Lenka – profil lyžaře

Registrován od 9.3.2013, vložil celkem 15 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 19.2.2014 0:22  
Ze Souše po Soušské silnici na Kůrovec a pak po Jezdecké a dolů zpět na Souš. Nový centimetr sněhu výrazně zlepšil možnost bruslení po Soušské silnici, jenom na konci silnice (od Kůrovce) vytálé fleky (na starých lyžích jsem přeťápla po trávě), Jezdecká i sjezd k Souši také dobrý.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 13.2.2014 1:53  
Ze Souše (na Soušské silnici podél vody to bylo ledovaté, ve stopě zrcátka, mimo stopu zmrzlá valcha; jakmile se dojelo "za" vodu, byl navrchu 1cm nového prašanu - odpoledne malinko mejdlovatěl) po žluté turistické před Protrženku (jedno blbé místo hned na začátku na kraji lesa - led a šutry, v mém směru nahoru v pohodě, v protisměru o hubu) a pak už paráda - směrem ke Kasárenské, pak po zelené turistické (jenom stopa na klasiku) pod Čihadla, na Knajpu, po Kasárenské a Soušské silnici zpět. Na letošek pěkné polyžování a nikde nikdo. :-)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 8.2.2014 2:09  
Ze Souše přes Protrženku (po žluté turistické - na jednom místě v lesíku kamínky, v tomto směru OK, zpátky asi nepříjemné, neboť v mírném sjezdu za zatáčkou), dále Mariánskohor. boudy, Knajpu, Kasárenskou a po soušské silnici zpět - na tu letošní bídu bezva polyžování. Kromě toho začátku ze silnice k Protržence by se to ostatní dalo s trochou opatrnosti klidně i na jedničkových lyžích.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 19.12.2013 0:17  
Jela jsem malý okruh: Bedřichov - Kristiánov - Hřebínek - Bedřichov. Narozdíl od pondělka byly místy umrzlé vyholené plotny, takže se to při bruslení při odrazu podsmekávalo (zejména ve stoupání od Kristiánova), ale jinak to šlo a bylo to pekelně rychlé:-). Stopa místy ledovatá. OPSka nahazuje sníh, takže některá místa, kde bylo vytáto od potůčku, jsou zaházená. Úsek mezi Gregoráčem a NL je stále poničený od dřevařů, ale lze to dobře objet: Gregoráč - U přehrady - Vládní - U Nové louky
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 16.4.2013 2:06  
Nádherný slunečný den: Bedř. - NL - Hřebínek - Máří - Knajpa - slunění:-) - Kristiánov - Beřichov. Brzy dopoledne ještě přemrzlé, po 11. hod. už pevné jenom ve stínu, kolem poledne měkké všude. Ale pořád to šlo a bylo to fakt za odměnu;-). Překvapilo mě množství jehličí od NL ke Gregorovu kříži (když to včera projížděli, čekala jsem ho míň). Od Točny k Máří několik podmáčených míst a 3 místa s lezoucím asfaltem, ale stále ještě jenom malá = v pohodě se dají minout. Ovšem po dnešním slunci to bude rychle mizet, bohužel.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 12.4.2013 3:00  
Dopoledne z Bedřichova - Závory - Olivet. - Bílá kuch. - Hřebínek. Sice celou dobu mrholilo, ale pořád to bylo celkem pevné, na klistru ve stopě úplně v pohodě a bruslilo se taky dobře: od Hřebínku na udusaném nejlíp, kolem Bílé kuchyně o něco hůř. Kéž by nám do toho nepršelo!
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 8.4.2013 0:52  
Horní Maxov: dobrá zpráva - už je zase rolbou projeto okolo Slovanky, je tam po "řádění" dřevařů trošičku špinavější sníh, ale naprosto v pohodě na klasiku i skate. Stopy dnes pěkné, pevné, i kolem poledne tu bylo těšně pod nulou.
Ještěd, Liberec, Jablonec a okolí
Vloženo 3.4.2013 0:59  
Brzy dopoledne: Bedřichov - Hřebínek - Kristiánov - Bedřichov. Nový prašan pěkně suchý, stopy slušně projeté od lidí v původní stopě od rolby; kde to udusalo víc lidí, bylo to dobré i na bruslení. Kolem poledne na Bedřichově 0°C, takže odpoledne byla možná kvalita sněhu horší, ale dopoledne na hlavních tazích paráda.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 29.3.2013 1:53  
Z Horního Maxova přes Slovanku na Hrabětice a zpět. Stopy vyšlapané od lidí v původně upravené stopě, takže to šlo, ale nahoře na urolbovaném muselo být lepší poježděníčko. Při sjezdu ze Slovanky k Maxovu pozor na konci kopce, kde se připojuje cesta zleva - používají ji těžaři a jsou tam vyházené kamínky přes celou šířku lyžařské cesty, nedá se to moc objet, tak ať si tam neorasujete lyže.
Ještěd, Liberec, Jablonec a okolí
Vloženo 26.3.2013 0:05  
Z Bedřichova kolem přehrady na Černé nise, Olivetská, Bílá kuchyně a tam kolem... Stopy nebyly nově najeté, ale na většině míst jsou pěkné, vymrzlé (místy v nich začínají být "zrcátka"). Na bruslení to bylo taky dobré, místy na vymrzlých vyfoukaných plotnách už příliš tvrdé, ale nebylo těch míst zase tolik. I když svítilo slunce, celou dobu bylo pod nulou a i odpoledne to bylo všude naprosto pevné - na konec března nádhera.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 21.3.2013 23:34  
Vzhledem k tomu, že tu dnes připadl sníh a je od rána pod nulou, tak bych rozhodně mazala tuhej.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 18.3.2013 23:50  
Ops dnes neprojížděla a po včerejším silném větru je všude spousta jehličí, takže namazané lyže drhnou a nejedou, rozhodně dnes bylo lepší nemazat a bruslit. Jinak projeté stopy krásně drží tvar (jen kdyby se v nich dalo jet). Bedřichov - Hřebínek - Bílá kuchyně - Kuběnk. chata - Červená ruka (tímto děkuji kolegovi, který zde onehdá popsal, kudy spojka vede) - Závory - Bedřichov. Pokud by jel někdo stejným směrem na Červenou ruku, pozor za zatáčkou pod posedem, je tam úsek cca 10-15m, kde jsou najednou přímo uprostřed tratě hluboké a celkem velké díry od pěšáka - pokud si chce lyžar při rychlejším sjezdu v zatáčce připlužit, má co dělat, aby si špičkou některou z těch děr neštrejchnul a nevymlátil se. Ale jak tak koukám ven, ono nám to třeba do zítřka zapadá novým sněhem. ;-)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 17.3.2013 1:10  
Na Maxově jsme jezdili po louce a potom sjeli dolů Toboganem do Jindřichova - sníh pěkný, stopy dobré, Tobogan dobře sjízdný (ještě žádné šutry ven nelezou).
Ještěd, Liberec, Jablonec a okolí
Vloženo 15.3.2013 0:18  
Bedřichov-N.Louka-Krist.-Točna-Máří-Hřebínek-Bedř. Bylo nádherně (jen dost mrazivo), ale skvělý přemrzlý prašan parádní na klasiku a slušný na bruslení. Stopy dobré. Stojí za to vyrazit.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 12.3.2013 1:06  
Z Bedřichova - Hřebínek - Kristiánov - Nová louka - Bedřichov. Dnes to bylo tvrdé, od rolby hezky upravené ledovaté varhánky zaprášené novým sněhem, ale cestou na Hřebínek se nechtěly vedle stopy do toho ledu ani zapichovat hůlky. Bruslilo se na tom celkem dobře a ve stopě to taky šlo (i když podstatně pomaleji díky čerstvému poprašku).
Bedřichov a Jizerská magistrála