Východní Krušné hory: zpráva z 11.12.

Vloženo 11.12.2021 20:10
Na začátek z Cínovce do Altenbergu. Okolo Kahlebergu upraveno více tras, než bych čekal, to co je na GPS záznamu https://www.strava.com/activities/6371547905 je jen asi půlka upravených tras. Místy tráva nebo kamínek, ale klidně na dobré lyže. Po ránu jsou použitelné na skate i trasy urolbované jinak pro pěší. Ověřil jsem, že trasy severně od silnice jsou zatím nepoužitelné. Jezdit na západní část okruhu L4 byla blbost, nechal jsem se zmást tím, že horní část před pár dny upravena byla. Ovšem od místa, kde se odpojuje Alte Teichstrasse do Rehefeldu, už projela rolba jen provizorně, je tam spousta šutrů, směrem dolů leda na kameňačky. Nicméně východní část okruhu upravena byla včetně sjezdu do Rehefeldu, tak jsem se pustil do dobrodružství...

Dál už v Německu nebylo upravené nic, ale dalo se... Do Neurehefeldu stopou v kolejích od auta, směrem nahoru bez problému. Bývalá železnice Neurehefeld - Teichhaus 1-2 slušné stopy od lyžařů. Krátký úsek za bývalým nádražím byl upraven nahladko po souběžné cestě pod železničním náspem, úprava pak vedla někam do kopce na sever do vnitrozemí, tam jsem nejel.

Z Teichahausu nahoru do Holzhau stopou vyjetou mezi kolejema od auta, nahoru se dalo, dolů bych to jet nechtěl. Pokus zajet se podívat na louky nahoře v Holhzau, jestli není upraveno něco aspoň tam, jsem vzdal po příjezdu k silničce, co bývala v minulosti z části prohrnutá pro koně a spol. a z části upravená pro běžkaře. Teď ale stopa od lyžařů spíš propadávala někam do lesa, tak jsem to otočil k Žebráckému rohu.

Na české straně úprava na Flájské silnici začíná až místě křižovatky se směrovkami Fláje vs. Moldava, dál je dost sněhu pro lyžaře ale ne na úpravu. Zde tedy https://skimapa.cz/oblast/krusne-hory-vychod kecá, zbytek odpovídá. Zbylé trasy z Dlouhé Louky velmi pěkné na to, že šlo o první úpravu, jen na níže položených trasách semtam čouhá podklad. Lidí málo, takže se skoro vůbec neopotřebovalo. Krátká okruh k Loučné trochu rozdupán od pěších dupáků. Plus jedna past viz foto. "Šikmá" spojka z Dlouhé louky na magistrálu ke Třem pánům horší, ale blbá místa se dají objet. Magistrála parádní.

Na přejezdu přes louky k Vitišce sice semtam něco čouhá, ale snad jen neškodná tráva. Závěr od Vitišky na Cínovec po Magistrále luxusní i v podvečer.
Oblast: Krušné hory Východní Krušné hory

Nejnovější zprávy z oblasti Východní Krušné hory

Vloženo 21.4.2024 13:56
Moldava nádraží, mostek Zaunhaus, Rehefeld. Pěkně bílo, ale na běžky to není, jen sem tam se najde ve stínu 100m v kuse. Navíc v poledne už bylo dost teplo.
10:25
11:01
11:05
Vloženo 28.1.2024 6:23
Dobrý den, je po sněhu. Kdyby se dalo na ski, jistě tu bude dost příspěvků. (Odpověď na dotaz uživatele Ir z 27.1.: Dobrý den, můžu se zeptat na stav z dnešního dne Cínovec-Vitiska?děkuji za info)
Vloženo 23.1.2024 22:41
Podvečerní ježdění mezi Komárkou, Cínovcem a Vitiškou, stopy vymrzlé a rychlé. U Sedmihůrské vyhlídky kouká asfalt, ale ještě nebylo nutné jet příkopem, ve sjezdu od Cínovce na Sedmihůrskou silnici občas vykukují kamínky ale nebylo jich mnoho,... více
Více zpráv z oblasti Východní Krušné hory