Johny – profil lyžaře

Registrován od 18.12.2022, vložil celkem 6 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 6.3.2024 20:30  
Tak dnešní kontrolní čůč mě naplnil mírným optimismem. 5 už je sice fuč, 3 z půlky a půjde, ale 2 by mohla do víkendu vydržet. https://mapy.cz/s/mosuvucapu
I ten výjezd nad tunely vpravo zatím drží...

(Odpověď na dotaz uživatele petrxp z 5.3.: Tak o tom uvažovaném SP v klasickém lyžování jsem už také něco zachytil. To by mi ani nevadilo, naopak bych se rád přijel podívat (jako několikrát v minulosti). Upřednostňuji totiž klasiku před biatlonem. Pořád by se jednalo o dva víkendy místo letošních dvou týdnů (samozřejmě vždy prodlouženo o přípravu a úklid). Hlavní opravdu to počasí, aby přálo. Nejlépe, aby sníh nějakou dobu vydržel v krajině a daly se upravovat trasy i mimo Vysočina arénu.)
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 5.3.2024 11:49  
Na ten víkend bych moc nesázel.

Stadion se nechá jezdit takto
https://mapy.cz/s/mosuvucapu
Ale spíš jen po horizont 4, bod 5 asi už zítra nepůjde. Bodům 3 a 2 dávám o den dva víc. Ale dnes hezké svezení.

Další sjízdná a rozumně čistá část je
https://mapy.cz/s/dodocasono
Opravdu pěkný je úsek 2-cíl. Průjezd pod gabionkou (2) už dnes špatný, výjezd (tunel-omega) 1-2 dny.
Resp. toto nějakou dobu půjde pěkně. https://mapy.cz/s/kamaceremu

Jinak co se týká přístupnosti, ano ale - pořád probíhají úklidové práce po MS a 4kolkou to po sněhu sváží. Vyráží po 8. ráno. Po ránu to je přimrzlé, ale jakmile to přejedou a načechrají... Ale dle jejich slov jim nevadíme.

(Odpověď na dotaz uživatele petrxp z 4.3.: Také jsem zrovna zaregistroval neblahou zprávu ohledně Nového Města. Je to škoda, o víkendu jsem tam chtěl ještě zajet, ale nyní jsou plány bohužel nabourané. Pokud by měl někdo z místních v příštích dnech nějaké čerstvé zasvěcené zprávy, byl bych za ně rád. Zda i po ukončení úprav budou tratě volně přístupné bez problémů se správou areálu. A zda ještě budou tratě nějak rozumně sjízdné, alespoň stadion. Abych neriskoval cestu naslepo zdaleka a případné fiasko. Dík.
P.S. Jihlava už přes víkend roztála.)
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 4.3.2024 12:29  
Asi to ještě bude chvíli sjízdné, ale bohužel už bez úprav. Oficiálně konec sezóny. Na webu visí "Konec sezóny a úpravy tratí"
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 28.2.2024 11:06  
Tak dnes po docela teplé noci (5+) sice docela dobře utaženo, ale vylezl z toho dost bordel - Plačkovec tradičně a trochu překvapivě i výjezd na stadion na skluz docela bída (skate). Na stadionu pokračuje navážení, dala se jet jen cílová rovinka, ale ta byla parádní - člověk měl pocit že se snad musí i zout. Modříňák opraven, zásobník už uzavřen. Upraveno v rozsahu dle gpx. Jinak by občas neškodilo to projít s lopatou a ty největší nečistoty odklidit (zejm. hlínu), ale to se evidentně obtěžují jen při MS.

» Zobrazit GPX záznam trasy

Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 4.2.2023 18:28  
Zítra to mají obnovit rolbou (Medlovské údolí – Rokytno / Martin – Hotel Pavla – Ledovec – Sklené – Vlachovice) a vítr se uklidnit. Jinak bych řekl, že i dneska to bylo supr kdekoliv, sem tam něco zafoukáno ale perfektní svezení. Sněhové podmínky jsou ideální, což dlouho nebylo...

(Odpověď na dotaz uživatele Petr z 4.2.: Zdravím všechny lyžníky a prosím o info, jak to vypadalo dnes se stopu v okolí Fryšavy, Třech Studní, případně Kadov, nebo cesta z Nového Města na vrchy - ať už Medlovským údolím, nebo od arény na Vlachovice ? Rád bych zítra vyrazil do stopy, ale ve včech komentařích k dnešnímu dni, je psáno, že se stopa zafoukává. Děkuji za odpovědi, Petr z Tišnova)
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 18.12.2022 16:22  
SVRATKA. Nechal jsem se zlákat předchozími komentáři... A teda musím říct, že velmi milé překvapení. Takovou perlu jsem nečekal. Naprosto top svezení, sněhové podmínky na té louce perfektní - aktuálně se to vůbec nedá srovnávat s NMNM nebo ZR.
Celkem mají tratě cca 8 km, dost velké aby to nebyl jen namotaný motokros. Dá se dobře držet tempo. Pěkně trasované (nejsou nepříjemně příčně ukloněné), terén je rozumně zvlněný, 1-2 větší stoupání (nic extrémního, ale dá zabrat). Tratě jsou pevné, cca 5-6m pás + stopa po stranách. Opravdu super!
Přikládám záznam co jsem objel skatem.

» Zobrazit GPX záznam trasy

Žďárské vrchy a Novoměstsko