Východní Krušné hory: zpráva z 20.2.

Vloženo 20.2.2021 17:30
Klíny + Dlouhá Louka: všude sněhu dost, i jen lehce problematická místa bylo těžké hledat. V obou oblastech na některých místech krásně rovně urolbováno, někde po rolbě dost hrudkovitý sníh... takže asi podmínky, za kterých se rolbuje těžko a možná i to je důvod, proč před dneškem nebyl upraven třeba okruh Fláje, kde je úprava ze středy - ale jako klasik jedoucí proti směru hodinových ručiček jsem okruh hodnotil dobře. A třeba na okruhu Vysoká Mýť (kde jezdí míň lidí a stopy hodně vydrží) byla místy lepší starší stopa, než nová v hrudkovitém sněhu. Naopak u Klínů nové stopy na klasiku vždy lepší starších. Každopádně i tak za úpravu díky!

Jediné aktuálně problematičtější místo na mé trase viz GPS záznam https://www.strava.com/activities/4818461647 bylo křížení s prohrnutou asfaltkou k zámečku Lichtenwald (ale stačí tam ráno nejezdit v plné rychlosti). Stav úpravy v zásadě odpovídá http://skimapa.cz/oblast/krusne-hory-vychod, jenom je upraveno až do Mníšku (tam ale v Po/Út už sníh nebude), pak vedly stopy i k Seiffenu v DDR (tam jsem nejel, musím jít příkladem :-). Čerstvě upravená je i severní varianta okolo Jelení hlavy - tam je pár míst, kde za pár dní budou škodit lyžařům známá křížení s bažinami. Čerstvá úprava směrem k Flájím končí o něco dřív, než na Skimapě - v zatáčce u silnice kousek za křížením té asfaltky k Lichtenwaldu. Dál je úprava týden stará, z pohledu klasika nejprve úplně v pohodě, sjezd ke křížení se silnicí do Českého Jiřetína je sice po ránu horší (jel jsem tempem šneka v pluhu, ale dá se zvládnout, a po rozměknutí sněhu říkali protijedoucí že úplně pohoda :-). Jihobřežní na to, že je úprava týden stará, naprosto parádní - stopa po každé straně a vždy je aspoň jedna z nich luxusní.

Rozhodování, komu dát 100 Kč za parkování, probíhalo asi takto: Doma jsem našel v mincích 10 + 20 + 50 Kč dohromady jen 90 Kč. Takže místo Dlouhé Louky na Klíny. Na parkovišti nahoře na Mračném vrchu se taky vybírá, ráno v 8 téměř prázdné, ve 13h plné. "Hlavní spodní" parkoviště mělo spoustu volných míst i po poledni.

Mapa obsahuje polohu všech 10 fotek.

Oblast: Krušné hory Východní Krušné hory

Nejnovější zprávy z oblasti Východní Krušné hory

Vloženo 21.4.2024 13:56
Moldava nádraží, mostek Zaunhaus, Rehefeld. Pěkně bílo, ale na běžky to není, jen sem tam se najde ve stínu 100m v kuse. Navíc v poledne už bylo dost teplo.
10:25
11:01
11:05
Vloženo 28.1.2024 6:23
Dobrý den, je po sněhu. Kdyby se dalo na ski, jistě tu bude dost příspěvků. (Odpověď na dotaz uživatele Ir z 27.1.: Dobrý den, můžu se zeptat na stav z dnešního dne Cínovec-Vitiska?děkuji za info)
Vloženo 23.1.2024 22:41
Podvečerní ježdění mezi Komárkou, Cínovcem a Vitiškou, stopy vymrzlé a rychlé. U Sedmihůrské vyhlídky kouká asfalt, ale ještě nebylo nutné jet příkopem, ve sjezdu od Cínovce na Sedmihůrskou silnici občas vykukují kamínky ale nebylo jich mnoho,... více
Více zpráv z oblasti Východní Krušné hory