Martin_ – profil lyžaře

Registrován od 9.2.2021, vložil celkem 5 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 16.2.2021 20:51  
Hostivař: Od Lidlu z Řepčické přes všechny horní louky, řada pěkných stop na klasiku, příjemné svezení. Z poslední louky před minigolfem bezvadný sjezd dolů k nádrži, do blízkosti velkého dřevěného mola. Cesta podél přehrady k hrázi protažená, ale nesypaná, dalo se jet bez problémů, i dál pod hrází podél meandrů Botiče až k rybí restauraci. Odhaduji, že horní louky budou ještě během středy dobře sjízdné všude... Před polednem i krátce po obědě minimum lidí, velká pohoda.
Praha
Vloženo 16.2.2021 20:30  
Divoká Šárka: Z konečné tramvaje až téměř k Pražskému okruhu (sad Zlodějka), dále po vnější šárecké hranici směr Padesátník, zajížďka na pole mezi Kopaninou a Nebušicemi (protkáno hezky projetými stopami), zpět do Purkrabského háje, dolů na Dívčí skok a podél Šáreckého potoka Tichou Šárkou na Jenerálku... Hlavní cesty protažené a částečně sypané nebo sem tam kamínek, ale skoro pořád se dalo jet buď podél, nebo v nesypaných úsecích po. Vedlejší cesty, pole, louky atd. naprosto v pohodě. Celkově pěkné výletní svezení, kde se žádný úsek neopakuje, dohromady 13 km.
Praha
Vloženo 13.2.2021 18:36  
Hostivař: včera běžky, dnes pěšky, podmínky na lyže stále bezvadné po oba dny. Nahoře na loukách pohoda i pro áčkové lyže, spousta dobře projetých stop, lyžaři a pěší si vzájemně nijak nepřekáží, dost místa pro každého i o víkendu. Dole u hráze a dál podle meandrů Botiče (směrem k tramvaji) se dá také v pohodě, stopy vedle cesty, samotná cesta protažená, ale nesypaná štěrkem až k domkům.
Praha
Vloženo 9.2.2021 18:51  
V Ďáblicích výborně, stojí za svezení, viz můj popis ze dneška (18.48).

(Odpověď na dotaz uživatele Gabča z 8.2.: Prosím vás, víte někdo, jak to vypadá s lyžováním v Ďáblickém háji nebo v Letňanském lesoparku? Díky za info.)
Praha
Vloženo 9.2.2021 18:48  
Krátce po poledni: Ďáblický háj - od hvězdárny po hřebeni kolem jezírek přes vrch Ládví (geodetická věž) dolů k vozovně... pokračování do Čimického háje, lyže lze nasadit za křižovatkou už u Penny... Čimická hájenka s vykotlaným dubem a dál na Bohnice, nazpátek druhá varianta trasy - po severních okrajích obou hájů... Sněhu všude dostatek, některé hlavní cesty protažené, ale nesypané, nevydřené; vedlejší cesty ušlapané nebo projeté běžkaři. Svezení parádní, bez obav i s lepšími lyžemi. Po poledni téměř nikdo nikde, s přibývajícím odpolednem přibývalo i pěších a běžkařů.
Praha