Zdeněk Koč – profil lyžaře

Registrován od 6.12.2010, vložil celkem 25 zpráv.

Co dělám kromě lyžování?

Orientační běh v jeho senní, noční a lyžeřské podobě

Vložené zprávy

Vloženo 6.2.2023 9:23  
Krásné slunečné počasí, pořád ještě sněhu dost, ale každopádně by to chtělo na tenhle zmrzlý a pátečním deštěm "preparovaný" základ aspoň trochu nového sněhu, předpověď bohužel nic neslibuje... Na louce u vysílače u Ounuzu jsem obnovil bruslařské kolečko (po předchozích deštích tam byla na povrchu krusta, tu jsem ale rozšlapal). Po obědě v hospodě U Bizona jsem ještě udělal menší okruh po lese a loukách směrem ke golfovému hřišti, ale tam už je to jen na kameňačky.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 21.1.2023 19:33  
Připadlo dost, na loukách od bizonů dál je to už výborné. Strojově ale zatím nic upraveného není (ani od od parkoviště u Líbeznice, ani od bizonů). Měl jsem s sebou ale opět jen kameňačky, na louce u vysílače jsem kroužil od 11 hodin sám (byly vidět zaváté zbytky mých stop ze čtvrtka). Doufal jsem, že se někdo přidá a že to třeba ušlapeme tak, že půjde i bruslit. Do 12 hodin nikdo nedorazil a mě to přestalo bavit. Ale když už jsem měl jen kameňačky, tak jsem se rozhodl že se projedu po okruhu vyznačeném v zimní verzi na mapy.cz (po žluté kolem osady Businy, pak ke Starcově Lhotě a zpět kolem Aleniny Lhoty k bizonům). Cesta v lese byla opravdu na kameňačky, na loukách to jde. Kolem osady Businy je to blbě značené i blbě průjezdné, musí se dost dát pozor aby se to trefilo - žlutá značka se místy ztrácí, je tam spousta plotů které se musí objíždět. Strojově ani zde není nic vyjeto. Směrem k Alenině Lhotě pak je to přes golfové hřiště jen "na tušáka" - kdo to tam moc nezná, tak bez GPS moc jednoduše neprojede. Hospoda "U bizona" je otevřená (od pátku do neděle, od 11 hodin, v pátek od 15).
K dopravě: Pokud pojedete od Benešova, tak je asi lepší jet až do Sudoměře a pak přes Borotín (a tedy nikoli přes Mezno a Střezimíř). Když jsem tu byl ve čtvrtek tak jsem zjistil, že stavba okolí trati na Č. Budějovice ještě není dokončená, na objížkové (nedostavěné) silnici je spousta bláta, ve směsi se sněhem to tam bude asi dost klouzat. Přes Borotín to dnes bylo OK (i když místy sněhové jazyky).
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 19.1.2023 18:23  
5 až 10 cm nového sněhu bez podkladu. Z parkoviště "U bizona" šlo vyjet po zasněžených loukách až k vysílači, tam jsem na louce vyjel kolečko na klasiku. Měl jsem s sebou kameňačky, ale při troše opatrnosti by to šlo i s lepšími lyžemi. K dokonalosti to ale má daleko, chtělo by to přece jen další dávku toho bílého...
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 14.1.2022 18:50  
Kolem desáté hodiny jsme šli od bizonů (Cunkov) po ještě zmrzlém sněhu až na Moninec, na louce severně od Ounuzu šlo vyjet slušné kolečko. Když jsme ale sjížděli po poledni zpět k bizonům, tak na loukách obrácených víc k jihu už byly poslední zbytky mokrého sněhu, a i z kopce se muselo hodně pracovat rukama aby to jelo... Pokud nenasněží a nezačne mrznout (ještě teď v 19 hodin je tam kolem nuly), tak o víkendu už to asi půjde jen na té louce severně od Ounuzu.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 10.1.2022 6:46  
Po nepatrném sněžení ve druhé polovině pracovního týdne přišla v sobotu dopoledne "dodávka" sněhu, díky které se dalo výborně lyžovat od Mariánské výš. Od menšího počtu lyžařů vyjeté stopy mezi Mariánskou a biatlonovým stadionem Eduard umožnily v sobotu uspořádání malého lyžařského orienťáku, po dalším přívalu sněhu v noci na neděli jsme absolvovali výlet z Abertam kolem rozcestníku "Černá cesta" a Bludnou k bufetu u Červené jámy. Mezi rozcestníkem "Nad Hájenkou" a rozcestníkem "Bludná" projeto jen běžkaři, ale zato jsme se kochali idylickou Ladovskou zimou, ostatní projeto rolbou.
Západní Krušné hory
Vloženo 1.1.2022 23:28  
Velmi špatné. S nejhoršími kameňačkami jsme se z Bedřichova ráno dostali po zbytkách ledu na Novou Louku, na ní po sněhu ani památka, takže pěšky, v lese pak zase byly skorosouvislé zbytky ledu až k Blatnému rybníku. Ve stoupání ke Kristiánovu to pak bylo nepatrně lepší (tj. v tom ledu byla místy trochu patrná stopa), ale na několika místech i tak musely běžky na chvíli do ruky. V okolí Kristiánova na loukách i na cestě po sněhu ani památky, v lese zase po ledu směrem na Rozmezí. S výškou se to trošku zlepšovalo (ledu byla místy trochu silnější vrstva, někde dokonce barvou připomínal sníh). Zhruba nad 900 m nad mořem už to v lese vypadalo aspoň bíle a ne hnědě, a na cestě už nebyly vysloveně vytátá místa na asfalt. Dojeli jsme na Kneipu, a pak čelem vzad, sjezdy raději krokem z obavy na najetí na kámen nebo holý asfalt a následný pád (z větší rychlosti by se to na tom ledu samozřejmě nedalo včas zabrzdit). Skončili jsme obědem na Šámalově chatě, a do Badřichova pak raději pěšky po silnici. A byl to asi poslední den kdy šlo aspoň tohle, i ten led mizel před očima...
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 30.12.2021 17:31  
Dnes jsem tam nebyl, ale konstatuji že se mi už mnoho ztracených či zapomenutých věcí za uplynulých více než 70 let vrátilo aniž je někdo ukradl, a v posledních letech je to spíš častější (což je dáno především tím, že už přece jen víc zapomínám). A bylo to vždy nezávislé na tom kdo byl či nebyl v jaké funkci, záviselo to vždy jen na vzájemné slušnosti. Neměli bychom sem zatahovat jinou tematiku než vzájemné informování o tom kam kdo vyrazil za sněhem a jaké to tam bylo, a zachovávat přitom slušnost. (Reakce na Karlovu poznámku vloženou 30.12.2022 ve 12:35)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 27.12.2021 6:56  
Jen ještě drobnost z nedělní cesty na Čertovo Břemeno: V Senohrabech na Vávrově palouku jsem se sice nestavoval, ale pole vlevo od silnice na Benešov, kde bývají vyjeté stopy od lyžařů, je jen poprašek, jezdit se určitě nedá.
Ladův kraj
Vloženo 26.12.2021 22:05  
Jel jsem od hospody U Bizona (parkoviště neupravené, ale vzhledem k malému množství sněhu se dá parkovat bez problémů) nahoru na Ounuz. Kolem 5 cm nového sněhu, podklad sice během vánoční oblevy zmizel, ale všechno jsou to louky, takže to šlo s kameňačkama naprosto bez problémů, jen sem tam krtina (ale té se šlo vyhnout). Ale chtělo by to projet aspoň jednou skůtrem a na to ještě pár centimetrů, pak by to klidně šlo i s novýma lyžema. Vyrážel jsem kolem desáté na louky bez stop, na loukách severně a západně od Ounuzu jsem vyjel kolečko na klasiku. Hospoda U Bizona dnes byla zavřená, podle oznámení na vchodu by měli v pondělí otevírat od 14, a další dny od 11 hodin.

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 3.1.2021 22:59  
Od Bedřichova na Novou Louku místy mokvavé, ale všude dobře sjízdné, od Nové louky dál a výš paráda. Pro klasiku to chce opatrně s mazáním, červený (se stříbrným i s fialovým pruhem) někomu namrzal. Mě jedna vrstva červeného s fialovým pruhem na zbytku modrého extráče z loňska fungoval výborně.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 30.12.2019 9:04  
Bohužel jsem na lyžích ještě nebyl, mám jen pondělní dotaz: Teploměr v Bedřichově se nějak pokazil, to bylo v minulých dnech jasné když skočil najednou z asi -5 na +10, pak nějakou dobu driftoval mezi reálnou teplotou a těmi +10. Teď se ale trvale pohybuje nepříjemně vysoko - je to realita, nebo skutečnost ? Kamery se taky zbláznily, Maliník nefunguje, parkoviště central tam má už pár dní furt stejnou fotku, a Jizerka míří pánubohu do oken, takže není vidět stav sněhu... Jak to tam vypadá ve skutečnosti ?
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 6.1.2019 15:52  
Po deváté hodině už to bylo zmrzlé, i když sněhu moc po oblevě nezbylo. Hodně leze tráva a hlína, ale pořád to ještě vypadá jako v zimě - všude je bílo. U Libenice je prohrnuté obrovské parkoviště na louce, od Libenice až nad Moninec bylo znát, že před pár dny tu projela rolba, a do "vytlačených" zmrzlých stop byla nafoukaná troška nového prašanu. Je to ale vyjeto rolbou jinak než je stopa na zimní mapě - osada Ostrý se neobjíždí z jihu, ale ze severu v trochu větší nadmořské výšce, a nekříží se tedy silnice K poledni začalo zase trochu sněžit, pokud vyjde předpověď počasí a něco v příštích dnech napadne, tak to bude výborné, základ tam všeude je.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 22.12.2018 8:01  
Ve středu 19.12. večer byla ještě trasa z Libenice sjízdná, ale už lezlo té trávy víc, a nejenom trávy, i větší krtiny a hroudy. Ale dalo se. Byl se tam někdo podívat co to udělalo po pátečním večerním zvýšení teploty ? Mám obavu, že už to o víkendu nebude ani na ty nejhorší kameňačky.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 16.12.2018 22:44  
Od parkoviště Libenice stopa od lyžařů až k Ounuzu, ale u Cunkova vede uvnitř ohrady pro koně (cesta okolo ohrady je nesjízdná). Místy leze tráva (ale velmi málo), kamení jen na krátkém úseku lesem. Na loukách mezi Monincem a Javorovou skálou jsem vyjel kolečko na klasiku, někdo se tam pokoušel i bruslit, a po poledni když jsem odjížděl zpět k Libenici tak tam přijel skůtr a vyjel kolečko skútrem. Asi by to sneslo úpravu stopy mezi Libenicí a Ounuzem, zvlášť jestli dnes večer něco málo připadne..
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 3.12.2017 18:31  
Sjezdovku jsem vyšlapal nahoru (ta je uměle vysněžená), na louce mezi Ounuzem a Javorovou skálou je pár cm sněhu ale bez základu, mezi krtinami se ale dalo najet asi kilometrové kolečko. Na kameňačky a první projetí to šlo. A pak zase po sjezdovce dolů.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 2.1.2011 11:23  
Čertovo břemeno: stopy upravené rolbou, místy ale "díky" silnému větru zaváté. Jezdit se i přesto dá výborně, navátá vrstva není vysoká. Místy ale už bohužel lezou hroudy, chtělo by to vrstvičku nového sněhu aby to bylo úplně dokonalé.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 2.1.2011 11:19  
Milíčák, pole směrem k Újezdu, vynikající rychlé stopy (přitom ne ledové) kolem lesa i kolečko po poli, jezdí to jako blesk, po ploše pole jde výborně bruslit.
Praha
Vloženo 28.12.2010 14:33  
Milíčák. Stopy kolem lesa na straně směrem k Újezdu výborné, vyjeté to je i dál směrem na Křeslice, kde je oranice, ale je to poněkud hrbaté... Vyjel jsem znovu i zaváté okruhy po poli, sněhu stále spousta. V lese je to ale špatné: rozšlapané, ledové, hrbaté.
Praha
Vloženo 16.12.2010 11:54  
Milíčák, ve středu večer přestalo sněžit. Stopy na poli byly zcela zaváté, znovu jsem je vyjel. V části u lesa na straně k silnici Kateřinky-Újezd dokonce 2 vedle sebe. Je to dost sypké, ale jezdit se tam dá i soupaž - krásné večerní lyžování.
Praha
Vloženo 10.12.2010 10:58  
Milíčák, 9.12. večer stopy na poli ve výborném stavu, ale po 8 hodině začal vítr a sněžení, místy se přes stopy dělaly sněhové jazyky. cesta středem lesa je zmrzlá, čerstvě propluhovaná, nepoužitelná, stopy jinde v lese špatné.
Praha
Vloženo 9.12.2010 11:14  
Milíčák, 8. prosince večer (kolem 20:00): V lese stopy v čím dál horším stavu, ale dá se bruslit na široké cestě vedoucí středem lesa (původně byla prohrnutá se zmrzlým zbytkem sněhu, s oblevou to trochu změklo a jde bruslit, ale samozřejmě jen s kameňačkami - místy je asfalt a kamínky). Na poli mezi lesem a Újezdem jsou stopy hodně rozmáčené, ale sjízdné. Projel jsem to jen jednou abych je trochu vytvaroval ale neponičil, pokud vyjde předpověď a zmrzene to, tak se v tom ve čtvrtek bude báječně jezdit. / Škoda že musím být ve čtvrtek dopoledne v práci, ráno nám tu opravu mrzne.
Praha
Vloženo 7.12.2010 15:42  
V pondělí 6. 12. přišla další nadílka sněhu do Milíčáku. Stopy na poli mezi Milíčákem a Újezdem byly částečně zapadané, večer kolem 9 hodiny jsem je znovu projel.
Praha
Vloženo 6.12.2010 10:04  
V Milíčáku v lese stopy místy poněkud rozhamtané od pěších, cyklistů a psů. Už v pátek veček jsem ale vyšlápl stopy na klasiku na poli mezi Milíčákem a Újezdem, kolem lesa dvoustopa, po nezorané části pole jednoduchá stopa, celková délka asi 1500m. V sobotu 4. prosince se tam dalo krásně jezdit, vidět je tam dobře i v noci bez čelovky. / Sjízdná na lyžích byla cyklostezka údolím Kunratického potoka mezi Braníkem a Krčským lesem. Sice jsem ji nejel, ale viděl jsem tam v sobotu 4.12. jezdit lyžaře kolem fotbalových hřišť ABS Braník a Meteor Kačerov.
Praha