Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 18.12.

Vloženo 18.12.2023 15:24
Jak Klára slíbila, tak i dnes byl super druhý slunečný den .Teplota se pohybovala na trati mezi + 5-8°C, ale stopy byly po mírně mrazivé noci zmrzlé a ani na slunečných úsecích sníh nezadrhával.Jen občas pokud bylo někde více jehličí z modřínu, tak lyže zadrhly.
Jel jsem ze Smědavy po Jizerské silnici k Pešákovně, přes Jizerku na Mořinu, po Promenádní k bunkru, od bunkru přes 4 potůčky po Jezdecké a po cestě pod Črným vrchem zpět na Smědavu.
UPraené úseky ze soboty jsou tvrdé , stopy ostré a rychlé.Nově neupravená Jizerská silnice má sice stopy, ale lyže v nich kloktají, jak jsou zmrzlé.
OPS uvádí úpravu Knížecí směr Václavíkova studánka, ale tím myslí jen cestu pod Černým vrchem, Knížecí, která začíná na Jezdecké k Václavíkové studánce nebyla dlouho upravená, ale stopy jsou slušné.
Zítra se má počasí zkazit o od středy má do víkendu něco napadnout.
Pár hezkých fotek pro potěšení, kdo se na hory dnes nedostal.
Tak jezděte.
Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 24.4.2024 23:38
Parkoviště pod Bukovcem Tak trochu jsme podlehli zprávám, že by tu mohl být ještě sníh na běžky. Není. Mám fotku, jen ji sem nemohu dát.
Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála