Modravsko a Srní: zpráva z 25.2.

Vloženo 25.2.2020 18:27
Ahoj, na tu bídu co panuje s počasím (velká obleva, nedělní slejvák) je nejrozumnější cesta z Modravy na Březník, případně na Černou horu. Dnes ráno okolo 7h ráno z Modravy na Černou horu na skate byl sníh úplně zmrzlý, stopy dost rozbité. Dolů to jelo jak namydlené. Potkali jsme 1 člověka, při návratu, bylo parkoviště na Kvildě úplně prázdné. Po 10h jsme s větší skupinou a vozíkem Croozer na běžkách vyrazili na Březník. Sníh rozmoklý, přes cestu všeho všudy 3 potůčky, ale dají se překročit a lyže se nemusí sundávat. Ve stopách spousta spadaného jehličí a lyšejníků. Jet se ale dá, lidí málo, nikoho nenapadne, že zbylo na trati dost sněhu. Ze Ztraceného jsem pokračoval na Ptačí nádrž, Černou horu a Prameny Vltavy. Dalo by se pokračovat i na Bučinu. Lyže se musí sundat jen jednou. Sníh výrazně pomalejší než ráno. Nahoře trochu sněžilo, dole déšť. V noci má ale sněžit.A bude se ochlazovat. Jinam, třeba na Tříjezerní slať nebo Javoří pilu se nedá, sníh nezbyl.
Oblast: Šumava Modravsko a Srní

Nejnovější zprávy z oblasti Modravsko a Srní

Vloženo 12.2.2024 14:06
https://bilastopa.cz/cs/uvodni-strana-2/ (Odpověď na dotaz uživatele Honza K. z 12.2.: Dnes jedeme na šumavu, má smysl brát běžky? Jsou některé úseky sjizdné, které? Díky Honza)
Vloženo 12.2.2024 10:24
Modrava - Breznik je snad poslední trasa, kde lze běžkovat. Sníh je špinavý plný jehličí a mechu, místy led. Musí se několikrát přenášet. Střed je od pěšáků. Poslední dva km jsou celkem pěkné, nahore na Brezniku krásný čistý firn.
Vloženo 6.2.2024 0:48
Z Modravy na Březník. První 2 km hodně ledu a takové nic moc. Od rozcestí u mostu "Modravský potok" je to 1 km strašný - jako kdyby na lyžích bylo lepidlo (málo sněhu, hodně jehličí, trošku silnice). Pak se to hodně zlepší a vcelku hezký lyžování.... více
Více zpráv z oblasti Modravsko a Srní