Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 13.4.

Vloženo 13.4.2019 18:24
Projel jsem všech 36 km upravených tratí, ve výsledku 52 km najetých, vše bez přenášení. Na polovinu dubna paráda, naposledy v roce 2013 se takhle pozdě lyžovalo tak dobře, viz https://www.kamzasnehem.cz/bezky/jizerske-hory?rok=2012_2013. Odpoledne již tratě na nejfrekventovanějších místech opotřebované (Promanádní, Jezdecká), naopak stopa po Soušské silnici dolů byla stále v dobrém stavu. Díky za úpravu!

Následuje seznam míst, kde byla vytáto přes polovinu šířky cesty a víc = zatím se dá v pohodě objet, v neděli to na většině míst bude ještě bez přenášení, příští týden se začne přenášet. Mezi Jizerkou a parkovištěm na Mořině 1x 1 metr bez sněhu (bez problému se přejde po trávě) + 1x překračování potůčku obkročmo nebo objíždění = jinak příjemné překvapení, navíc tam jezdí málo lyžařů. Mezi Mořinou a bunkrem 1x místo s nadbytkem asfaltu. 2 asfaltová místa na Kasárenské, těsně pod Knajpou se možná bude přenášet brzy. Z Čihadel směrem ke Žďárku nedává takový smysl objíždět vytátých asi 50 metrů těsně před rozcestím Nad Černým potokem, pač po dalších 200 metrech úprava končí u dalšího delšího vytátého místa. Z Čihadel na Kristiánov 3 místa s nadvládou asfaltu, všechna až pod odbočkou k Chatě věčného mlčení. Jedno z nich vyžaduje obcházení škrapou, tam to někteří radši sundavali. 2x místo s asfaltem na Soušské silnici (jedno z nich je na páteřní trase magistrály. Překvapivě bez problémů na kříženích s potoky je spojka ze Souše na Jezdeckou (Darrská cesta), přesto pro fajnšmerky je to asi nejslabší místo (místy rozdupáno, místy jehličí).

Parkování na Souši v pohodě, pod hrází za 50 Kč bylo přes půlku míst volných jak při příjezdu po 9h, tak při odjezdu po 15h.

Fotkami se nenechte odradit, fotil jsem zpravidla ta horší místa zmiňovaná v textu.

Mapa obsahuje polohu 12 fotek. Zbylé fotky z této zprávy (3) údaje o poloze neobsahují.

Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 24.4.2024 23:38
Parkoviště pod Bukovcem Tak trochu jsme podlehli zprávám, že by tu mohl být ještě sníh na běžky. Není. Mám fotku, jen ji sem nemohu dát.
Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála