larssen – profil lyžaře

Registrován od 12.12.2021, vložil celkem 3 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 3.12.2023 21:09  
Dnes na polích kolem Benešova. Na FB ráno psali, že vyjeli připravit stopy. Auto jsme nechali v Benešově pod hřbitovem a vyrazili do polí. Většina stop byla připravená, jen z kopečka po startu jižně dolů projetá jen běžkaři. Co jsem se díval na později zveřejněné mapy, už by měla být připravená stopa i kolem pole Skalka, Různarka.

První běžky v sezóně vždycky stojí za to, takže nás to hodně bavilo. Podmínky ale nebyly ideální. Čekal jsem tady i víc sněhu. Občas se ve stopě objevila tráva, ale nebylo to nijak hrozné. Hlína žádná. Ale tím, jak zem ještě nebyla dostatečně prochladlá, místy ve stopě prosakovala polozmrzlá voda, která snadno tvořila zmrazky na skluznici. Nejhorší to bylo v poli ve východní části mého okruhu. Tohle byl dnes největší problém.

Je prostě potřeba, aby napadl další sníh, potom to už bude zase dokonalé. Ale i tak to bylo dnes skvělé.

Tady je na Facebooku QR kód pro příspěvky na údržbu stop v této oblasti: https://www.facebook.com/lyzarsketrasy/posts/906685324172278:906685324172278
Drahanská vrchovina
Vloženo 22.1.2023 17:40  
Dnes na poli mezi Klajdovkou a Líšní. Když dopoledne napadl další sníh, po obědě jsem to zkusil. Ale nebylo to dobré. Hodně trávy, u stop bylo často nejlepší, když si je člověk v novém sněhu vyjel sám. Jen kolem lomu byla ušlapaná stezka, a i když bez stopy, jelo se tady asi nejlépe. Naštěstí na poli není moc kamení, tak moc netrpěly běžky. Sníh taje a odhaduji, že v pondělí to už tady nepůjde vůbec.
Brno
Vloženo 12.12.2021 22:24  
Babická plošina: Večer po 18. hodině, sám s čelovkou na polích vedle cesty na Křtiny. Dnes se to ještě dalo. Zmrzlý sníh, stopy vyjeté lidmi, neupravované. Většinou v pohodě, jen občas vykoukne hlína, zledovatělá vrstva.

Stopa vede kolem dokola celého pole. Vzadu u lesa je členitější, občas jsem měl problém trefit se do zatáček :) U zemědělského družstva se stopa ztratí, tam je potom potřeba jet pár set metrů směrem k silnici po sice zasněžené, ale rozbité zledovatělé cestě. Žluté části na mapce (aha, ono to tady nebere PNG, tak znovu) se raději vyhněte. Přes pole vedou další příčné stopy, kterými se dá celý okruh prokombinovat.
Na jih a východ od Brna