Zdeněk z Harrachova – profil lyžaře

Registrován od 27.12.2019, vložil celkem 11 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 27.1.2024 18:39  
Dnes s Harrachova přes Janovu cestu na Ručičky - tuto část jsme do poloviny svahu museli vyjít s běžkami na rameni - všude led. Následně od rozcestí Na Kamlu a dál celkem OK na klasiku. Od ručiček po cestě na Kládovku se to dalo sjet, Kládovka je výborná na klasiku i bruslení. Od Krakonošovy snídaně nahoru na Terex, všude sněhové podmínky dobré na klasiku i bruslení. Z Terexu plužením od Bílé vody (22) až ke Kamenici a s dvojím přenášením se dalo dojet až k Normě. Celkově skvělé.
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 21.1.2024 20:50  
Dnes Sněžník, na klasických tratích stopy dobré, ale pokud zaprší, bude to nesjízdné.
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 16.12.2023 16:12  
Terex (Janouškova cesta), od staré celnice, dnes na klasiku paráda, na pevném urolbovaném podkladu jsou asi 3 cm čerstvého mokrého sněhu.
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 19.4.2021 6:58  
Běžky nasazeny nad Mumlavským vodopádem, potom na Krakonošovu Snídani a Kládovku, bylo to překvapivě dobré. Nahoře, na Kládovce a Terexu, je asi 70 cm uježděného sněhu a vydrží ještě chvíli.
Jako už letos mnohokrát, podél Mumlavy jel skútr a táhnul nahoru dva běžkaře (!). Místní (včetně místních z Krnapu) musí tušit, kdo tohle provozuje. Ach jo.
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 16.4.2021 17:28  
Dnes od Normy podél Mumlavy až na sedlo pod Voseckou. Všude sice mokrý, ale kompaktní sníh, daly se bez obav vzít i nové lyže. Pozor na mazání - dole v pohodě červený vosk, i když bylo lehce nad nulou, ale kolem Krakonošovy snídaně se to lepilo. Je to na klasiku, jelikož je uježděný takový širší pruh od skútrů a od lidí. Na bruslení by to bylo těžší, ale někdo to tam taky zvládl. Na Terexu je jediná klasická stopa od nějakého odvážlivce, Kládovka je na tom podobně. Ale sněhu je všude dost, i v lese, a ještě trochu padá, stojí to za to.
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 30.12.2020 10:09  
Zkuste Terex - Janouškovu cestu. Zaparkujete u staré celnice v Harrachově, projdete asi 100 m lesem a jste na trase. Je to teď spíš na starší běžky, občas nějaký kamínek.
Hranice Jizerských hor a Krkonoš
Vloženo 29.12.2020 16:33  
Dnes v poledne Terex - Janouškova cesta (což je skoro pořád nad 1000 m n. v.), od staré celnice. Je to na staré běžky, klasikou, ale dá se to. Občas nějaký ten kamínek, jednou jsem se kvůli tomu vymázl, ale sundávat jsem nemusel ani jednou. Teď tam trochu posněžuje, tedy bude to zítra spíš o něco lepší.
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 5.2.2020 9:19  
V Jakuszycích jsou parkoviště, platí se 15 PZL nebo 100 Kč, o víkendu vhodné dorazit před 11.hodinou, pak je plno. Lze přijet vlakem z Tanvaldu, také se lze připojit na polské trasy z Harrachova (od nádraží, anebo občas prošlapanou cestou lesem). Probíhá přestavba stadionu, ale tratě ji obcházejí a jsou upravované.
(Odpověď na dotaz uživatele Grorge z 5.2.: Jakuszyce z Prahy? Je tam možnost parkování nebo je lepší se někde kolem Liberce nalodit na vlak? Díky.)
Jakuszyce a okolí
Vloženo 30.12.2019 17:25  
Opravdu jsou kolem stadionu kameny a kořeny, ale o kus dál je to paráda. Dnes cesta z Jakuszyc na "Rozdroze pod Cicha Rownia", tam rovně dál - pro klasiku je to ideální, když při malé vrstvě sněhu není srovnáno rolbou. Pak odbočka nahoru na Sine Skalku a Przednia kopa a kolem Wysoka kopa k lomu - bežně je tam sníh dost vyfoukaný, ale tentokrát nahoře drží a dá se klasikou jet. Návrat od lomu do Jakuszyc OK.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 29.12.2019 17:39  
Harrachov, nad Rýžovištěm, trasa pro běžky sjízdná od restaurace Lesní zátiší, dále v pohodě na Ručičky a Dvoračky a všude se dá klasikou. Dále nahoru na Labskou pláň a na Voseckou - krásná cesta, až na ty chodce všude. Poté na Krakonošovu snídani a do Harrachova, vše sjízdné, dokonce i cesta od vodopádu k Normě.
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 27.12.2019 17:03  
Dnes cesta od staré celnice (Harrachov) na Terex (Janouškova cesta) směrem na rozcestí pod Voseckou. Všude krásný čerstvý sníh, možná i 30 cm. Nemuseli jsme si ani brát staré běžky. Stopu (klasickou) jsme museli dělat sami, jako za starých časů, no nádhera.
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice