Praha: zpráva z 15.1.

Vloženo 15.1.2021 11:55
Průzkum dalších směrů z Petrovic během brzkého dopoledne, kdy sněžilo:

Pole od Petrovic směrem na Uhříněves: asi nejlepší vyjeté stopy. Velmi slušné už na okraji sídliště, kde to ještě o víkendu bylo o tom, úsek až za hráz bývalé nádrže přetrpět. V "horních pasážích" (okolo silnice na Pitkovice) jsem stopu v vyjížděl téměř nanovo. Blíž k Uhříněvsi zas dobré.

Na poli od Uhříněvsi k Benicím ani náznak zbytku stop, vyjet by se daly, ale já jel radši průzkumničit jinam.

Údolí Pitkovického potoka (Křeslice - Pitkovice) spíš na pěší procházky. Slušná stopa až na malém "zadním svažitém trojúhelníku".

Přejezd přes Křeslice na lyžích možný. Na louce od Křeslic směrem k Miličáku bylo zřejmé, že někdo asi včera bruslil a pěkně to tam ujezdil (na ušlapaném podkladě, stopa na klasiku není).

V Miličovském lese sjízdné i lesní cesty (nouzovka, lepší na pěší procházky), nějaké stopy vyjeté na loukách, ale dobré spíš pro ty lyžaře, co mají Miličák za barákem - místy podupané, místy slušné. Např. na louce uprostřed lesa stopa za moc nestojí, z půlky podupaná, z půlky na podmáčeném podkladě. Ovšem široké asfaltky uprostřed lesa jsou pokryté sněhem a bruslit by se na nich možná relativně obstojně dalo (ale pohledem klasika, nezkoušel jsem). K haldám jsem nedojel.

GPS záznam zde https://www.strava.com/activities/4623318006, vše kromě přecházení silnic jsem dal na lyžích. Ovšem některá místa jako přejezd z Miličáku do Petrovic lze doporučit maximálně jako nutnou spojku a to na lyžích vhodných k zatopení v kamnech, které jsem měl také.

Pole mezi Hájemi, Miličákem, Křeslicemi a Petrovicemi nepoužitelné, potřebovaly by cca 3x tolik sněhu.
Oblast: Praha a střední Čechy Praha

Nejnovější zprávy z oblasti Praha

Vloženo 21.1.2024 16:17
Včera na asfaltových cestách u letiště Kbely nasněženo a na běžky to šlo.
Vloženo 14.1.2024 11:14
(Odpověď na dotaz uživatele Andy z 14.1.: Nevíte jestli je letos zasněžován technickým sněhem běžkařský okruh na Výpichu v Praze ?) Okruh již v provozu není. Projekt pražského skiparku skončil a nepočítá se s jeho pokračováním, naposledy... více
Vloženo 14.1.2024 11:24
V Hostivaři si můžete zabruslit - brusle, ne ski! Přehrada nejde, ale horní malá nádrž je parádní bruslení.
Více zpráv z oblasti Praha