MartinJ – profil lyžaře

Registrován od 9.2.2023, vložil celkem 3 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 10.2.2023 15:47  
Tři Studně - Sklené - Vlachovice - Rokytno - penzion U Martina (bruslení): i dnes stále perfektní podmínky, nejlepší stopa je mezi Skleným a Vlachovicemi, ve zbylých úsecích už je (cca od úterka) zledovatělá. Zatím to netaje..
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 9.2.2023 23:47  
Tři Studně - Vlachovice - Hotel Ski - Vysočina Aréna - Jelení skalka - Sykovec-kemp - Tři Studně - Fryšava:
trasa zmrzlá, rychlá, dá se téměř celou dobu bruslit, ale snesla by už přerolbovat, na mnoha místech už je příliš zledovatělá a hrbolatá, takže nebezpečná.

Nejlépe upravený úsek v širším okolí Tří Studní je horní polovina stoupání na východní trase z Nového města k Sykovci -- dálnice na dvě šířky rolby, stále je tam vidět téměř po celé šířce manšestr. Parádní bruslení je i od Sykovce k penzionu U Martina.

@Marena: ad. trasy upravované skůtrem severovýchodně Fryšavy -- nejen, že tady není možné bruslit, ale skůtr nezhutní ani bezprostřední okolí stopy pro klasiku, takže se hůlky boří, hrozí zlomení.

@Martin: ad. lyžařské desatero -- specielně na Novoměstsku by se mělo doplnit jedenácté pravidlo "NENIČTE STOPU PRO BRUSLENÍ VYJÍŽDĚNÍM TŘETÍ STOPY NA KLASIKU UPROSTŘED". Tento jev, patrný nejvíce mezi Kadovem a Kuklíkem, kde to vypadá, jakoby se tu včera jel závod pouze na klasiku, není jinde vídán, ilustrační foto je z okolí Kuklíku.

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 9.2.2023 11:20  
Trasa Tři Studně - Kadov - Kuklík - Studnice - penzion U Martina - Tři Studně relativně dobrá, celou dobu se dá bruslit, byť je pár míst, kde na louce prosvítá zemina, značnou část trasy bruslení komplikuje třetí stopa, vyjetá uprostřed té pro bruslení.

Trasa Pod Krátkou - Samotín - Fryšava je projeta skůtrem, pouze na klasiku! Sjezd od Krátké k rozcestí Blatiny - pod Drátníkem velmi ostrý, zledovatělý, téměř se to nedá ubrzdit a v lese u Samotína je cesta rozježděná od traktoru, takže cca 100 koukají kamínky. Bruslení zde vřele nedoporučuji -- ve stoupání okolo Krátké a na dalších úsecích jsou obě stopy na klasiku nesmyslně blízko u sebe, ač je na louce prostoru dost, jakoby rolbař vysloveně nechtěl, aby se zde bruslilo.
Žďárské vrchy a Novoměstsko