maxcherry – profil lyžaře

Registrován od 23.1.2023, vložil celkem 2 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 31.1.2023 19:07  
Dnes s nevelkými očekáváními jsem vyrazil přes poledne na Ondřejov a byl jsem příjemně překvapen. Obtížné ledovaté podmínky z druhé poloviny minulého týdne byly ty tam, zůstal tvrdý podklad a na něm cca 1 - 2 cm nového sněhu. Lyžoval jsem v sadu, kde v jeho jižní polovině se dalo na cca 400 metrovém okruhu parádně bruslit (foto č. 1) a i klasici si tu najdou svoje. Dál jsem se ale nepouštěl, neb krtek zde vystupňoval od minulé návštěvy své úsilí ;) Pak jsem také jezdil na louce pod hvězdárnou (foto č. 2), kde jsou krásné výhledy do (již zeleného) údolí Sázavy. I zde se dalo dobře bruslit v místech, kde sníh ujezdily sáňkující děti, terén je ale náročnější a vyžaduje větší fyzičku. Celkově i vzhledem k nízkým očekáváním 6/10. Škoda, že podmínky nevydrží.
12:33
14:30
Ladův kraj
Vloženo 23.1.2023 17:12  
Okolí ondřejovské hvězdárny včera a dnes: Včera po krátké sněhové vánici pěkné bruslení od parkoviště k 2m dalekohledu, dnes tamtéž stále dobré, ale povrch už umydlený, takže trochu hůře drží hrany. Nejlepší je okruh po žluté, dále vpravo po vrstevnici - široká zpevněná cesta vedoucí od pily, znovu vpravo po modré až k rozcestí Pod Skalkou (cca 400m opět velmi dobré i na bruslení) a zpátky k obci po červené. I zde se dá obstojně bruslit. S výjimkou asi 50 m úseku v mírném klesání, kde vykukují kamínky, není třeba se obávat o skluznice.
Lyžování na dalším oblíbeném místě (sad pod 2m dalekohledem) je už horší a trpí tím, že nám letos ještě nestačila pořádně promrznout zem. Sníh ve stopách je tak mokrý a na některých místech voda prosakuje z podkladu do stopy. Také se tu notně vyřádil krtek ;) Celkový dojem včera 5/10, dnes 4/10.
Ladův kraj