Západní Krušné hory: zpráva z 29.3.

Vloženo 29.3.2019 20:27
Odpoledne mě příjemně překvapilo, že na mapě KLM zasvítily jako upravené trasy z Božího Daru k Loučné a Klínovci. Stav na mapě sice ne úplně všude odpovídá realitě, ale i tak děkuji za úpravu, aspoň mám co psát :-)

Z Božáku k celnici upraveno nahladko, stopa už se nedala vyříznout. Od celnice nahoru podél hranic paráda. Sjezd k Loučné má dva kraťoučké úseky s rizikem poškrábání lyží, většina je ale ok. Z 2 variant na mapě je upravena jen ta se serpentinou. Před Loučnou je vytáté křížení s potokem, dál jsem už nejel. Nahoru pod sjezdovky až moc jehličí, viz nejhnusnější fotka - na skate nemožné, dolů bych to jet nechtěl, nahoru ve stopě nejlepší varianta, lepší než sedět doma. Opět existuje jen jedna z variant v mapě, zas ta se zatáčkou. Ale po louce pak odbočovala další upravená trať dolů k Loučné, viz jedna z fotek, ale nejel jsem tam. Úprava končí u spodku lanovky Suzuki. Odtud jsem po traverzových cestách a mírných sjezdovkách dojel až ke spodku lanovky Dámská. Skiareál už měl upraveno pro další den,takže bez problému.

Odtud 1km pěšky po silnici na rozcestí Selský les - vyznačení jejího kusu jako upraveného je jen pro zmatení nás, co to tu neznáme :-)

Úsek Selský les - Traverz upravený, většinou pěkný, dohromady tak 300 metrů až příliš jehličí. Z rozc. Pod Macechou žádná stopa směrem Na Skalách upravena není, ač to mapa tvrdí, zato z Traverzu směrem na jih upraveno bylo - možná bude upraveno to,co jel před pár dny Karl. Já ale musel před soumrakem utéct na sever - úprava končí přesně dle mapy u sjezdovky Na Dámské. Odtud již po neupravených trasách, místy byly zřetelné pozůstatky stop lyžařů z minulých dní, nakonec jsem dojel bez sundavání lyží (když nepočítám křižovanou silnici na Klínovec) až na Božák.

GPS záznam: https://strava.app.link/oXLd1bbDsV

Mapa obsahuje polohu 3 fotek. Zbylé fotky z této zprávy (2) údaje o poloze neobsahují.

Oblast: Krušné hory Západní Krušné hory

Nejnovější zprávy z oblasti Západní Krušné hory

Vloženo 21.4.2024 17:49
Boží dar. -0,5 stupně, pod mrakem. Sněhu od 15 do 25 cm. Dalo se, za celý den jsem snad ani běžky neškrábl. Místy šly hůlky na asfalt. Od podkladu začíná někde odtávat, ale tak 1-2 dny to určitě ještě půjde.
Vloženo 5.2.2024 8:03
Od odbočky pod Meluzínou 2x kolečko Na Skalách-Pytlácká Rokle-Traverz-odbočka Na Dámské-Pod Macechou-Na Skalách. Podmínky relativně slušné na tu bídu kolem, přenášet se nemuselo nikde, jen asi 2x to chtělo opatrně přeťapat cca 10 m vytátý úsek pod... více
Vloženo 27.1.2024 15:24
Kolem Božího Daru už není sníh. Jediné, kde to jde je nástup do stopy Pod Meluzínou a jet směr Na Skalách, Pytlácká rokle, Traverz, tam nahoře jsou stopy nejhezčí. Stopa na klasiku krásná, asi 1.5 cm prašanu na totálně umrzlém podkladu, ale celá... více
10:22
12:40
Více zpráv z oblasti Západní Krušné hory