Rychlebské hory: zpráva z 29.1.

Vloženo 29.1.2023 15:09
Dnes Paprsek, parádní jízda. Start Petříkov od dolního parkoviště, původní plán byl na Smrk a Lesní bar a přes Ramzovou zpět, ale vzhledem k tomu, že včera okolo Paprsku pršelo a namrzalo to, tak stopy byly hodně ledové, tak nový plán byl jet tam, kde bude čerstvá úprava, což byla dobrá volba. Takže trasa Petříkov, po magistrále na Palaš, okruh Pralinka, chata Paprsek a zpět po Magistrále do Petříkova, vše v čerstvé ranní úpravě. Sněhové podmínky dobré, jen velký pozor ve sjezdu od rozcestí Černý potok dolů do Petříkova, na několika vyplužených místech lezou výrazně kameny. Ráno lidí velice málo, na Pralince skoro nikdo, potom po pivní pauze na Paprsku už davy, běžkaři, pěší, psi, jeden kočár bez lyžin a jeden cyklista. Celkově velmi dobré, leč pár cm sněhu navíc by to chtělo...

Mapa obsahuje polohu všech 4 fotek.

Oblast: Jeseníky Rychlebské hory

Nejnovější zprávy z oblasti Rychlebské hory

Vloženo 24.2.2024 16:25
Ještě jsem dnes ráno na Paprsku odroutil na úseku Rampa-Císaŕská bouda rovných 20km, ale už to jde vážně dost do háje i zde a je to spíš už pro skalní a na starší lyže.
Vloženo 23.2.2024 19:02
Po nočním dešti dostaly i poslední zbytky stop na Paprsku pořádně zabrat. Pokud nenasněží, nemá už moc smysl sem zatím jezdit.
Vloženo 22.2.2024 15:51
Na Paprsku 0°C, celodenní sněžení. Ve stopě uježděné, poměrně rychlé mejdlo. Přestože neproběhla úprava, byly dnes na magistrále dobré podmínky i pro skate.
11:43
12:03
Více zpráv z oblasti Rychlebské hory