Východní Krušné hory: zpráva z 8.2.

Vloženo 8.2.2020 17:26
Klíny a přilehlé Německo: projet vše upravené znamenalo najetých 47 km (pár úseků bylo třeba jet víckrát). Protože záznam úpravy na Skimapě není, zkusil jsem ji nahradit = upravené je vše, co je na mém GPS záznamu: https://strava.app.link/XbNTqpdOU3. Vše upraveno pro klasiku i bruslení. Tratě zůstávají po úpravě ve čtvrtek večer (v Německu se upravovalo asi i později) ve velmi slušném stavu, stopy na klasiku mě příjemně překvapily, lepší jsou na české straně než v Německu. Samozřejmě nezle za současných podmínek čekat zázraky - místy leze hlína, tráva, někde i kamení. Vzal jsem svoje nejlepší lyže, které už tuto zimu něco zakusily a s nejlepšími lyžemi závodníků nesnesou srovnání, a díky opatrnosti a troše štěstí jsem jim nic neudělal. Ale doporučuji spíš starší lyže. Dnes se lyžovalo minimálně do mého odjezdu v 14.30 v mlze, takže sníh ani neubýval a očekávám, že v neděli minimálně dopoledne se bude lyžovat ještě slušně.

Horší místa: Nedoporučuji trasu z Klínské brány přes Jelení hlavu - před průjezdem rolby byla prohrnuta. Na skate leda za trest, stopa na klasiku je překvapivě po straně většinou ještě slušná, ale šutrů je celkově dost, viz foto č.3. Směrem na Klíny se začátek sjezdu musí určitě přenášet, směrem na Dlouhou Louku jen velmi dobrý sjezdař s pořádnou porcí štěstí lyže nezničí. Spodní cesta z Klínské brány tímto směrem je delší dobu krásná, ale kdo si chce hezky zalyžovat, ať to otočí u prvního křížení s potokem/bažinou a nejezdí až na konec. Zatím se dá projet, ale následují další asi 3, tipuji že v neděli už se bude přenášet. Vyloženě špatné protože moc hnědé jsou trasy dole v Německu, co vedou po širokém průseku. Z Klínů je horší ta prudší trasa od parkoviště směrem na Mračný vrch, zejména dolů bude špatná. Při přejezdu mezi Mníškem a Německem pozor v prudších sjezdech do údolí v Německu z obou směrů. A sjezd od Klínů k Mníšku je horší, jakmile trasa opustí silnici - jednak jsou tam ne moc viditelné šutry, jednak část projelo auto - auta projela i pár dalších úseků na české straně, dohromady tak 2 km. Asi nejhezčí je magistrála podél hranic od Klínů ke Klínské bráně, přestože právě tady jsem na křížení s potokem dnes jedinkrát přenášel - ale to byly jen 2 metry.

Na fotkách jsou vedle 2 pěkných míst další 2 skoro nejhorší, nejde tedy o reprezentativní vzorek:-)

Mapa obsahuje polohu všech 4 fotek.

Oblast: Krušné hory Východní Krušné hory

Nejnovější zprávy z oblasti Východní Krušné hory

Vloženo 21.4.2024 13:56
Moldava nádraží, mostek Zaunhaus, Rehefeld. Pěkně bílo, ale na běžky to není, jen sem tam se najde ve stínu 100m v kuse. Navíc v poledne už bylo dost teplo.
10:25
11:01
11:05
Vloženo 28.1.2024 6:23
Dobrý den, je po sněhu. Kdyby se dalo na ski, jistě tu bude dost příspěvků. (Odpověď na dotaz uživatele Ir z 27.1.: Dobrý den, můžu se zeptat na stav z dnešního dne Cínovec-Vitiska?děkuji za info)
Vloženo 23.1.2024 22:41
Podvečerní ježdění mezi Komárkou, Cínovcem a Vitiškou, stopy vymrzlé a rychlé. U Sedmihůrské vyhlídky kouká asfalt, ale ještě nebylo nutné jet příkopem, ve sjezdu od Cínovce na Sedmihůrskou silnici občas vykukují kamínky ale nebylo jich mnoho,... více
Více zpráv z oblasti Východní Krušné hory