Lenochod – profil lyžaře

Registrován od 6.1.2021, vložil celkem 6 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 7.12.2023 17:57  
Okruh ze Sněžného po čerstvě urolbované trase na Samotín, Fryšavu, Kadov a zpět. - 1, pošmourno. No, úplný Eldorádo to teda nebylo - místy lezou krtince, místy prosakuje voda (hlavně v mokřinách u Fryšávky), místy se to boří a taky dřevaři nezklamali a vyhrnuli celý lesní úsek od Samotína až nad Fryšavu, kde tomu nasadil korunu "ohleduplný" lakatošista, který samozřejmě nejel po těch vyhrnutých cestách, ale vzal to v tom nejprudším a nejrychlejším úseku sjezdu do Fryšavy přímo po stopách...až to do rána zmrzne, všichni si to tam náležitě "užijí". :-(
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 24.1.2021 16:05  
-2, ze sedla kolem Bukovky. Na starý zmrzlý sníh napadl (bohužel jen) poprašek, takže celkově spíš tvrdé a ledovaté, s prolézající špínou a sem tam větvičky, na otevřených místech lepší. Stopy umydlené, ale celkem slušné, na to že nechyběli pěšáci s bobama, psi na volno apod., tak docela fajn svezení.
Okolí Suchého vrchu a Čenkovic
Vloženo 22.1.2021 18:45  
Kozlov, +4. Sníh mizí před očima, ale ještě docela slušné (jarní) svezení. Ve stínu lesa lepší, na výslunných místech vodnaté a ve stopě místy vylézá hlína, pás na bruslení lepší. V lese směrem na Zhoř sníh drží, ale začíná se špinit, okruh na poli u Zhoře už nic moc, lezly kameny a na tom slunci to dostalo zabrat, tak jsem to otočil. Každopádně jedničky bych zase chvíli nebral. Klistr Maplus 0-5st smekal, až Rode multigrade -6+6 trochu pomohl. Sdad to do zítřejšího ochlazení jako podklad vydrží.
Podorlicko
Vloženo 19.1.2021 18:26  
Kozlov, k večeru, -1, s šerem začalo sněžit. Díky dnešní úpravě a rychlému vlhkému sněhu, který po nočním sněžení a dnešní mírné oblevě začal umrzat, to byla opět pěkná lyžovačka. Na oraništi to trochu slehlo a občas leze hlína a místy se už boří hůlky s malými košíčky, ale jinak super. Na vrstvu staršího modrého extra jsem dával Rex +1/-1 a krásně to drželo a nenamrzalo, doporučuji. Díky třebovákům za vytrvalou péči o stopy!
Podorlicko
Vloženo 8.1.2021 16:19  
Kozlov, 10-15cm sněhu, drobně sněžilo, -2. Odpoledne čerstvě projeto skůtry (díky!), většinou dvě stopy a uprostřed pás na bruslení, který se musí pochopitelně ujezdit a vymrznout než to bude fajn i na skejt. Na klasiku krása, modrý extra tutový. Nejlepší podmínky asi jihozápaně od Kozlova nad vodojemem, bohužel je ta velká pastvina u chaty rozoorána až do kraje a velký kus padl za oběť už dřív těm plantážím, takže tam musí ještě připadnout. Kameny nejsou, ale hlína a krtičáky občas ano, tak zatím bych jedničky nebral. Jinak ale super
Podorlicko
Vloženo 6.1.2021 16:34  
Dnes kolem poledne ze sedla kolem a přes Bukovku. Sněžilo, -1. V nižších polohách a v hustším lese do 10cm sněhu, výše cca 15cm. Zatím takové plácání na hrbolatém přimrzlém podkladu, lyže v prašanu nedržely, na východní straně pod stromy lezou kamínky, západní lepší, pár nových škrábanců na skluznici, zatím určitě ne na lepší lyže. Sklouznout se dalo, ale běh to moc nebyl, na skate určitě ne. Na Suchák prý od Hvězdy slušné. Chce to aspoň ještě 10cm, aby mohla rolba vyjet, podklad je dobrý.
Okolí Suchého vrchu a Čenkovic