Moravskoslezské Beskydy: zpráva z 27.12.

Vloženo 27.12.2019 17:57
Na Pustevnách od úpravy proběhlé ve čtvrtek okolo poledního připadlo do rána min. 5 cm sněhu a celý den sněžilo dál.

Závodní okruh je jasnou volbou na skate a pro lidi, co chtějí trénovat. Klidně na nové lyže. Stopa na klasiku je tam místy vyjetá od lyžařů.

Pustevny - Martiňák: první 2 km urolbováno nahladko bez stopavače, stopa na tom je vyjetá od lyžařů. Problematických je několik křížení s potoky, projel/objel jsem vše,ale kvůli těmto místům bych příště volil kameňačky. Následuje parádních 3.5 km s vyříznutými stopami na klasiku. Dál už zas bez strojových stop ale bez problémů. Posledních 500m před Martiňákem už rolba nejela a ani by to nešlo, ale ve vyjeté stopě uprostřed kolejí od traktoru se jet dá.

Směrem k chatě Mír má spodní trasa (od zatáčky pod parkovištěm okolo Skalíkovy louky) strojovou stopu na klasiku skoro až k rozcestí Pod Radhoštěm, kde se obě cesty spojují. Horní trasa má strojovou stopu zhruba na polovině, ale i úseky se stopou od lyžařů jsou pěkné. Pokračování směrem k chatě Mír má také jen stopu od lyžařů (na urolbovaném podkladě), o něco horší, ale pořád se dá celkem v pohodě. Rolba to otočila cca 2 km před chatou Mír a protože trasa pokračovala vyjetými kolejemi, otočil jsem to i já. Celá tahle trasa je bez problematických míst. Na skate nevhodné - mimo stopy často rozdupané.

Svážnice do prostředka zrušené velké sjezdovky - nenadchne, neurazí, sněhu dost, stopa na klasiku vyjetá od lyžařů, na skate moc ne, po rolbě tam projelo ještě nějaké auto.

Parkování na Pustevnách stojí 150 Kč, v 9 ráno tam stálo sotva 10 aut. Pak se zaplnilo, převládají pěší výletníci mířící na Radhošť, kam proudí opravdu davy.

GPS záznam trasy: https://www.strava.com/activities/2960603345
Oblast: Beskydy Moravskoslezské Beskydy

Nejnovější zprávy z oblasti Moravskoslezské Beskydy

Vloženo 10.2.2024 11:58
Pustevny se vubec nedaji, hruza. Snih jeste je, ale stopa je uplne zapadana jehlicim, takze to vubec nejede. Nema cen sem jezdit.
Vloženo 10.2.2024 10:19
My dnes zkusili závodní okruh a nedá se. Vše je pokryto jehličím, šišky. Místy bez sněhu. (Odpověď na dotaz uživatele Kolda z 9.2.: Nevíte někdo prosím, jak to vypadá aktuálně na Pustevnách?)
Vloženo 2.2.2024 20:23
Pustevny - Po čtvrtečním sněžení a dnešní úpravě opět fajn svezení, hlavně na okruhu Skalička. Dojezdy na okruhu Velkou sjezdovkou lehce zledovatělé, jinak bez problémů až ke křížení se zelenou značkou na Radhošť. Letos poprvé jsem zkusil i okruh... více
14:51
14:57
15:12
15:29

» Zobrazit všechny fotky (celkem 6)

Více zpráv z oblasti Moravskoslezské Beskydy