Východní Krušné hory: zpráva z 4.2.

Vloženo 4.2.2023 17:42
Cínovec byl velmi dobrou volbou pro dnešní nejisté podmínky. Sněhu výrazně více než před týdnem, všude v pohodě na áčkové lyže. Pochvalu zaslouží cínovečtí upravovatelé, pomohlo že vyrazili s rolbou až nad ránem. I okruhy pod Vitiškou pěkné, https://skimapa.cz/oblast/krusne-hory-vychod nelže tedy desítka upravena nebyla, na spodní část u hranic odbočovala slušné stopa od lyžařů, zatímco horní bych prošlapávat nechtěl (ale byl jsem tam brzy dopoledne).

Železnice Neurehefeld - Holzhau upravena až později dopoledne (přesný čas viz foto :-), kupodivu se úprava držela ve slušném stavu i odpo. Na "nádraží" Rehefeld hlásí měřící stanice 30 cm sněhu, před týdnem to bylo 15 cm. Ve spodní části upravena i souběžná trasa pro bruslení, i když ona je i pro pěší. Ale měla i stopu. Dojel jsem až k nádraží v Holzhau. Spojka Holzhau Kannelberg neupravena ani neprojeta od lyžařů, ale to jsem ani nečekal.

V Holzhau upraveno hodně a krásně, taky až v průběhu dne, jako obvykle většina jen na klasiku. Jen pár míst v lesích je špinavějších. Na západ jsem dojel až k parkovišti u silnice S 211, úprava pokračuje i dál, ale tam už jsme nejel i z důvodu, že nikde (z úseku Žebracký roh - Fischerbaude) neodbočovala upravená trasa směrem k Českému Jiřetínu (ta nejznámější odbočka byla navíc označena jako zavřená) a tak nešlo udělat okruh. Tipuju, že rolba mohla pokračovat dál až po kanále a pak se drápala někudy nahoru zpátky, ale bez úpravy.

Úsek Neurehefeld - Zaunhaus možná kdysi dříve fakt upravený, každopádně v pohodě sjízdný pro oba styly. Altenberg pěkný v rámci možností, odbočka nad Zaunhausem na SZ část okruhu L4 nevypadala moc vábně (žádné překvapení, to je nejslabší část tamních okruhů) a úsek od biatlonu zpátky na Cínovec silně jetý, ale tam se nedá brzy odpoledne čekat nic jiného, protože mraky lidí. Newli: GPS záznamy rolby v Altenbergu a dalších střediskách v této části Německa nikde k dispozici nejsou, pokud vím.

Odpoledne přišlo pár sněhových přeháněk. A Cínovecké pláně byly po celý den důkazem, že včera nějakou dobu pršelo - takže některá místa (mimo úpravu) byla pokrytá ledovou krustou a na ní něco málo sněhu.

Mapa obsahuje polohu všech 19 fotek.

Oblast: Krušné hory Východní Krušné hory

Nejnovější zprávy z oblasti Východní Krušné hory

Vloženo 21.4.2024 13:56
Moldava nádraží, mostek Zaunhaus, Rehefeld. Pěkně bílo, ale na běžky to není, jen sem tam se najde ve stínu 100m v kuse. Navíc v poledne už bylo dost teplo.
10:25
11:01
11:05
Vloženo 28.1.2024 6:23
Dobrý den, je po sněhu. Kdyby se dalo na ski, jistě tu bude dost příspěvků. (Odpověď na dotaz uživatele Ir z 27.1.: Dobrý den, můžu se zeptat na stav z dnešního dne Cínovec-Vitiska?děkuji za info)
Vloženo 23.1.2024 22:41
Podvečerní ježdění mezi Komárkou, Cínovcem a Vitiškou, stopy vymrzlé a rychlé. U Sedmihůrské vyhlídky kouká asfalt, ale ještě nebylo nutné jet příkopem, ve sjezdu od Cínovce na Sedmihůrskou silnici občas vykukují kamínky ale nebylo jich mnoho,... více
Více zpráv z oblasti Východní Krušné hory