Západní Krušné hory: zpráva z 14.2.

Vloženo 15.2.2023 8:49
Skatem: Boží Dar (Celnice) -> Mílov -> Chaloupky -> Bublava -> Rolava -> Weitersglashütte -> Henneberg -> Korce -> Červená jáma -> Vodárenská -> Boží dar (Celnice)
Všude úprava z rána nebo ze včerejšího rána, super svezení. Díky moc!
Počasí nádherné, akorát by to chtělo o 10° míň.
Podmínky klasické jarní: ráno tvrdé, zmrzlé a místy i dost hrbolaté a náročné, postupně lepší až super, pak typická cukavá jízda slunce/stín a po poledni na loukách bílá břečka, opět náročné.
V lesích sněhu dost, na pláních (a že jich v Kruškách není málo) podstaně horší, zatím na pohled horší než na pojezd. Nicméně pláně oblevu téměř jistě nevydrží. Trávy kouká hodně, v trasách zatím jen maličko a není problém v pravý čas zvednout lyži, ale bude se to zhoršovat.
Nejlepší Schuppenberská -> Korce -> Jelení -> Chaloupky a Rolava -> Bublava, tyhle pasáže miluju.
Výrazně nejhorší Chaloupky -> Rolava, strašně ledu (odpoledne louže) a výrazně nejvíce vytátých míst, zatím bez přenášení a objíždění mimo trasu, ale vzhledem k předpovědi na tenhle úsek do dalšího sněžení už nepojedu.
Trochu více bordelu ze stromů je ve stoupání od kolejí nad Perninkem k rozcestníku Schuppenberská a na několika kratších úsecích mezi Hennebergem a Korci (obojí užší cesty hodně schované pod stromy). Lyžím to ale nijak nevadilo, svalům trochu jo. Všude jinde překvapivě krásně čistý sníh.
Úprava špica, kromě kratičkého úseku Mezilesí -> Pod Hájenkou (nad Abertamy), tam je to ale vždycky blbý. A pak ještě stoupák od Weitersglashütte k hranici byl vyplužený na namydlený zrcadlo, ale to je tam taky vždycky.
Celkově absolutně parádní den. Vyražte taky, než to roztaje!

Mapa obsahuje polohu 0 fotek. Zbylé fotky z této zprávy (4) údaje o poloze neobsahují.

Oblast: Krušné hory Západní Krušné hory

Nejnovější zprávy z oblasti Západní Krušné hory

Vloženo 5.2.2024 8:03
Od odbočky pod Meluzínou 2x kolečko Na Skalách-Pytlácká Rokle-Traverz-odbočka Na Dámské-Pod Macechou-Na Skalách. Podmínky relativně slušné na tu bídu kolem, přenášet se nemuselo nikde, jen asi 2x to chtělo opatrně přeťapat cca 10 m vytátý úsek pod... více
Vloženo 27.1.2024 15:24
Kolem Božího Daru už není sníh. Jediné, kde to jde je nástup do stopy Pod Meluzínou a jet směr Na Skalách, Pytlácká rokle, Traverz, tam nahoře jsou stopy nejhezčí. Stopa na klasiku krásná, asi 1.5 cm prašanu na totálně umrzlém podkladu, ale celá... více
10:22
12:40
Vloženo 23.1.2024 14:17
V noci pršelo a na to nad ránem napadalo pár cm nového sněhu. Ve výsledku to vůbec nejelo. Stopa na klasiku zapadaná nebo mokrá a skate byl prostě děsná dřina. Už dlouho jsem nemusel bruslit i z kopce. Ale dobrá zpráva je, že na většině míst je... více
Více zpráv z oblasti Západní Krušné hory