Redakce - SPORTICUS.CZ – profil lyžaře

Registrován od 14.11.2009, vložil celkem 38 zpráv.

SPORTICUS.CZ - eshop se sportovním zbožím

Vložené zprávy

Vloženo 6.1.2017 18:01  
Dnes se mi povedl premiérový průjezd lyžaře bruslaře na okruhu přes Vysoký hřeben (za Maliníkem). Celý okruh byl dnes poprvé upraven rolbou. Je to tam paráda, vřele všem doporučuji, je to úplně jiné než magistrála.

Jinak sněhu je všude dostatek, dle mého úsudku připadlo přes týden necelý půl metru, letos poprvé jsou upraveny levá i pravá cesta k rozcestí U Buku a cesta od Maliníku na Vládní už má oproti minulému týdne sněhu dostatek. Také se lyžaři letos poprvé mohou dostat z Hrabětic až do Jablonce.

UPDATE 18:00 - celý den lehce sněží, připadlo odhadem dalších 5-10cm, tedy cesty, které nebudou projety rolbou dnes v noci, budou lehce zasněžené.

Fotky naleznete na www.facebook.com/sporticus.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 28.12.2016 7:57  
V úterý po poledni projet malý okruh (trať Night Light Marathonu) a po sněhové nadilce se stav výrazně zlepšil. Napadlo přes 5cm nového sněhu. Problemova místa jsou překryta novým sněhem, takže už není nutná žádná extra opatrnost.

UPDATE 28.12. 7:50 - přes noc připadlo dalších cca 5cm, navíc rolby vše znovu kompletně upravili. Vypadá to na super lyžování.

Fotky najdete na www.facebook.com/sporticus.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 26.12.2016 12:20  
Projeto okolí Bedřichova - stadion je absolutně v pohodě, úsek nad stadionem (úvoz) je doplněn úmělým sněhem, takže zcela bez problémů, až K Buku žádný problém, pak na jednom místě uprostřed pár kamínků, ale jinak dobré. Nejkritičtější úsek je jako obvykle část před rozcestím U Nové Louky, kde je na trati spíše led než sníh, buďte opatrní. Poté až na Gregorův křz v pohodě. Silnici na Nové Louce směr Blatný rybník je potřeba smaozřejmě přenést.

Jestli nebude nějak extrémně tát, lyžování před koncem roku ani uspořádání NightLight Marathonu by nemělo nic bránit. Sice bude potřeba nahodit místy pár lopat sněhu, ale celkově jsou tratě v pořádku. Velké díky Jizerské OPS za perfektní úpravu stop !!!

Fotky jsou na https://www.facebook.com/sporticus.cz/
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 11.12.2016 13:08  
Aktuální stav z Bedřichova se nepíše dobře, protože ani počasí moc dobré není ...

V Bedřichově a okolí cca od cca 9 hodin prší a to samozřejmě sněhu moc neprospívá. Tratě v okolí Bedřichova patří k tomu nejlepšímu, co v okolí je. Dále směr Hřebínek už se na pár metrech muselo vyhýbat asfaltu, to samé platí ve větší míře o výjezdu na Točnu. Malý okruh (panelka) jde pak ještě nějak objet. Opravdu neprší úplně málo, určitě znáte pocit, když se vám začnou lepit kalhoty na pokožku. A silný vítr odtávání sněhu bohužel také pomáhá. Jizerská OPS udělala pro udržení tratí maximum možného, těm není možné nic vyčítat.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 10.12.2016 20:46  
Lyžování to nebylo vůbec špatné, hlavně ve výše položených místech, ale chtělo by to ochlazení ...

V Bedřichově a okolí to hodně taje, ale vzhledem k tomu, že to tam bylo minulý víkend upraveno rolbou, tak se lyžovat dá. Volba klistru na klasiku by ale nebyl problém - jednoznačne aqua klistr. Teploměr na parkingu ukazoval přes den 9 stupňů. Dále směr Hřebínek to docela jde, panelka z Točny směr Kristánov je taky docela dobrá. Okolí Krásné Máří je bez sněhu, to je poměrně jasné. Úsek Nová Louka - Krisitánov je asi nejhorší, tam se pohybu na lyžích v korytech od aut snad ani nedá říkat lyžování. Směrem nahoru už se situace zlepšuje, kopec na Rozmezí celkem v pohodě, Kasárenská se ještě docela boří. A pak přijde náhlá změna - příjezd na Knížecí a Promenádní, které byly minulý týden upraveny rolbou a je to fakt poznat. Škoda, že nepovedlo dojednat s Lesy ČR úpravu už na minulý víkend, stav tratí by byl mnohem lepší.

Předpověď na neděli nevypadá vůbec dobře - má pršet a až poté se má postupně ochladit s přechodem srážek ve sněžení. Můžeme tedy jen doufat, že bude více sněhu než deště, jinak si už moc nezalyžujeme.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 4.12.2016 15:45  
Pro bruslaře je možné jezdit na okruzích v okolí Bedřichova a maximálně pak na Novou Louku, dále už to je vhodné jen pro klasiky. Dnes jsem objel malý okruh, který byl projetý v pátek skútrem a nejhezčí části byly od Kristiánova na Točnu nad Hřebínkem (panelka) a pak zelená značka ze Hřebínku na půl cesty k Nové Louce. Ale panoramata byly všude krásné. Kdo tu dnes nebyl, udělal chybu ...

Fotoreportáž na www.facebook.com/sporticus.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 3.12.2016 15:57  
Aktuální stav tratí v Bedřichově - upravena je závodní 5km trať a loňská trať Jizerské 50. Stav tratí je velmi dobrý, až na pár ledovatých míst na 5km okruhu. Dále je velmi pěkně upraveno okolí stadionu. Parádní práce Jizerské OPS.

Kdo chce jezdit v okolí stadionu a stačí mu cca 8km tratí, má možnost volit jak klasiku, tak bruslení. Směrem dále to už je jen na klasické lyže.

Co se týče úpravy skútrem směrem od Buku dále, tak jel přes Novou Louku, Kristiánov, Točnu, Hřebínek, odtud po zelené značce lesem k přítoku Bedřichovské přehrady a pak přes Vládní zpátky k Buku. Cestou na stadion je projet ještě průsek pod elektrickým vedením mezi magistrálou a zavodními tratěmi. V těch úsecích mimo velké cesty dávejte velký pozor.

Fotky najdete na www.facebook.com/sporticus.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 13.11.2016 12:16  
Čerstvé zprávy z Jizerek - dnes z Nové Louky přes Rozmezí na Knajpu, zpět přes Hřebínek

Z Nové Louky směr Blatný rybník docela dost malých kamínků, pak až minimálně na Kristiánov dost ledovaté od aut, na Rozmezí se to pomalu zlepšuje. Nahoře není sněhu o moc více než dole. Ale v okolí Knajpy je to krásné. A Zpět na Žďárek bacha na náhodné kameny, sjezd na Tetřeví je v pohodě. A pak začíná dle mého nejlepší lyžování - od Tetřevích bud až k Točně je navrchu i trochu prašanu a je to fakt hezký, hlavně tam už chvíli nejelo žádné auto. Ze Hřebínku na Novou louku to je taky docela dobrý, žádný výrazný problém.

Dnes už bylo na lyžích mnohem více lidí než včera, ale lyžaře stejně potkáte jednou za 5 minut. Jinak na stadionu v Bedřichově běželo sněhové dělo asi do 9:30, přes noc tam přibyla pěkná hromádka. Nezbývá než doufat, že nám to vše v příštím týdnu neroztaje.

Fotky z dnešního dne najdete na www.facebook.com/sporticus.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 12.11.2016 10:43  
Aktuální stav sněhu na Jizerské magistrále z Bedřichova - sobota 10:00. Nejdůležitější zpráva je skutečnost, že lyžovat se opravdu dá. Berte klasické lyže, bruslit se fakt nedá.

Velcí nadšenci mohou nazout lyže už v Bedřichově, překvapivě to je docela dobré lyžování. Směrem do kopce v pohodě, v posledních části sjezdu zpět do Bedřichova jsem nějaké šutry trefil a příště bych to asi sundal. Poté mezi Novou Loukou a Hřebínkem je nejlepší jet ve vyjetých stopách po autech. Směrem od Hřebínku výše sníh přibývá (já jsem byl nejvýše na Točně nad Hřebínkem), ale dle mého úsudku i zpráv od Zuzky Kocumové se stav na Knajpě už o moc neliší.

Jinak je to krásný brzký začátek sezóny, nikdo nikde, potkal jsem 2 běžce, 3 lyžaře a několik turistů. Prostě paráda.

Fotky z dnešního dne najdete na www.facebook.com/sporticus.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 6.1.2016 13:15  
Čerstvá informace od Jizerské OPS

V současné době leží v Bedřichově přibližně 5cm sněhu. Technika pro úpravu tratí je připravena, ale vhodné podmínky pro vyjetí strojů zatím nejsou. V noci na dnešek byl dokončen 4km okruh z technického sněhu pro účely závodů J50. Na okruhu se stále pohybují pořadatelé s technikou a trénující závodníci. Žádáme všechny o zvýšenou opatrnost a ohleduplnost. :)

www.facebook.com/sporticus.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 5.1.2016 13:59  
Dnešní stav z příprav na Jizerskou 50.

Trénovat se dá stejně jako včera na 1350m dlouhém úseku od konce stadionu po rozcestí U Buku. Mimo tento úsek je připraveno dalších cca 600m od Buku na závodní tratě, kde by se správně asi lyžovat zatím nemělo, ale jezdí tam všichni (v tomto úseku nejsou zatím stopy). Sněhová děla se nyní zaměřila na okolí koupaliště Dolina, kde bude pravděpodobně pytlík po startu včetně občerstvovačky.

Fotoreportáž z dnešního dne najdete na www.facebook.com/sporticus.cz

www.sporticus.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 4.1.2016 18:03  
V Bedřichově je dnes připraven cca 1350m dlouhý úsek na trénink před Jizerskou 50 (od konce stadionu až na rozcestí k Buku). Zítra opět čekejte další kus navíc.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 3.1.2016 21:45  
Na základě dotazů čtenářů doplňujeme informace o možnosti tréninku v okolí Bedřichova.

Podle všech dostupných informací (i několika osobních návštěv) mohou lyžaři na navezeném sněhu trénovat bez jakkýkoliv omezení, pořadatelé neplánují trať ani uzavírat, aby zde byla možnost tréninku před JIZ50. Samozřejmě, že v místě navážení sněhu se lyžovat nedá, ale poslední 3 dny to fungovalo tak, že se dá lyžovat na části trati, která byla připravena do předchozího večera (tam jsou i vyřízlé stopy). Ta nově připravovaná část stopy nemá a bývá viditelně oddělena od zbytku (buď bariérou nebo třeba dnes velkým klackem).

Fotoreportáž je na https://www.facebook.com/sporticus.cz/
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 3.1.2016 12:59  
Dnes se dá lyžovat na cca 900m od konce stadionu pod stoupání k Buku, po celé délce je klasická stopa (většinou i dvě, takže pro bruslaře to opravdu není). Na zítra to vypadá, že se dnes povede připravit i kopec k Buku, takže délka se prodlouží odhadem na 1300m. Fotoreportáž je na https://www.facebook.com/sporticus.cz/
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 1.1.2016 19:39  
Čerstvé informace o přípravách na Jizerskou 50 přímo z Bedřichova.

Dnes je plán připravit 4km okruh ze stadionu k Buku a zpátky přes závodní 5km okruh (přes Velblouda) zpátky. Na tomto již traktory usilovně pracují. Když by se povedlo nasněžit další kupy umělého sněhu, použili by se na rozšíření okruhu na cca 7km. Prostě vše je závislé na vývoji počasí.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 1.1.2016 19:38  
Sníh je nyní rozvezen přesně na 500 metrech od výjezdu ze zatáček nad Bedřichovem po nejnižší bod kopečku pod Bukem. Dokonce je tam vyřízlá i klasická stopa. Pořadatele čeká ještě dost práce i na 4km okruhu ...
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 17.12.2015 22:30  
Čerstvé zprávy z Míseček - celý den je mlhavo, lehce mží a chvílemi i zaprší. Sněhu ubývá poměrně rychlým tempem. Svážnice jsou docela v pohodě (až na ty stovky lidí). 5km okruh je místy blátivý, ale projet zatím jde. Cesta na Vrbatovku je asi nejlepší, ale na několika místech už je přes cestu potok od tajícího sněhu. Chtělo by to optmálně nějaký sníh :-)
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 8.12.2015 23:16  
Dnešní zpráva od Petry Hančové z Míseček - "Dnešní stav je dost podobný neděli. Svážnice na Medvědín a cesta na Vrbatku OK, ale oblast kolem střelnice dostává zabrat a je spíše jen na přejetí než na najíždění km."
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 2.12.2015 21:52  
Na Mísečkách sníh zatím neodtál, spíše naopak. Tak zní dnešní zpráva přímo od Standy Henycha, který tam byl. My tam jedeme na soustředění ve čtvrtek večer, pak budeme mít podrobnější zprávy.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 27.11.2015 15:38  
Z Bedřichova se v pohodě dá objet kolečko přes Knajpu a Hřebínek, dokonce se ani nemusí jet na nejhorších lyžích, štěrku je minimálně. Sněhu výškově není sice moc, ale je ujetý od aut až na mlat a na něm je trochu nového, takže je to dobré i na bruslení.
ZDROJ: FB profil Milana Jelínka
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 25.11.2015 14:01  
Sněhové zpravodajství z Horních Míseček od pana Soukupa

Klasika na extra (super) po silnici na Zlaťák (šlo by obstojně i na skate) do druhé zatáčky toho je trochu méně, ale jde obout u Jilemnické boudy. Po svážnici (občas kamínek), ale super to je za sjezdovkou do Labského dolu, tam jsou od lyží velkých skútrů krásně vylisované a umrzlé pruhy a hezky se v tom člověk sklouzne.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 23.11.2015 20:06  
V Bedřichově napadly od rána cca 3 centimetry nového sněhu a sněží dál. Teplota ve 20 hodin mínus 2,5 stupně. Nahoře už to nemusí být špatné lyžování, podle Zuzky Kocumové tam bylo včera (neděle 22.11.) 6-8 cm sněhu a něco určitě přibylo. Dole to na lyžování ještě není, ale sněhové dělo na stadionu se snaží na maximum.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 23.11.2015 20:00  
V Jakuszycích už vyjely rolby. Zdroj: FB Jakuszyce
Jakuszyce a okolí
Vloženo 23.11.2015 7:42  
Mlha přede mnou, mlha za mnou, ale nahoru jsem trefil! Petr Plecháč - zpráva z prvního lyžování na trase Horní Mísečky - Zlaté Návrší
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 25.11.2010 9:31  
Běžecké tratě na Horních Mísečky upraveny, sice zatím jen pro bruslení, ale přece. Zdroj: http://www.skiareal.cz
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 24.11.2010 15:04  
Jizerská OPS plánuje s velkou pravděpodobností na sobotní ranní hodiny první úpravu části tratí skútrem, který vyjede z Bedřichova. O podrobnostech budou informovat v pátek do 17 hodin. Zdroj: www.jizerskaops.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 28.1.2010 9:45  
V Jizerských horách dnes ráno silně sněžilo, ale rolby hned po ránvyjeli jak z Bedřichova, tak i z Jizerky na úpravu hlavních tras magistrály. Zdroj: www.jizerskaops.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 3.1.2010 17:45  
Dnes vyjely poprvé rolby na trasu Jizerské magistrály. Upravena je většina tras, takže uspořádání Jizerské 50 nestojí již nic v cestě. www.jizerskaops.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 25.12.2009 22:31  
Z pátka na sobotu upraví Jizerská OPS pouze stopy na stadionu v Bedřichově a v úseku k Buku, tj. pouze v místech kde je umělý sníh. Takže s lyžováním to vypadá asi hodně špatně. Zdroj: www.jizerskaops.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 22.12.2009 9:20  
Celá trasa Jizerské padesátky upravena rolbou. Podmínky pro lyžování jsou celkově velmi dobré, pouze na některých místech si dávejte pozor. Zdroj: www.jizerskaops.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 13.12.2009 23:30  
Dle záběrů ze zpravodajství České televize to na tratích na Horních Mísečkách vypadalo přímo úžasně. Možná tam vyrazím i během týdne.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 11.12.2009 9:30  
Na Jizerce napadlo 10cm sněhu, teplota kolem nuly. Zdroj: www.dudovi.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 11.12.2009 9:29  
Běžecká trasa Ovčárna - Švýcarna a zpět v délce 8km je asi upravena. Zdroj: www.holidayinfo.cz
Hrubý Jeseník
Vloženo 9.12.2009 15:25  
V úterý ráno nebyl sníh ani v Bedřichově ani na Jizerce. Během dne však napadlo cca 5-10 sněhu. Celkem spadlo za celý den cca 25mm srážek, což by znamenalo 25cm sněhu. Bohužel během večera začlo pršet a do rána vše kvůli dešti opět roztálo :-(
Zdroj: Webkamery na www.jizerskaops.cz a www.chmi.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 6.12.2009 19:44  
Podle informací z webu se na Jizerce dá lyžovat, i když zatím jen pro nedočkavce na zasněžené trávě. Sněhu je tam stále 5-10cm. Zdroj www.dudovi.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 3.12.2009 9:14  
Podle informací z webu napadlo na Jizerce 5-10 sněhu, na strojní úpravu tratí to však nestačí. Zdroj www.dudovi.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 3.12.2009 9:12  
Podle informací z webu napadlo v Bedřichově 3cm sněhu. Zdroj www.jizerskaops.cz
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 14.11.2009 8:56  
Podle informací z webu je upravena běžecká trasa mezi Ovčárnou a Švýcárnou. Zdroj: http://www.holidayinfo.cz
Hrubý Jeseník