Honza1994 – profil lyžaře

Registrován od 3.12.2023, vložil celkem 7 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 3.3.2024 22:51  
Ahoj, z Pece nahoru pěšky Zahrádky, dále na běžkách směr Pražská bouda, jak už bylo zmíněno hodně jehličí a ledu, cca 300 m úsek nutno přenést (nebo horší lyže), před Pražskou na hraně sjízdnosti, za Pražskou směr Kolínská nutné přenášení min. 200m, před Kolínskou jakžtakž sjízdné po zbytcích sněhu, od Kolínské cca 300m, hodně špinavé, pak Vaclavák a nahoru k Černé hoře velmi slušné, sem tam špína. Malý okruh Černá hora dobrý, jen semtam dost špinavé, kus Velkého okruhu jsem sjel kousek za Zinneckrovy boudy, těsně před křížení se sjezdovkami, zde už asfalt. Poté návrat po magistrále zpět na Kolínskou, dále na Hnědý vrch od restaurace svornost velmi pěkné svezení, pak dále po magistrále Liščí cestou až na Friesovy boudy, ok až na dva potoky u odbočky k Černému potoku, ale ty lze obejít, zpátky jsem jel spodem, jakoby kolem Tetřevích bud, a tam je to na přenášení cca 150m. Počasí teplé, takže samozřejmě všude měkko a jarní podmínky. Lidí hodně, několik lyžařských kurzů zejména v okolí Černé hory. Celkově ale pěkný výlet, tak ještě vyražte, než to roztaje...
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 25.2.2024 22:02  
Ahoj, H. Mísečky- Vrbatovka- Česká budka-Svinské kameny- Vosecká-Alfrédka a zpět. Nahoru na Vrbatovku upraveno nahladko rolbou, celkem fajn svezení, především na skate. Nahoře hřeben velmi dobré, místy rozdupáno, odpoledne již více. Úsek Česká Budka-Vosecká spíše na skialpy než na běžky, ale dalo se. Pak strojově upravená trať na Alfrédku, ráno občas led, pak to změklo a některé pasáže rozbředlé. Na Terexu jeden potok přes cestu (lze objet), plus cca 0,5 km úsek hodně špíny a malá vrstva sněhu, asi bude brzy s přenášením. Jinde sněhu dost a ještě nějaký čas vydrží.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 18.2.2024 19:32  
Ahoj, z Pece nahoru pěšky sjezdovkou Zahrádky, dále magistrálou na Hnědý vrch, zpět na magistrálu, pod Předními Rennerovkami doprava směr Bufet na rozcestí, Luční bouda a zpět. Nad Pecí hodně rozježděno skútry a rozšlapáno chodci, úprava jakž takž, ale žádný zázrak. Od Rennerovek nahoru prošlapáno, běžkaři a skialpinisty, celkem slušné svezení na turistické běžkování. Mezi Výrovkou a Luční na zimní cestě (té vrchní) pro mě nepochopitelně rolba vyhrabala povrch až na kameny. Část sjezdu od památníků obětem hor na výrovku tedy jen obtížně sjízdný. Jinak sněhové podmínky velmi dobré, jen kolem Hrnčířských bud je to hodně zasypáno jehličím (cca 200 m), tento úsek je spíše na přenesení. Škoda, že úprava v této části Krkonoš není na lepší úrovni. Celkově ale fajn svezení.
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 5.2.2024 19:59  
Jizerka Mořina-Jezdecká-Cesta pod Černýcm vrchem-Kasárenská-Knajpa-Štolpišská- Smědava-Černá Smědá-Hraniční-Po Promenádní zpět na Mořinu. Počasí nic moc, ale většina trasy ještě ok. Nejhorší úseky Smědava-Černá Smědá, tam to bude brzy na přenášení....Jinak místy špinavý sníh, jehličí atd. Ale ještě rozumně sjízdné.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 3.12.2023 19:35  
Hradec Králové a okolí - z HK po loukách na Stříbrný rybník - včera ok, dnes fantastické svezení i se sluníčkem, prašan, sněhu dost. V lesích v okolí někde horší místa, sem tam led/kamínek, zejména v místech, kde je hustší les. Na nové lyže do lesa zatím ne, na starších v poho, většina míst lze objet.... i tak úspěch, loni takovéto podmínky v HK nebyly za celou zimu. Tak jezděte, než to roztaje :)
Podorlicko