. kříže to sejít pěšky). Ale tam asi bude hodně lidí a na parkovišti ve Visalajích asi dost aut.

(Odpověď na dotaz uživatele Marek Chmiel z 15.1.: Dobrý den, zítra se chystáme a rodinou na běžky do Beskyd, všichni jsme začátečníci, někteří na běžkách ještě ani nestáli. Jakou oblast byste nám doporučili?)
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 8.1.2021 17:11  
(Odpověď na dotaz uživatele Vítězslav z 8.1.: Zdravím, nevíte někdo jestli se zlepšila situace na trase Martiňák-Pustevny. Díky za odpověď.)
Myslím si, že to ideální nebude, i když podklad je asfalt. Byla jsem tam před rokem, teď jsem tam nebyla, ale můžete zkusit poslat SMS nebo telefonicky zkontaktovat např. provozovatele hotelu Martiňák 607 066 772. Je to trasa - Václavák (i ve všední den tam bylo dost lidí a co teprve v So a Ne). Moc se mi ta trasa nelíbila - nejsou tam výhledy do kraje. Doporučení - pokud budou dobré podmínky, tak je možná lepší jet to z Martiňáku (tam zaparkovat auto) na Pustevny a zpět. Nevím, zda je možnost dát si jídlo, ale určitě bych dala přednost této lokalitě, kde bude méně lidí než na Pustevnách.
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 8.1.2021 16:57  
Podmínky pro běžkaře na trase Visalaje - Bílý Kříž - Švarná Hanka - hotel Charbulák nejsou dobré - málo sněhu. Informaci poskytla paní provozující horskou chatu Visalaje a dále potvrdil provozovatel horského hotelu Charbulák. Vhodnější jsou pěší výlety. Občas jsou namrzlé úseky. Lepší je chodit s hůlkami.
Běžecké trasy v okolí Lysé hory o tomto víkendu nedoporučuje pan Carbol, který je udržuje. Prý je to dost namrzlé (byl tam v Út) a doporučuje spíše nesmeky.
Moravskoslezské Beskydy