Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně: zpráva z 18.12.

Vloženo 19.12.2019 7:07
Od Černé hory nad Pec a dál po magistrále podle mě nejdelší úsek se slušnými podmínkami na skate v ČR, na klasiku stopa až na níže zmíněné výjimky není. Sněhu dost, pár dní ještě vydrží.

Černá hora - jen doplním Míšu:
- stopa na klasiku je i na úseku mezi odbočkou na Pardubické boudy a sjezdovkou Černohorská (podle mě z neděle a už se v ní asi odtrénovalo dost)
- upravená a sjízdná byla i spojka přes Václavák, nahoru v pohodě, dolů bych do toho nešel
- od Hoffmanek jsem sice nastupoval, ale není to vůbec dobrý nápad. Sníh na silnici rychle taje, přenášel jsem 2x, v součtu 200 m, ale to byla jen místa, kde to jinak nešlo, úsek na fotce patří k těm lepším. Další dny to bude horší. Dolů tudy nesjízdné, sjížděl jsem po sjezdovkách. Určitě je lepší si zaplatit lanovku - stačí i Hoffmanky Express za 120 Kč, úsek nad nimi už má sněhu dost, i když ani toto stoupání není tak pěkné, jako trasy nahoře.

Přejezd od Kolínské přes Lučiny k pod Lesní boudu na jednu stranu nic moc, na druhou stranu v pohodě - někdy to upravené bylo a co různě čouhá, je jen hlína či tráva, menší "bažiny" v lese se taky dají skousnout. Určitě lepší varianta je jet po magistrále než spodem přes Hrnčířské boudy, tam je hnusný (projetý auty) úsek nahoru k hotelu Oddech.

Naprostá paráda pro bruslaře je magistrála od Lesní boudy dál - Vodovodní/Liščí cesta. Upraveno asi v neděli, ale jak tam jezdí málo lyžařů, tak zůstává stále stejně kvalitní. Úprava překvapivě pokračuje i dál, než končí okruh "Desítka" - ale kam až to je nevím, z časových důvodů jsem to musel otočit.

GPS záznam pro lepší pochopení: https://www.strava.com/activities/2942431565

Mapa obsahuje polohu 3 fotek. Zbylé fotky z této zprávy (1) údaje o poloze neobsahují.

Oblast: Krkonoše Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně

Nejnovější zprávy z oblasti Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně

Vloženo 1.4.2024 21:19
Špidlerovka bez sněhu, po asi 2 km se dalo nasadit, po asi 3 krátkých suchých úsecích přes Luční, Výrovku, Rozcestí, Klínovky. Tam je to holý, ale dál na Planinu to zase jde. Do Spindlu jsme sešli po sjezdovce, ta je tak z poloviny bez sněhu.
Vloženo 29.3.2024 16:51
Od Tetřevích boud je to za sněhem nejblíž buď k Lyžařské boudě, tam začíná souvislá vrstva sněhu. Po cestě kolem Lesní b. lze pár set metrů jet, ale asfalt sníh užírá velkou rychlostí :( Nebo lze z Tetrevich vyrazit na magistrálu (liščí cesta).... více
11:10
11:52
14:42
14:53

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Vloženo 28.3.2024 13:44
Byl jsem na běžkách už v neděli, ale jsou tady dva stále nezodpovězené dotazy na tuto oblast, tak se zpožděním přidám svojí zkušenost z neděle. Upozorňuji, že většina mého výletu byla ještě na starém sněhu, odpoledne některá místa sice už vypadala... více
Více zpráv z oblasti Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně