Jiří Kohoutek – profil lyžaře

Registrován od 24.1.2021, vložil celkem 7 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 12.3.2022 16:54  
Papežov - Zimný - Ivančena: Trasa stále sjízdná po celé délce už od parkoviště v Papežově, protažená rolbou počátkem týdne, stopa na klasiku začíná až mezi Huserkou a Zimným. Jelo se dobře, sněhu zatím dostatek, ale už odtává a mimo stín dost měkne, místy je to i namrzlé. Citelně kvalitnější byl úsek mezi Zimným a Ivančenou, tam se mi jelo nejlépe.
V úseku mezi Papežovem a Zimným se to hemží skialpinisty, běžkaři spíše výjimkou, potkal jsem jich jen několik. Na neděli tu trasu můžu ještě bezpečně doporučit, jak to bude dál vzhledem k chystanému výraznému oteplení, to už si netroufnu zhodnotit.
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 6.2.2022 17:56  
Okruh Bílá - Salajka - Bumbálka - hřebenovka na Bobek - Bílá: trasa čerstvě upravená v celé délce, většina trasy i s vyfrézovanou stopou na klasiku. Sněhu také všude dostatek, jen přímo dole v Bílé kolem cesty je to trochu horší, ale stále průjezdné. Celkově velmi dobré podmínky a bezproblémová jízda. Největší provoz byl po hřebeni mezi Bumbálkou a Bobkem, v úsecích Bílá - Bumbálka a Bobek - Bílá už mnohem méně.
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 29.1.2022 23:20  
Okruh Bílá přes Kozí Hřbety na Mezivodí a druhou stranou údolí zpět na Bílou: podmínky dobré, sněhu dostatek, stopa po celé délce trasy upravená rolbou a nerozšlapaná od pěších turistů.
Jen pozor na parkování v Bílé, aut na parkovišti u ski areálu mraky, ale jakž takž se ještě místo najít dalo. Parkoviště na Mezivodí o poznání prázdnější.
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 22.12.2021 21:23  
Okruh ze Samčanky po magistrále pod Němčankou na Kozí hřbety a okolo Javořiny zpět. Sněhová pokrývka nerovnoměrná, zhruba od 5 do 15 cm, místy to ale i dřelo po kamíncích. Stopa neprojetá, neupravená, dalo se to jakž takž jet, ale počkal bych na více sněhu, nicméně dle předpovědi se má naopak oteplovat, takže podmínky se budou spíše horšit.
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 21.2.2021 17:43  
Beskydská magistrála od soutoku Bílé a Černé Ostravice přes Gruň a po hřebeni na Bílý kříž vcelku dobře sjízdná, upravená před několika dny, i když vyfrézovaná stopa na klasiku není po celé délce. Sněhu zatím dostatek, ale už měknul a tál, pokud půjde oteplování stejným tempem, tak do dvou tří dnů už budou některé úseky neprůjezdné. Na to, že byla neděle a krásné počasí, tak překvapivě málo lidí, více běžkařů jen v okolí Bílého kříže. Tam byla stopa také nejnamrzlejší.
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 31.1.2021 17:07  
Trasa ze Samčanky po magistrále směrem na Mezivodí pěkná a strojově upravená, jedna stopa na klasiku a pruh na bruslení, nerozšlapané pěšími. Sněhu dostatek, jen blíže k Samčance už je notně zledovatělý. Akorát teda běžkařů pomalu jak na Jizerské padesátce.
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 24.1.2021 22:07  
Morávka, okruh pod Travným: rozumně sjízdné až zhruba od 600 m.n.m., takže ještě kus nad rozcestím Kobzok. Pod touto hranicí už hodně taje, spíše jen zbytky sněhu. Trasa je i dost prochozená od pěších, stopa nepříliš kvalitní, ale sjízdná.
Moravskoslezské Beskydy