Žďárské vrchy a Novoměstsko: zpráva z 16.2.

Vloženo 16.2.2023 18:13
Dnes ráno z NMNM od zastávky po stopách poslední úpravy, na hladkých, soupaž.
Trasa NMNM - Medlovské údolí - Rokytno - Studnice - Kuklík - Kadov - Tři Studně - Sklené - Fryšava a přes Kadov pak stejnou cestou zpět.
Ráno mrzlo, kolem NMNM mlha, od Jelení skalky vylezlo slunce a vydrželo celý den. Do 12 hod sníh umrzlý, stopy pevné, rychlé, sjezdy rozbité a nepříjemné, odpoledne už to začalo povolovat, sjezdy už byly v pohodě. Na exponovaných místech kde prosakuje voda nebo leze hlína sníh rychle odtával, kde ho je víc nebo je ve stínu, tak držel.
Až do Sedla se v Medlovském údolí střídají hezké úseky, kde dost pomohla úprava skůtrem, s pasážemi kde už lezou krtiny nebo tráva a je potřeba je prokličkovat. Je třeba dávat pozor. Od Sedla ke Studnici sněhu víc, vytátá místa tu jsou taky, ale ne tolik. Bruslící pás je cestou dost poničený pásy od čtyřkolky, která se tu při úpravě bořila. Tak bacha při plužení, jsou tam rygoly. Ve první části sjezdu ke Kuklíku překvapivě dostatek sněhu v lesní části, nahoře dokonce celkem čistý sníh, dál už špinavý, ale sjet se to s opatrností dalo. Když jsem to jel zpátky nahoru, stopa v lese pořád držela a dokonce se ani nebořily hole.
Na loukách nad Kuklíkem a dál ke Kadovu je nejhorší pasáž. Pár hezkých úseků se střídá s kličkováním v hluboké orbě a co chvíli vás i v upravené stopě může kromě krtince nebo trávy překvapit i vytátý šutr. Tak bacha.
Od Kadova dál ke Studním se podmínky opět zlepšují a stopa vcelku pěkně drží. Nahoře u Skleného bylo najeto dokonce několik paralelních stop na klasiku, na Ledovci taky.
Celkově to bylo takové jarní lyžování, pokud chcete jezdit ve stopách, vyplatí se držet se v prostoru Vlachovice - Sklené - Fryšava - Kadov - Tři Studně - Rokytno. Níž už je to jen pro odvážné :-)

Mapa obsahuje polohu všech 13 fotek.

Oblast: Vysočina Žďárské vrchy a Novoměstsko

Nejnovější zprávy z oblasti Žďárské vrchy a Novoměstsko

Vloženo 7.3.2024 14:24
Ahoj, v aréně se dá pořád ještě dobře běžkovat. Prakticky jsou ode dneška dvě možnosti kde se dá jezdit - buď pouze stadion z velblouda po modřiňák a zpět (bohužel není to již okruh, musí se jezdit mezi odtátými úseky tam a zpět), nebo úsek nad... více
Vloženo 6.3.2024 20:30
Tak dnešní kontrolní čůč mě naplnil mírným optimismem. 5 už je sice fuč, 3 z půlky a půjde, ale 2 by mohla do víkendu vydržet. https://mapy.cz/s/mosuvucapu I ten výjezd nad tunely vpravo zatím drží... (Odpověď na dotaz uživatele petrxp z 5.3.:... více
Vloženo 5.3.2024 21:23
Tak mimo biatlonu v březnu se mluví i o klasickém lyžování (ale zatím asi nepotvrzeno), uvidíme. Ale to asi jedno, hlavně aby zas nebylo půl zimy +10° (Odpověď na dotaz uživatele petrxp z 5.3.: Johny: Navíc by se v NMNM neměla pořádat žádná... více
Více zpráv z oblasti Žďárské vrchy a Novoměstsko